Strategisch adviseur gaswinning en aardbevingen

Wat ga je doen?
Als aanspreekpunt binnen en namens de organisatie ben je voortdurend op de hoogte van de ontwikkelingen. Je hebt overzicht en samen met de directeur en de sectorhoofden zorg je er voor dat het dossier hoog op de agenda staat. Je houdt actief contact met Rijk en regio, met diverse overheden
en instanties en met maatschappelijke organisaties en inwoners. Je bereidt o.a. de aankomende parlementaire enquête voor als liaison namens de veiligheidsregio en adviseert samen met andere regionale overheden de Minister over de vaststellingsbesluiten Groningenveld.
Je coördineert o.a. ook het lesprogramma over aardbevingen voor basisscholen en organiseert samen met de communicatieadviseur inwonersavonden.
De (maatschappelijke) effecten van gaswinning verbind je met andere thema’s, zoals klimaatverandering, energietransitie en Covid-19.

De ideale achtergrond
• Je hebt WO werk- en denkniveau;
• Je hebt werkervaring passend bij de vereisten in deze vacature;
• Je hebt brede kennis van en ervaring met de politiekbestuurlijke context en kunt op strategisch niveau functioneren;
• Je bent representatief en je bent maatschappelijk betrokken;
• Kennis van het werkveld van de veiligheidsregio en het gaswinningsdossier is een pre.

Wat bieden wij?
Een werkomgeving met korte lijnen en aandacht voor elkaar. We vertrouwen op jouw vakmanschap en leggen de verantwoordelijkheid daarmee laag in de organisatie. Wij vinden het belangrijk dat je jezelf verder kunt ontwikkelen. Jouw ideeën doen ertoe! Verder bieden wij de mogelijkheid om je werktijden flexibel in te delen. 
Onze arbeidsvoorwaarden zijn afgestemd op de CARUWO, waaronder voor deze functie een salaris tot maximaal € 5.872,- bruto per maand (schaal 12) bij 36 uur per week, afhankelijk van opleiding en ervaring. 
Het project duurt minimaal 2 jaar. In eerste instantie krijg je een aanstelling voor 1 jaar met de intentie deze te verlengen.

Enthousiast geworden?
Ben jij de ideale kandidaat voor deze functie, stuur dan vóór 27 januari 2021 een kernachtige motivatie en een CV naar personeel@vrgroningen.nl, t.a.v. Nghi Scholtens, adviseur P&OO, onder vermelding van het vacaturenummer 2021.003.VRG. De selectiegesprekken vinden plaats
op dinsdagmiddag 2 februari en donderdagmiddag 4 februari 2021.