HR Businesspartner

Wat ga je doen als HR Businesspartner?

Als HR Businesspartner bij het UWV kijk je vanuit een brede, bedrijfskundige blik naar de ontwikkelingen in het district. Je bent een prettige gesprekspartner en overziet wat er gebeurt op onze vestigingen. Als HR Businesspartner ga je aan de slag in het district Noord van het WERKbedrijf met vestigingen in Groningen, Drenthe en Friesland.

In deze functie ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling, implementatie, uitvoering en bewaking van het landelijk/lokaal HR beleid dat je samen met je collega’s uit de andere districten ontwikkelt. Naast deze beleidsmatige rol ben je de sparringpartner van de districtsmanager. Je neemt daarin eigenaarschap en adviseert over de diverse HR thema’s. De focus van de HR Businesspartner ligt op de ontwikkeling van de organisatie en haar medewerkers, hierbij kun je denken aan thema’s als: organisatieontwikkeling, verandermanagement, leiderschapsontwikkeling, talent management en de strategische personeelsplanning. 

Je geeft gevraagd en ongevraagd advies over de HR-beleidsvraagstukken, waarbij je op basis van een analyse met concrete voorstellen komt en deze vervolgens ook uitwerkt in de praktijk. Het UWV staat de komende jaren voor belangrijke uitdagingen om als organisatie te anticiperen en te reageren op de veranderingen in de maatschappij en wetgeving. Als HR Businesspartner ligt je toegevoegde waarde in het vergroten van het professioneel rendement en verandervermogen van onze medewerkers, het vergroten van de wendbaarheid van onze organisatie en de ontwikkeling van leiderschap en besturing.

Taken en werkzaamheden:

 • Je bent een tactisch en strategisch partner voor de Districtmanager en geeft advies over de diverse HR-thema’s;
 • Als HR Businesspartner ben je samen met je HR collega’s verantwoordelijk voor divisie brede portefeuilles of projecten;
 •  Met regelmaat neem je deel aan landelijke overleggen voor een uniform HR-beleid in de organisatie;
 • Je bent nauw betrokken met de ontwikkelingen in het district. Je komt met creatieve HR-oplossingen en weet deze de initiëren, implementeren en te bewaken. 

In wat voor team kom je terecht?

Je komt in een dynamische en uitdagende werkomgeving. Je bouwt, samen met een collega HR Adviseur, mee aan de verdere ontwikkeling van het WERKbedrijf en aan de transitie van HRM. In het district werk je nauw samen met de Districtsmanager, de Businesscontroller en het Managementteam. Divisiebreed vorm je samen met je collega HR Businesspartners een team dat sturing geeft aan tactische en strategische HRM thema’s. Een maal per maand wordt een landelijke HRM dag georganiseerd, waar je samen met +/- 30 HR collega’s (HR manager, HR Businesspartners en HR adviseurs)  de ontwikkelingen, best practices en verbeterpunten bespreekt.

Wat breng jij mee?

Het werken in een veranderende en dynamische omgeving kent geen geheimen voor je. Je weet prioriteiten te stellen en daarnaar te handelen. Je kunt snel schakelen en neemt eigenaarschap in je positionering bij het management. Daarnaast ben je proactief, servicegericht en kun je goed samenwerken en verbinden.

Daarnaast breng je de volgende kennis en ervering mee:

 • Een WO Werk- denkniveau, bij voorkeur heb je een studie afgerond in HRM of Bedrijfskunde;
 • Wij denken dat je succesvol in deze rol kunt zijn als je minstens 5 jaar aan ervaring meeneemt;
 • Je bent in staat om zelfstandig zaken op te pakken en af te werken;
 • Je hebt sterke communicatieve vaardigheden en weet anderen te enthousiasmeren en te overtuigen.

Wie zijn wij?

Het WERKbedrijf is één van de vijf divisies van UWV die zich onder andere bezighoudt met publieke arbeidsmiddelding, re-integratie, ontslag- en werkvergunningen. Dit doen we samen met Gemeenten, Werkgevers en uitzendbureaus en onderwijsinstellingen.

Het WERKbedrijf groeit naar een professionele organisatie waarin de medewerkers de ruimte krijgen en nemen om hun kwaliteiten in te zetten en zich verder te ontwikkelen. Hierbij staat een dienstverlenende houding centraal, waarin wordt samengewerkt en waarin men open staat voor leren van elkaar.

Wat bieden wij?

Bij UWV is er veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en het realiseren van je ambities. We bieden je de mogelijkheden en  kansen om te kunnen groeien in je functie.

Daarnaast bieden wij:

 • Een dynamische en uitdagende werkomgeving;
 •  Een salaris tussen de € 3.605,12 en € 4.911,29 per maand (o.b.v een fulltime werkweek = 38 uur werk week);
 •  Een laptop en telefoon van de zaak;
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vaste aanstelling;
 • Een uitstekend pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden conform CAO UWV.;
 • Een dienstverband van minimaal 32 uur per week.

Wat te doen?

Ben je enthousiast geworden om onze nieuwe HR Businesspartner te worden? Wij ontvangen graag je motivatie en CV. Deze kun je mailen naar yvonne.albitrouw@uwv.nl

Heb je inhoudelijke vragen? Dan mag je contact opnemen met Lilian Bos, transitiemanager HRM, 06-52 69 97 66

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.