Specialist Risicobeheersing

Sta je midden in de samenleving en wil je aan de slag bij een energieke overheidsorganisatie, die bijdraagt aan een veilig en gezond Fryslân?
Solliciteer dan bij Brandweer Fryslân!

Ben jij een enthousiaste en proactieve specialist, met een brede blik op Risicobeheersing? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Specialist Risicobeheersing

(medewerker Risicobeheersing B)

Standplaats in overleg – 32 uur per week

Je functie

Jouw focus ligt op de fysieke risico's in de omgeving. Jij herkent de risico's bij industriële en ruimtelijke ontwikkelingen en beoordeelt of er extra maatregelen nodig zijn om de risico’s te beperken of uit te sluiten. Jij vertaalt de risico's in de omgeving naar onze brandweerorganisatie en brengt risicogerichte adviezen uit (intern en extern). Binnen de Veiligheidsregio leg je de verbinding met andere vakgebieden en afdelingen (bijvoorbeeld voor operationele plannen en met de afdeling Crisisbeheersing). Daarbuiten ben je een volwaardige gesprekspartner voor gemeenten, provincie en andere organisaties. Je fungeert als projectleider of neemt actief deel aan projecten. Je ontwikkelt en implementeert beleid op het gebied van risicobeheersing en vertaalt dit naar uitvoering. Je bent alert op externe ontwikkelingen en weet hierop in te haken. Ook denk je mee over de ontwikkeling van de afdeling en de brandweer. De nieuwe ideeën die je daarvoor aandraagt, worden met open armen ontvangen. Naast je functie als specialist kun je ook repressief worden ingezet.

Voor wie werk je?

Brandweer Fryslân richt zich op het voorkomen en bestrijden van brand en verleent technische hulp bij ongevallen. Bij de brandweer werken ongeveer 1.350 mensen vanuit ruim zestig brandweerlocaties. Brandweer Fryslân is onderdeel van Veiligheidsregio Fryslân. Binnen deze organisatie werken wij samen met GGD Fryslân, Crisisbeheersing en Bedrijfsvoering aan een gezond en veilig Fryslân. We streven naar een ‘Great Place to Work’ voor ons personeel. Dit betekent onder meer dat we aandacht hebben voor goed werkgeverschap, werkplezier en persoonlijke ontwikkeling.

Je team

De afdeling Risicobeheersing & Planvorming bestaat uit 64 mensen met kennis en passie voor hun vak. Een afdeling waar hard wordt gewerkt in een informele sfeer. Wij leveren de kennis en expertise ten behoeve van een (brand)veilige leefomgeving en voorzien de brandweer van informatie, zodat het repressieve optreden van de brandweer veilig, effectief en efficiënt verloopt. Het team waarin je dagelijks werkt, bestaat uit 8 specialisten en 7 medewerkers. Samen zorgen jullie voor het borgen van brand-, evenementen- en omgevingsveiligheid in de Friese samenleving.

Je profiel

Je hebt minimaal een HBO-/bachelor-diploma, aangevuld met specialistische kennis en ruime ervaring op het gebied van risicobeheersing. Je bent uiteraard zelfstandig en communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk.

Je hebt ruime ervaring met projectmatig werken en het coördineren van taken/projecten gaat je goed af. Samenwerken en verbindingen leggen is
voor jou vanzelfsprekend, net als integraal denken en belangen tegen elkaar
afwegen. Je hebt ervaring met advisering aan andere overheidsinstanties. En als medewerker van Veiligheidsregio Fryslân geef je invulling aan onze kernwaarden: samenwerkend, nieuwsgierig, met eigenaarschap en klantgericht.

Wat bieden we jou?

  • Afhankelijk van je opleiding en werkervaring bedraagt de inschaling maximaal €5.034,- bruto per maand bij een werkweek van 36 uur (schaal 10 CAR UWO Veiligheidsregio’s).
  • Een Individueel Keuzebudget (IKB). Dit bedraagt 18,63% van je brutosalaris. Met het IKB kun je keuzes maken, die passen bij jouw persoonlijke wensen en doelen.
  • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een reiskostenvergoeding, een laptop en telefoon, een thuiswerkvergoeding, thuiswerkfaciliteiten en mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.
  • Wij zoeken een collega voor een langere periode. We starten met een aanstelling voor de periode van één jaar. Bij goed functioneren wordt dit verlengd of omgezet naar een vast dienstverband.

Wil je meer weten over deze functie?

Neem dan contact op met Samira Veerbeek, clusterhoofd Risicobeheersing & Planvorming, via telefoonnummer 088-229 8912.

Ben je benieuwd naar de invulling van een werkweek van een specialist?

Bekijk dan via deze link een voorbeeld van een werkweek. Je kunt ook voor specifieke vragen over het werk als specialist contact opnemen met Lars van Tongeren, specialist Risicobeheersing, via telefoonnummer 088-229 8971.

Word jij onze nieuwe collega?

Dan horen we graag van jou! Je kunt tot en met 24 september solliciteren via deze link. De gesprekken vinden plaats op woensdagmiddag 4 oktober. Wij verzoeken je hier alvast rekening mee te houden.

Interne en externe werving vinden gelijktijdig plaats. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang. Wanneer je bij ons komt werken, moet je een Verklaring Omtrent het Gedrag inleveren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Delen wél.

Solliciteren