Concerncontroller

De concerncontroller is gelieerd aan het financieel toezicht op VRG en heeft onder meer als taak toe te zien op de rechtmatigheid en doelmatigheid van uitgaven van de organisatie. Een onafhankelijke kritische rol, met een rechtstreekse rapportagemogelijkheid aan het Algemeen Bestuur. In de dagelijkse praktijk is de concerncontroller onderdeel van het team financiën en control, inclusief inkoop en juridische zaken, ongeveer 17 fte. Op het gebied van financiën kent VRG de komende periode een aantal aandachtspunten. Zo vindt er binnen het team een doorontwikkeling plaats naar een adviescultuur met een proactieve wijze van ondersteuning.

Daarnaast heeft VRG de afgelopen twee jaar flinke stappen gezet in het verder professionaliseren en inbedden van de Planning en Control Cyclus om het budgethouderschap op een andere manier in te richten.

Een daadkrachtige en energieke Concerncontroller
die de uitdaging met ons aan wil gaan om de reeds ingeslagen professionalisering op het gebied van planning en control, financiën, rechtmatigheid, etc. verder vorm te geven. Je beschikt over een sterk organisatiesensitief vermogen waardoor je gemakkelijk verbindingen legt in de organisatie en daarmee de integraliteit tussen vraagstukken en processen bewaakt. Ook leg je gemakkelijk verbinding met de financiële medewerkers en de accountant. Door recente en ruime ervaring en uitstekende communicatieve vaardigheden ben je een goede sparringpartner voor de directie, management, adviseurs en het bestuur van VRG. Onder tijdsdruk blijf je stressbestendig en behoud je overzicht en weet dit over te brengen op de mensen in je omgeving. Tot slot ben je nieuwsgiering van karakter, heb je een sterk analytisch vermogen en denk je altijd in oplossingen.

Wat ga je doen? 
Je adviseert gevraagd en ongevraagd het Managementteam en het Bestuur over tactische en/of strategische ontwikkelingen en vraagstukken. Dit doe je vanuit het perspectief van een doeltreffende en toekomstbestendige bedrijfsvoering. Als controller draag je zorg voor het implementeren van een stevige Planning en Control Cyclus op basis waarvan gestuurd wordt op het realiseren en in stand houden van tijdige en betrouwbare informatie over de bedrijfsvoering. Verder maak je inzichtelijk wat de bestuurlijke en financiële consequenties zijn van het beleid en welke indicatoren beïnvloed kunnen worden om tot andere resultaten te komen. Als controller heb je de bevoegdheid om direct te communiceren met het Bestuur.

De ideale achtergrond

  • Je hebt een universitair werk- en denkniveau;
  • Je hebt een afgeronde relevante opleiding op het gebied van accountancy of soortgelijk;
  • Je hebt minimaal vijf jaar werkervaring in een vergelijkbare functie;
  • Je hebt uitstekende adviesvaardigheden en overtuigingskracht;
  • Je kunt goed samenwerken en haalt voldoening uit veranderopgaven en weet daarbij mogelijke tegengestelde belangen samen te brengen;
  • Je beschikt over politieke- en bestuurlijke sensitiviteit en bent in staat de doorvertaling naar het werk te maken;
  • Je bent klant- en resultaatgericht, organisatiesensitief en stressbestendig;
  • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden.

Wat bieden wij?
Een werkomgeving met korte lijnen en aandacht voor elkaar. We vertrouwen op jouw vakmanschap en leggen de verantwoordelijkheid daarmee laag in de organisatie. Wij vinden het belangrijk dat je jezelf verder kunt ontwikkelen en daarin wordt begeleid. Jouw ideeën doen ertoe! Verder bieden wij de mogelijkheid om je werktijden flexibel in te delen.

Onze arbeidsvoorwaarden zijn afgestemd op de gemeentelijke CAO, waaronder voor deze functie een salaris tot maximaal € 5814,- bruto per maand (schaal 12) bij 36 uur per week, afhankelijk van opleiding en ervaring.

Informatie
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Sabrina Caljouw, sectorhoofd Bedrijfsvoering, telefoonnummer 06 23 66 49 76.

Enthousiast geworden?

Ben jij de ideale kandidaat voor deze functie? Stuur dan voor 12 juni 2020 je kernachtige motivatie en een CV naar personeel@vrgroningen.nl, t.a.v. Chantal Streppel, adviseur P&OO, onder vermelding van het vacaturenummer 2020.022.VRG. De selectiegesprekken staan gepland op 22 juni 2020. Een eventuele tweede gesprek zal plaatsvinden op 1 juli 2020.

Deze vacature wordt zowel intern, onder alle medewerkers (beroeps, vrijwilligers en dagdienst) in dienst van Veiligheidsregio Groningen, als extern verspreid. Bij gelijke geschiktheid heeft een interne kandidaat voorrang.