Centralist team zorg op afstand

Vanboeijen

Wij geloven erin dat ieder mens een waardevol leven kan leiden. Het is onze kerntaak om mensen met een verstandelijke beperking daarin te ondersteunen en te begeleiden. Met onze overtuiging goed leven, mooi werk, met elkaar. Dat is de missie van Vanboeijen. Vanboeijen biedt overwegend in Drenthe zorg en ondersteuning aan ruim 700 kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met een vaak ernstige verstandelijke beperking. Met ongeveer 1600 medewerkers helpt Vanboeijen hen bij veelal complexe zorgvragen in wonen, werken, leren en vrije tijd. Vanboeijen heeft op diverse plaatsen in Drenthe én daarbuiten locaties. Bijvoorbeeld in Assen, Meppel, Hoogeveen en Steenwijk. Maar ook in dorpen, zoals Anderen, Hooghalen, Havelte, Broekhuizen en Roden. Vanboeijen biedt een breed scala aan diensten en specialismen: kortdurende opvang en thuisondersteuning, observatie, advies en behandeling, dagactiviteiten en diverse mogelijkheden voor wonen.

Centralist | 21,6 uur
Park Diepstroeten,Assen

Jij bent de spil in de nacht. Je indiceert de zorgbehoefte van de cliënt op basis van diverse vormen van zorgoproepen of alarmering en bepaalt op basis daarvan de urgentie en de inzet van de medewerkers. Je fungeert als spil tussen de cliënt, de zorg en de begeleiding op de woonlocaties.

Over het team zorg op afstand
Je draagt vanuit de meldkamer in Assen gedurende de nacht zorg voor de zorg op afstand binnen het gehele verzorgingsgebied van Vanboeijen. Je werkt vanuit een team, waarbij je collegas dezelfde functie hebben. Hiervoor beluister en/of bekijk je akoestische en/of sensorische alarmering, (in)activiteit van melders, videobewaking en telefonie. Op basis van deze signalen bepaal je de zorgbehoefte van de cliënt en stel je hierbij de urgentie vast.

Je coördineert vanuit de meldkamer de inzet van medewerkers in de nacht op woonlocaties. Je verstrekt hen informatie en adviseert over de benodigde zorg. Bij calamiteiten en incidenten treed je handelend op en je schakelt zo nodig externe betrokkenen of professionals in. Daarbij verzorg je een correcte samenwerking met andere hulpverleningsinstanties en heb je interdisciplinaire afstemming bij calamiteiten.

Over jou

 • Je beschikt over een vakgerichte mbo-4 opleiding, aangevuld met kennis van relevante richtlijnen en procedures.
 • Je hebt kennis van de verschillende doelgroepen cliënten en je kent de methoden aan de hand waarvan je met zorgtechnologie vast moet stellen of er zorg moet worden geboden en welke zorg dit moet zijn. Daarnaast beschik je over meerjarige relevante werkervaring.
 • Kennis van wet- en regelgeving en algemene kennis van de organisatie is vereist. Je zorgt ervoor dat je de kennis zelf bijhoudt.
 • Je kunt je eigen werkzaamheden goed organiseren.
 • Je hebt initiatief nodig om direct te kunnen handelen in benodigde situaties.
 • Je beschikt over tact, het kunnen luisteren, hulpvaardigheid en inlevingsvermogen bij het te woord staan van de medewerkers.
 • Je toont daadkracht en overtuigingskracht bij het coördineren van de zorg- en dienstverlening gedurende incidenten/calamiteiten in de nacht.
 • ·Je bent oplettend als het gaat om het interpreteren van de signalen die vanuit de hele organisatie middels diverse vormen van zorgtechnologie binnenkomen, het vervolgens indiceren van de zorgvraag en het coördineren van de juiste inzet van medewerkers, waarbij rekening wordt gehouden met verschillende factoren, zoals locatie en noodzakelijke extra hulpverlening.
 • Je kunt je aandacht vasthouden en blijft oplettend bij tussenkomende meldingen. Er is sprake van voortdurend afleidende factoren in verband met de vele signalen die gedurende de nacht binnenkomen.

Dit bieden wij

 • We bieden jou een jaarcontract, met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van minimaal €1.898,- en maximaal €2.807,- bruto op basis van 36 uur afhankelijk van je werkervaring (FWG 40).
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een pensioenregeling via het PFZW. Tevens hebben we collectieve afspraken met verschillende (zorg)verzekeringen;
 • Opleidingsmogelijkheden, relevante trainingen en persoonlijke groei;
 • Je kunt gebruik maken van diverse voordelen. Bijvoorbeeld de regeling uitruil reiskostenvergoeding of de voordeelregeling waarbij je voor de aanschaf van een nieuwe fiets of laptop een aantrekkelijk belastingvoordeel kunt krijgen.

Sollicitatieprocedure
Geïnteresseerd? Stuur dan je CV en motivatiebrief naar ons toe via de button solliciteren.
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Kristel Klink door te bellen naar 06 13 44 86 32.
Kijk voor meer informatie over Vanboeijen op www.vanboeijen.nl .

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 17 en 18 december 2019.

Als onderdeel van de procedure vragen wij je een dienst mee te draaien.
Om bij Vanboeijen in dienst te treden is de overhandiging van een Verklaring Omtrent Gedrag verplicht.

De vacature wordt tegelijkertijd in- en extern geplaatst, interne kandidaten hebben voorrang in de procedure.