Volkskredietbank

Bij de VKB werken professionals die sterk maatschappelijk betrokken zijn en deskundig zijn in hun vak. Afhankelijk van het soort werk dat je doet, werk je op het kantoor in Appingedam, op locatie of vanuit huis. Het kantoor in Appingedam is ingericht met flexibele werkplekken, thuiswerken is een vast onderdeel van ons werkritme geworden. Op afstand werken wordt uitstekend gefaciliteerd bij de VKB.

Als werkgever voeren wij een actief opleidingsbeleid en investeren in de ontwikkeling van onze medewerkers. Bijvoorbeeld door individuele of in-company opleiding en training te volgen gericht op het vakgebied van de schuldhulpverlening. Ook algemene professionalisering vinden we belangrijk bij de VKB. Zo hebben alle medewerkers in 2021 de in-company training Lean Orange Belt gevolgd. We investeren ook in het algemene maatschappelijk kennisniveau van onze medewerkers, zoals de in-company training Laaggeletterdheid, motiverende gespreksvoering, herkennen en doorverwijzen. Deze training werd in 2021 in samenwerking met het Taalhuis verzorgd voor de VKB medewerkers.

Naast training en opleiding werken wij ook aan intervisie door kennisuitwisseling te organiseren met onze samenwerkingspartners. Op deze manier blijven wij met elkaar als organisaties ook steeds in goed contact wat de inwoners ten goede komt. We zijn elkaars oren en ogen, en zo dragen wij bij aan de situatie dat alle inwoners toegang kunnen krijgen tot de juiste hulp om weer te participeren in de samenleving.

De VKB heeft als organisatie ook een OndernemingsRaad, een actieve PersoneelsVereniging en is er een jaarlijks Bedrijfsuitje.

Wil je stage lopen of zoek je een werkveldopdracht voor je studie? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. In 2021 hebben we 4 studenten van de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening van de Hanze Hogeschool op de digitale werkvloer mogen ontvangen. Ook werkten we samen met de NHL Stenden Hogeschool waar maarliefst vier studentgroepen hebben meegedraaid met de VKB. Ook in Corona-tijd denken wij met je mee.