Teamleider Financiën & Control

Het team Financiën & Control maakt onderdeel uit van de sector Bedrijfsvoering. Het team telt ongeveer 17 fte, verdeeld over de disciplines financieel beleid, financiële administratie, juridische zaken, inkoop, ao/ic en kwaliteitszorg. Belangrijk speerpunt voor het team en de teamleider betreft de doorontwikkeling naar een adviescultuur met een proactieve wijze van ondersteuning. De komende periode heeft het team te maken met een aantal mooie uitdagingen, zoals het verder professionaliseren van de Planning en Control Cyclus, het anders inrichten van budgethouderschap en de systeemtechnische gevolgen van de organisatieaanpassing.

Een verbindende en doortastende Teamleider Financiën & Control
die meerdere ballen in de lucht weet te houden en het overzicht kan bewaren in een omgeving die in beweging is. Je begrijpt hoe je de touwtjes aan elkaar kunt knopen tussen de verschillende disciplines en op verschillende niveaus. Je bent een gesprekspartner voor de teamleden, het hoofd Bedrijfsvoering, de directie en bij gelegenheid ook voor het bestuur. Je weet jouw team te motiveren en energiek en daadkrachtig neer te zetten, zodat zij zelfstandig en oplossingsgericht werken. Je kunt jezelf omschrijven als bestuurlijk- en organisatiesensitief, analytisch vermogend, overzichtelijk, daadkrachtig en rustig.

Wat ga je doen? 

Je geeft leiding aan het team Financiën en control en vertaalt organisatieontwikkelingen naar doelstellingen voor je team. Je bent een sparringpartner voor het team op inhoud, proces en toonzetting. Verder stuur je op kwaliteit, resultaat en samenwerking. Daarnaast is de individuele ontwikkeling van teamleden als de ontwikkeling van het team als geheel een belangrijk aandachtsgebied. Je gaat graag de uitdaging met ons aan om de reeds ingeslagen professionalisering op het gebied van planning en control, financiën en  rechtmatigheid verder vorm te geven. Je adviseert gevraagd en ongevraagd het managementteam over strategische vraagstukken. Tot slot ben je het aanspreekpunt van de concerncontroller.

De ideale achtergrond

  • Je hebt een universitair werk- en denkniveau;
  • Je hebt een afgeronde relevante opleiding op het gebied van bedrijfseconomie of soortgelijk;
  • Je hebt minimaal 5 jaar leidinggevende ervaring;
  • Je hebt visie op de aandachtsgebieden van het team;
  • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden op verschillende niveaus;
  • Je hebt een goed analytisch vermogen en abstractieniveau;
  • Je beschikt over inspirerend leiderschap dat beweegt tot ontwikkeling en zelf organiseren.

Wat bieden wij?
Een werkomgeving met korte lijnen en aandacht voor elkaar. We vertrouwen op jouw vakmanschap en leggen de verantwoordelijkheid daarmee laag in de organisatie. Wij vinden het belangrijk dat je jezelf verder kunt ontwikkelen en wordt daarin begeleid. Jouw ideeën doen ertoe! Verder bieden wij de mogelijkheid om je werktijden flexibel in te delen.

Onze arbeidsvoorwaarden zijn afgestemd op de gemeentelijke CAO, waaronder voor deze functie een salaris tot maximaal € 5.814,- bruto per maand (schaal 12) bij 36 uur per week, afhankelijk van opleiding en ervaring.

Informatie
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Sabrina Caljouw, sectorhoofd Bedrijfsvoering, telefoonnummer 06 23 66 49 76. 

Enthousiast geworden?
Ben jij de ideale kandidaat voor deze functie? Stuur dan voor 10 juni 2020 je kernachtige motivatie en een CV naar personeel@vrgroningen.nl, t.a.v. Chantal Streppel, adviseur P&OO, onder vermelding van het vacaturenummer 2020.020.VRG. De selectiegesprekken staan gepland op 17 juni 2020. Een eventuele tweede gesprek zal plaatsvinden op 25 juni 2020.

Deze vacature wordt zowel intern, onder alle medewerkers (beroeps, vrijwilligers en dagdienst) in dienst van Veiligheidsregio Groningen, als extern verspreid. Bij gelijke geschiktheid heeft een interne kandidaat voorrang.