Drinkwaterbedrijf WMD

Dag en nacht Drents drinkwater van uitstekende kwaliteit uit de kraan. Voor een half miljoen consumenten en bedrijven in de provincie Drenthe de normaalste zaak van de wereld. Voor de medewerkers van WMD elke dag een uitdaging. Water is een puur natuurlijk en maatschappelijk zeer relevant product. Dat maakt werken met water buitengewoon boeiend. Wil jij meewerken?

Per jaar zuivert WMD 30 miljoen m³ grondwater tot drinkwater dankzij de nieuwste, innovatieve en milieuvriendelijke technieken. Maar we doen meer. WMD produceert verschillende watersoorten voor de industrie en is actief op het gebied van energie en water.

Leveren van water is onze belangrijkste taak. Dit doen we als publiek bedrijf op ondernemende wijze. We streven altijd naar verdere verduurzaming van onze bedrijfsprocessen. Dit doen we samen met andere organisaties, in de branche en in de waterketen.

Met onze publieke taak van watervoorziening staan wij midden in de samenleving en vervullen we een maatschappelijke rol. Drinkwater is een primaire levensbehoefte en onmisbaar bij vele economische activiteiten. Als de drinkwatervoorziening wegvalt, komt ons dagelijks leven vrijwel tot stilstand.

Dit alles doen wij met zo'n 180 deskundige medewerkers, verspreid over verschillende locaties in de provincie. Ons hoofdkantoor staat in Assen.