Heffingstechnoloog

32-36 uur per week

Dankzij jou schoon, voldoende en veilig water
Heb jij een analyserend vermogen en de vaardigheid om statistische gegevens te onderbouwen? En zie jij jezelf controles uitvoeren bij en heffingsadviezen opstellen voor bedrijven? Solliciteer dan direct op de functie van heffingstechnoloog bij waterschap Vechtstromen!

Werk met betekenis en verbinding
Als heffingstechnoloog ben je de contactpersoon voor de grotere of complexere bedrijven die een heffing opgelegd krijgen. In deze functie sta je rechtstreeks in contact met het GBLT dat namens het waterschap de belastinginning verzorgt. Je volgt en signaleert ontwikkelingen binnen het vakgebied en vertaalt dit naar mogelijkheden. Ook draag je actief bij aan de verdere professionalisering in het team. Dit alles vanuit een ondernemende, creatieve, vernieuwende houding.

Deze uitdaging zie je terug in jouw werk waarin je:
 • Adviseert over heffing technische zaken m.b.t. bedrijfsmatige lozingen.
 • Meetbeschikkingen en -rapportages opstelt, vervuilingseenheden berekent en deze verwerkt in heffingsadviezen
 • Controles uitvoert aan de hand van meetbeschikkingen en op basis van relevante omgevingssignalen.
 • Inspecties en metingen verricht, afvalwatermonsters neemt voor heffingsdoeleinden en de kwaliteit van door derden uitgevoerde werkzaamheden controleert.
 • Potentiële risico’s voor de waterkwaliteitsdoeleinden analyseert en hier je controle en onderzoeksstrategie op afstemt.

Samen staan we sterk
Met onze zorg voor schoon, voldoende en veilig water willen we bijdragen aan een aantrekkelijke leefomgeving: dat is onze missie. Daarbij staan we voor grote uitdagingen door het veranderde klimaat, de eisen aan waterkwaliteit en ons streven naar duurzaamheid. Dit alles doen we met grote betrokkenheid bij en in verbinding met onze leefomgeving. Ruim 500 medewerkers steken elke dag hun handen uit de mouwen om te zorgen voor het water in Twente, het Vechtdal en Zuidoost Drenthe.

Als heffingstechnoloog kom je te werken in het team Vergunningen, Toezicht en Handhaving .
Je uitvalsbasis zijn onze locaties in Almelo en Hardenberg, maar je werkt waar nodig ook op onze locaties in Emmen, Hengelo en Sleen. Bij het team VTH werken circa 35 collega’s. Wat het zo uniek maakt om in dit team te werken? Je komt terecht in een club harde werkers in een werkveld dat volop in beweging is .

Jouw toekomstige leidinggevende Jeannette Mondria zegt hierover: “Als heffingstechnoloog ben je een belangrijke schakel tussen de bedrijven in ons gebied, het GBLT en het waterschap. En draag je vanuit die rol je steentje bij aan duurzaam waterbeheer. Je doet dit vanuit een team dat erg betrokken is bij de doelen van het waterschap èn bij elkaar!”

Dankzij jou
Eerlijk, nuchter, betrouwbaar en open. Dat kenmerkt onze mensen bij waterschap Vechtstromen. Daarnaast ben je een echte teamplayer, maar kun je ook goed zelfstandig werken, ben je nauwkeurig in je werk, omgevingsbewust en pas je hier je communicatiestijl op aan. Ook kun je je zowel vastbijten in details, maar ook een helikopterview hebben. Én heb je voor deze vacature:
 • Een afgeronde HBO opleiding, bij voorkeur richting scheikunde, milieukunde of levensmiddelentechnologie. Ben je net afgestudeerd? Ook dan nodigen we je van harte uit te solliciteren. We helpen je graag ervaring op te doen en samen kijken we naar ontwikkelmogelijkheden binnen deze functie.
 • Afgeronde relevante opleidingen voor de functie van heffingstechnoloog zijn een pré,
 • Specifieke kennis op het gebied van flowmeting, bemonsteringstechnieken, procestechniek, NEN-normen en stoffen,
 • Inzicht in bedrijfsprocessen bij complexe industriële bedrijven,
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift,
 • In verband met veel bedrijfsbezoeken ben je in het bezit van een rijbewijs,
 • Werkervaring in een bestuurlijk ambtelijke organisatie en werkervaring op gebied van heffingstechnologie is een pré.

“Ben jij een teamplayer die graag in een open sfeer werkt en vind je het belangrijk om je collega’s wat beter te leren kennen tijdens een lunchwandeling? Dan zien we je graag in ons team!’, Jelle Reitsma en André Schutte, toekomstige collega’s.

Je verdient het
Vertrouwen staat bij ons op 1. We willen graag een slagvaardige organisatie zijn, met wendbare medewerkers en geloven dat dit begint bij jou. Daarom bieden wij jou alle vrijheid en al het vertrouwen om de beste versie van jezelf te zijn. En dat is nog niet alles, want als heffingstechnoloog bij waterschap Vechtstromen verdien je ook bij een 36-urige werkweek:
 • een salaris van minimaal € 3.874,- en maximaal € 5.271,- (schaal 10) bruto per maand op basis van 36 uur per week, afhankelijk van opleiding en ervaring;
 • een keuzebudget van 21% van je bruto jaarsalaris. Dit is inclusief 8% vakantiegeld. Het keuzebudget kun je laten uitbetalen of je kunt het gebruiken voor bijvoorbeeld extra verlof kopen of fiscaal vriendelijk gebruiken voor de kosten van vakbondscontributie;
 • de mogelijkheid om in overleg thuis en flexibel te werken;
 • een aantrekkelijke reiskostenvergoeding;
 • een flexibel inzetbaar verlof van 151 uur;
 • een persoonlijk budget van € 6.000,- om opleidingen, cursussen en activiteiten te volgen die interessant zijn voor jouw vakgebied, persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit.

Nóg sterker met jou?
Iedereen is anders en juist de verschillen in mensen helpen ons om een nog betere organisatie te zijn. Waterschap Vechtstromen hecht groot belang aan inclusie en diversiteit. We zijn dan ook benieuwd naar wie jíj bent! Hebben we ook jouw interesse gewekt? Solliciteer dan vóór 15 februari as. via de solliciteerbutton. De gesprekken staan gepland op dinsdag 27 februari in de middag.

Wij vragen een verklaring omtrent het gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd volgt geen arbeidsovereenkomst.

Toch eerst nog wat meer informatie? Inhoudelijk kan je hiervoor terecht bij Jeannette Mondria , teamleider. Bel haar via 06-21866313 . Of heb je juist vragen over de procedure? Dan kan je terecht bij Saskia Bongaerts, specialist HR. Je mag haar bellen via telefoonnummer 06-29082572 .

Reageer op deze vacature