Specialist civiel (objectbeheerder watersysteem)

Dankzij jou schoon, veilig en voldoende water
Jij bent de spil in het objectbeheer van onze kunstwerken, gemalen, watergangen en beschoeiingen, waarbij jij er verantwoordelijk voor bent dat deze objecten in optimale staat worden gehouden. Zo zorg jij op jouw manier voor schoon, veilig en genoeg water. Maak jij het verschil? Solliciteer dan direct op de functie van specialist civiel bij waterschap Vechtstromen!

Informatie
Als specialist civiel zorg je er vanuit jouw rol als objectbeheerder voor dat de bij jou ondergebrachte stuwen, gemalen, watergangen, beschoeiingen et cetera goed blijven functioneren. Hierbij werk je nauw samen met andere collega's binnen het programma watersysteem. Jij zorgt ervoor dat ervaringen van de gebiedsbeheerders worden vertaald naar meerjarige onderhouds- en investeringsplannen. Je zoekt telkens de optimale balans tussen kosten, prestaties en risico's en stemt dit af met de assetmanager en de programmeur. Je houdt daarbij rekening met beleidsuitgangspunten en geldende wet- en regelgeving, die je doorvertaalt naar uitvoeringskaders voor projecten, beheer en onderhoud. Een functie met impact en dat zie je terug in jouw werk waarbij je:
 • opdrachtgever bent voor de jaarlijkse onderhoudscyclus (technische onderzoeken en inspecties) voor diverse watersysteemobjecten en de voortgang monitort;
 • plannen opstelt voor het in stand houden van de watersysteem objecttypes waar jij verantwoordelijk voor bent, in afstemming met collega's vanuit beleid, beheer en onderhoud;
 • een inhoudelijke sparringpartner bent bij het maken van brede investeringsafwegingen in relatie tot de toekomst van de watersysteemobjecten en vervolgens de assetmanager, opdrachtgever en programmeur helpt bij het opstellen van projectopdrachten;
 • het functioneren van de watersysteemobjecten monitort en evalueert;
 • directie voert op kleinere optimalisatieprojecten binnen het watersysteem;
 • in (beheer- en onderhouds)projecten vertegenwoordiger bent voor objecten die onder jouw verantwoording vallen, zowel intern als extern;
 • een centrale schakel bent in de technische instandhouding van de watersysteem objecten waar jij verantwoordelijk voor bent.

Functie-eisen
Eerlijkheid, nuchterheid, betrouwbaarheid en openheid. Dat kenmerkt onze mensen bij waterschap Vechtstromen. Zoals je kunt verwachten hebben we allemaal 'iets' met water. Bij jou is dat natuurlijk niet anders, want dat is één van de redenen waarom jij zo goed bij ons past. Daarnaast ben jij een teamspeler, resultaatgericht, pragmatisch en toon je initiatief en daadkracht. Én heb je voor deze vacature:
 • minimaal een afgeronde HBO-opleiding op het gebied van civiele techniek, weg- en waterbouw;
 • aantoonbare werkervaring in soortgelijke functie/rol;
 • deskundigheid van het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van waterstaatswerken;
 • bekendheid met principes van onderhoud en assetmanagement;
 • relevante kennis van wet- en regelgeving op het gebied van waterstaatswerken (ARBO, milieu en certificering);
 • de vaardigheid om met enige afstand naar vraagstukken te kijken;
 • het verbindend vermogen om tegengestelde belangen te overbruggen tussen beheer, onderhoud en projecten;
 • goede communicatieve en adviesvaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.

Arbeidsvoorwaarden
Vertrouwen staat bij ons op 1. We willen graag een slagvaardige organisatie zijn, met wendbare medewerkers en geloven dat dit begint bij jou. Daarom bieden wij jou alle vrijheid en al het vertrouwen om de beste versie van jezelf te zijn. En dat is nog niet alles, want als specialist civiele techniek bij waterschap Vechtstromen verdien je bij een 36-urige werkweek:
 • een bruto maandsalaris tussen de € 3.645 en € 4.968,- (schaal 10);
 • een keuzebudget van rond de 21% van je bruto jaarsalaris. Dit kan je vrij inzetten voor bijvoorbeeld extra verlof, extra vakantiegeld, een eindejaarsuitkering en noem maar op. Hier zit ook 8% vakantiegeld bij in;
 • de mogelijkheid om in overleg thuis en flexibel te werken;
 • een aantrekkelijke reiskostenvergoeding;
 • een flexibel inzetbaar verlof van 144 uur;
 • een persoonlijk budget van € 6.000 die je in een periode van vijf jaar kan besteden aan opleidingen, cursussen en activiteiten die interessant zijn voor jouw vakgebied, persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit.

Contactinformatie
Iedereen is anders en juist de verschillen in mensen helpen ons om een nog betere organisatie te zijn. Waterschap Vechtstromen hecht groot belang aan inclusie en diversiteit. Daarom zijn we benieuwd naar wie jíj bent! Hebben we ook jouw interesse gewekt? Solliciteer dan meteen en uiterlijk vóór 3 april 2023 via de solliciteerbutton. De gesprekken staan gepland op dinsdag 11 april 2023.

Toch eerst nog wat meer informatie? Inhoudelijk kan je hiervoor terecht bij Daniëlle Sikma, teamleider Bedrijfsbureau. Bel haar via 06 - 21 88 24 99 Of heb je juist vragen over de procedure? Dan kan je terecht bij Saskia Bongaerts, specialist HRM. Haar telefoonnummer is 06 - 29 08 25 72.

*Voor deze vacature geldt een gelijktijdige in- en externe werving. Bij gelijke geschiktheid gaat de interne kandidaat voor op de externe kandidaat. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Over Vechtstromen
Met onze zorg voor schoon, veilig en voldoende water willen we bijdragen aan een aantrekkelijke leefomgeving: dat is onze missie. Daarbij staan we voor grote uitdagingen door het veranderende klimaat, de eisen aan waterkwaliteit en ons streven naar duurzaamheid. We zijn expert in het zuiveren van rioolwater en het beheren en onderhouden van bijna 4000 kilometer aan rivieren, beken en sloten. Dit alles doen we met grote betrokkenheid bij en in verbinding met onze leefomgeving. Ruim 500 medewerkers steken elke dag hun handen uit de mouwen om te zorgen voor het water in Twente, het Vechtdal en Zuidoost Drenthe.

Als specialist civiel kom je te werken in het team Bedrijfsbureau. Je bent werkzaam vanuit onze werklocaties Almelo, Hardenberg, Sleen, Hengelo, Vriezenveen en Emmen. Bij het team Bedrijfsbureau werken circa 45 collega's. Wat het zo uniek maakt om in dit team te werken?

Jouw collega, Martijn Heuvelmans, zegt hierover: "Het bedrijfsbureau is dé plek in de organisatie waar beleid en de uitvoering samen komen. Hier vertalen we de verschillende belangen in uitvoeringskaders. Dit in samenspel met beheerders, onze technische dienst en het bedrijfsleven. Daarmee vormt het een dynamische en inspirerende werkomgeving!"

Reageer op deze vacature