Projectmanager gebouwinstallaties

Wil jij werken voor een groene toekomst? Dan ben je bij WarmteStad aan het juiste adres. WarmteStad is in 2014 opgericht door de gemeente Groningen en Waterbedrijf Groningen, meer lokaal geworteld kun je het niet krijgen. Ons doel is om een stevige bijdrage te leveren aan een CO2-neutrale stad Groningen in 2035. Door middel van verschillende technieken wekt WarmteStad duurzame energie op om huizen in Groningen te verwarmen.

WarmteStad is een jonge, snelgroeiende publieksorganisatie, die volop in ontwikkeling is en veel kansen biedt aan jou als professional. We zoeken daarom op korte termijn een projectmanager die samen met ons werkt aan het verduurzamen van Groningen!

Over de functie

Opleidingsniveau: HBO+
Aantal uren: 36 - 40 uur
Vakgebied: Techniek
Salarisindicatie: € 4.030 tot €6.300,- p.m. bruto bij fulltime dienstverband 40 uur
Solliciteer t/m: 2 augustus 2023
Contractvorm Jaarcontract met uitzicht op vast dienstverband

Werken bij WarmteStad

WarmteStad ontwikkelt, realiseert en exploiteert warmtenetten en warmte-koudeopslagsystemen als onderdeel van de ambities van onze aandeelhouders, de gemeente en het waterbedrijf Groningen aan een nieuwe duurzame warmte-infrastructuur in de stad Groningen. We hebben de mooie opgave om zo te mogen bijdragen aan een CO2-vrije toekomst en staan er om bekend dat we bij het realiseren hiervan procesmatige doorpakkers zijn. De afgelopen jaren hebben we o.a. 8 km warmtetransportnet in de noordwestelijke stadswijken aangelegd en een hypermoderne nieuwe warmtecentrale op Zernike gebouwd die als duurzame bron gebruik maakt van restwarmte uit datacenters en warmte uit het grootste zonthermiepark van Nederland. En verdere uitbreiding van onze transportnetten  volgen op korte termijn.

Ook onze organisatie (55 fte) ontwikkelt zich snel. Na een aantal pioniersjaren zijn we een volwaardig warmtebedrijf met circa 8.000 klanten dat klaar is voor een nieuwe stap: Verdere uitbreiding van het warmtenet Noordwest en collectieve WKO-systemen in onder andere de herontwikkelingsgebieden Stadshavens en Suikerzijde.  Zo willen we in 2030 zo’n 28.000 Groningse huishoudens van duurzame warmte en koeling voorzien. Onze regieorganisatie heeft alle benodigde disciplines in huis, verdeeld over de vier functionele afdelingen (Strategie & Beleid, Klant & Markt, Projecten en Technisch Beheer) een stafafdeling en de afdeling ICT.

Als Projectmanager Gebouwinstallaties maak je onderdeel uit van de afdeling Projecten en ben je één van de vier projectmanagers die allemaal rechtstreeks rapporteren aan de afdelingsmanager en stuurgroep. Samen met accountmanagers, (ass)-projectleiders, engineers, werkvoorbereiders en de projectondersteuning ben je verantwoordelijk voor tijd, geld en kwaliteit bij de realisatie van gebouwinstallaties, en het aansluiten op onze warmtenetten, voor de afgifte van warmte (en koude, afhankelijk van het project).  Met jouw kennis van projectmanagement en installatietechniek leidt je alles in goede banen, van projectinitiatief tot overdracht van de assets naar de afdeling Technisch Beheer.

In deze dynamische functie ben je de spil tussen alle interne en externe stakeholders (zoals alle wooncorporaties in Groningen en VVE’s) en geef je overall sturing en invulling aan het project-programma van gebouwinstallaties. Je neemt hierin het voortouw om de projecten volgens de doelstellingen zo voorspelbaar mogelijk uitgevoerd te krijgen.

Wat ga je doen?

 • Leidinggeven aan en het coachen en begeleiden van het projectteam gebouwinstallaties
 • Verantwoordelijk voorkostencalculaties, planningen en kwaliteitsaspecten
 • Afstemming met overige projectmanagers over de middellange en lange termijnplanning.
 • Bijdragen aan bij aan continue verbetering van (werk)processen, methodieken en standaardisatie.
 • Advisering over de strategische personeelsbehoefte.
 • Toezien op gemaakte proces en werk afspraken, toepassing van regelgeving en correctie projectadministratie.
 • Afstemming met- en rapporteren aan de stuurgroep
 • Samenwerken met onze stakeholders, waaronder diverse woningbouwverenigingen en vastgoedeigenaren
 • Bouwen aan duurzame relaties met ketenpartners
 • Signaleren en anticiperen op ontwikkelingen in de omgeving inclusief technologische ontwikkelingen

Wat vragen we van je?

 • Een HBO+ niveau en afgeronde technische opleiding (Bij voorkeur installatietechniek of werktuigbouwkunde), kennis van projectmatig werken en minimaal 5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie
 • Je vindt het leuk om samen te werken in een team met enthousiaste medewerkers en bij te dragen aan de energietransitie en de verdere ontwikkeling van jouw team.
 • Je bent oplossings- en kwaliteitsgericht, administratief en analytisch sterk en houdt het overzicht.
 • Je durft te vertrouwen op je eigen inzichten in het omgaan met verschillende belangen en complexe omgevingsfactoren
 • Als het gaat om overige competenties herken je je in het volgende profiel: Denkvermogen, samenwerking, organisatiebewustzijn, leidinggeven, samenwerken, kwaliteits- en
 • Je bent bij voorkeur woonachting in de regio Groningen
 • Je wil graag werken aan de energietransitie in de stad Groningen. En onze kernwaarden Energiek, Eigen, Samen & Dichtbij zijn jou op het lijf geschreven.

Wat bieden wij jou?

 • Een veelzijdige functie in een snelgroeiende publieksorganisatie met ruimte voor persoonlijke ontwikkeling in een prettige, informele werkomgeving
 • Veel vrijheid en verantwoordelijkheid om je werk uit te voeren en jouw team verder te professionaliseren
 • Een bruto maandsalaris tussen €4.030,- en € 6.300, – bruto per maand bij een fulltime dienstverband / 40 uur, passend bij jouw achtergrond en werkervaring. Deze salarisbandbreedte wordt nog verhoogd zodra er overeenstemming is bereikt over de nieuwe CAO-PLb
 • Boven op je salaris krijg je een pakket met uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden conform de CAO-PLb, waaronder pensioenopbouw bij het ABP, 104 ADV-uren op jaarbasis (bij fulltime dienstverband), een eigenscholingsbudget, Benefit Planregeling en een vaste 4,5 % eindejaarsuitkering.

Heb je interesse?

Dan kijken we uit naar je sollicitatie! Stuur je motivatiebrief en CV vóór 3 augustus a.s. naar vacatures@warmtestad.nl. Heb je nog vragen? Dan kan je bellen met Marco Scher, Manager Projecten, tel. 06-21591681.

Een verklaring omtrent gedrag en een geheimhoudingsverklaring zijn voorwaarde voor indiensttreding. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld, delen wel!