(Persoonlijk) begeleiders wonen en dagbesteding Kind & jeugd | Meppel

Ben jij die verzorgende, verpleegkundige of begeleider die een hart voor de zorg heeft? Lijkt het jou leuk om in een betrokken, enthousiast en gezellig team te komen werken? Wil je werken met kinderen en jongeren die jouw hulp nodig hebben? In een omgeving waarin ontwikkeling centraal staat. Dan is dit je kans op een leuke en unieke baan!

Over mij, wonende op Argusvlinder 7

"Wanneer ik s morgens wakker word ben ik meteen afhankelijk van jouw hulp. Ik heb jouw ondersteuning nodig in de algemene dagelijks levensverrichtingen zoals in en uit bed komen, aan- en uitkleden, eten, drinken, medicijnen innemen, bewegen, lopen, praten en naar het toilet gaan. Samen met jou ga ik mee naar de dagbesteding. Hier geef je mij een zinvolle daginvulling die past bij mijn ontwikkelingsniveau. Het kan zijn dat ik leer om te lezen of schrijven. Je kunt ook denken aan dat we samen boodschappen gaan doen, de vaatwasser uitpakken of bijvoorbeeld glas naar de glasbak brengen. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om activiteiten te doen zoals wandelen, naar muziek luisteren, zwemmen, televisie kijken en naar de sportclub gaan. Wanneer ik overprikkeld ben of het niet meer weet kan ik fysieke agressie laten zien zoals slaan, krabben, schoppen of bijten. Ik bedoel dit niet zo en heb jou op zon moment nodig. Ben jij er dan ook onvoorwaardelijk voor mij? Als begeleider heb ik jou nodig om mij nabijheid, duidelijkheid en structuur te bieden."

Over de locatie

In de mooie wijk Oosterboer te Meppel staat aan de Argusvlinder 7 een mooi en sfeervol ingerichte woning waar 14 kinderen en jongeren wonen met een (ernstige) verstandelijke beperking en een (zeer) intensieve ondersteuningsbehoefte. In de leeftijdscategorie van 9 tot 21 jaar.

Iedere bewoner heeft een eigen slaapkamer. Er is een gezamenlijke woonkamer en keuken. In de keuken wordt zelf gekookt. De woonkamers hebben een eigen tuin met speeltoestellen. De dagbesteding wordt verbouwd.

De verwachting is dat medio 2024 er een moderne locatie wordt geopend naar de wensen en behoeften van de kinderen en jongeren.

De begeleiding is gericht op de ontwikkeling van de kinderen en jongeren. Met ouder(s) of verwanten kijk je naar: Wat vinden de kinderen of jongeren belangrijk? Wat zijn hun behoeftes en wensen? Waar dromen ze van? En hoe brengen we deze wensen en dromen in kaart? Vraagstukken die van waarde zijn. Die zorgen voor goed leven-mooi werk- met elkaar.

Wie zoeken we?

Vanwege de diversiteit in begeleiding en verzorging zoeken wij begeleiders en persoonlijk begeleiders die breed inzetbaar zijn en in staat zijn om te schakelen tussen verschillende hulpvragen. Jouw begeleidingsstijl kenmerkt zich in een rustige houding, openheid en duidelijkheid. De vraag van de bewoner is leidend, jij speelt daarop in door te kijken wat de bewoner (aan)kan. Als begeleider ben je samen met je collega's verantwoordelijk voor de dagelijkse zorg, dagbesteding en vrijetijdsbesteding van de bewoners. Ook ondersteun je de persoonlijk begeleider(s) daar waar nodig. Als begeleider bieden we je de mogelijkheid om te groeien naar de functie van persoonlijk begeleider.

Als persoonlijk begeleider ben je verantwoordelijk voor alles rondom de bewoner(s). Je schrijft en bewaakt het zorgplan, onderhoudt het netwerk rondom de bewoner(s), je zet lijnen uit samen met ouders of verwanten, de gedragskundige en neemt het team hierin mee. Je werkt hierin samen met je collega's. Je staat er dus niet alleen voor!

Voor beide functies geldt dat je onregelmatig werkt inclusief slaapdiensten.

Wat vragen we van jou?

 • Je hebt kennis van en ervaring met de doelgroep.
 • Ervaring met Triple-C is mooi meegenomen.
 • Je bent de betrouwbare ander.
 • Je sluit aan bij de behoeften en zorgt voor een dag-invulling.
 • Voor de functie begeleider heb je een relevante opleiding afgerond op mbo 3, 4 of hbo niveau.
 • Voor de functie persoonlijk begeleider heb je een relevante opleiding afgerond op mbo 4 of hbo niveau.

Wat bieden wij?

 • Je krijgt meteen een vast contract. We gaan voor die langdurige relatie!
 • We leiden je op in de Vanboeijen Manier, we leren je de elementen van Triple-C, het werken in de driehoek en het werken met domeinen van Schalock.
 • Daarnaast krijg je de mogelijkheid om opleidingen, cursussen en e-learnings te volgen. Ook hebben wij een uitgebreid inwerkprogramma om de organisatie en processen te leren kennen.
 • Als begeleider krijg je een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van maximaal €3432,- bruto per maand op basis van 36 uur, afhankelijk van je werkervaring (FWG 40).
 • Als persoonlijk begeleider krijg je een salaris conform de CAO Gehandicapten zorg van maximaal €3749,- bruto per maand op basis van 36 uur, afhankelijk van je werkervaring (FWG 45).
 • Omdat wij onregelmatige diensten hebben, krijg je hiervoor extra toeslagen. Daarnaast ontvang je in mei jouw vakantiegeld en in december ontvang je een eindejaarsuitkering.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een pensioenregeling via het PFZW. Een reiskostenregeling en voor de shoppers onder ons aantrekkelijke kortingen via Benefits at Work bij bijvoorbeeld Bol.com.

Sollicitatieprocedure

Geïnteresseerd? Stuur dan je CV en motivatiebrief of filmpje via solliciteer op (Persoonlijk) begeleider Kind & jeugd | Meppel › Vanboeijen.

Eerst nog wat vragen? Neem dan contact op met Cindy Bunschoten, Zorgmanager, via 06-16172483 of per mail cindy.bunschoten@vanboeijen.nl