Communicatieadviseur met focus op Duurzaamheid (ESG)

Unigarant is het verzekeringsbedrijf van ANWB. Daar zijn we trots op!  

Onze ANWB leden zijn het hoogste goed waar we ons maximaal voor in willen spannen. We zijn gericht op het leveren van hele hoge kwaliteit en we krijgen hiervoor een hoge NPS van klanten. We zijn dé specialist in particuliere schadeverzekeringen voor mobiliteit, vakantie, vrije tijdsbesteding en wonen. Voor ons staan de wensen en de reviews van de klanten centraal in al onze activiteiten/ verbeteringen die we doorvoeren. Om hier nog slagvaardiger in te worden staat het inbedden van het thema Duurzaamheid bij Unigarant hoog op de agenda, zodanig dat dit als het ‘nieuwe normaal’ wordt gezien.  

Om dit goed op de kaart te zetten zijn wij op zoek naar een: 

Communicatieadviseur met focus op Duurzaamheid (ESG) 
voor 28 – 32 uur per week | Standplaats Hoogeveen 

De samenleving verandert in snel tempo. Het akkoord van Parijs 2015 zorgt er voor dat steeds meer organisaties hun bedrijfsvoering veranderen. Samen met ANWB groep werkt Unigarant aan drie strategische duurzame pijlers, CO2 emissie reductie, Circulariteit en Sociale Duurzaamheid. Eind 2022 is door de directie de duurzaamheidsstrategie en de roadmap 2022-2030 goedgekeurd. 

Wat ga je doen? 
Wij zijn op zoek naar een gedreven communicatieadviseur die verantwoordelijk is voor onze communicatie over duurzaamheid. Het bedenken en uitvoeren van ideeën, het vormen van communicatiebeleid hierop en het adviseren en coachen van collega’s, dat is waar je goed in bent. Je creëert daarbij ook zelf een deel van de content en middelen voor onder andere het thema duurzaamheid. Want met alleen praten, komen we er niet. 

Natuurlijk sta je hier niet alleen voor. Naast de samenwerking met je directe communicatiecollega’s, werk je hierin nauw samen met de duurzaamheidsmanager en het duurzaamheidsteam . Je beschikt over een gezonde dosis doorzettingsvermogen en overtuigingskracht waarmee je anderen meeneemt en inspireert. 

Herken je hierin jezelf? Dan voegen wij jou graag als nieuwe collega toe aan ons communicatieteam! 

Waar ga je aan de slag? |
Als communicatieadviseur maak je onderdeel uit van het team Communicatie, wat valt onder de afdeling Marketing & Communicatie. De afdeling is verantwoordelijk voor de uitvoering van alle productontwikkeling en marketing- en communicatieactiviteiten van Unigarant, de productontwikkeling van ANWB Verzekeren én de customer experiencebeleving van onze klanten. Elke dag werken we samen aan de centrale vraag: hoe kunnen we onze klanten nog beter van dienst zijn?  

En wat breng je daarvoor mee? 
Je beschikt over een afgeronde communicatie opleiding op HBO niveau en hebt inmiddels enkele jaren relevante werkervaring opgedaan (3-5 jr). Hierbij heb je een bovengemiddelde affiniteit met ESG (duurzaamheid) thema’s.  

Unigaranters zijn prettig eigenwijs. Daarom heb je communicatieve overtuigingskracht en ben je proactief, initiatiefrijk en slagvaardig, innovatief, oplossingsgericht en stressbestendig. Met andere woorden: we moeten op je kunnen rekenen.   

Onze arbeidsvoorwaarden 
Wij werken in een hybride werkomgeving. Jij kiest zelf waar je werkt. Omdat we je natuurlijk ook graag leren kennen, hanteren we een 40/40/20 model: 40% op kantoor, 40% thuis en 20% elders. Je hoofdstandplaats is Hoogeveen.  

En zoals je van een verzekeringsbedrijf mag verwachten bieden we hiernaast uitstekende arbeidsvoorwaarden: 

  • Salaris max. € 4.299,19 bruto per maand (o.b.v. 40-urige WW)  
  • Dertiende maand en de keuzemogelijkheid tot extra salaris (3,2%) of verlof 
  • Mogelijkheid tot scholing en opleiding 
  • ANWB-lidmaatschap en Wegenwacht Service voor je auto of je fiets 
  • Bovengemiddelde aantal verlofdagen (28,5) 
  • Diverse collectiviteiten waaraan je deel kunt nemen, met interessante kortingen en regelingen op alle ANWB producten en diensten   
  • Prima pensioenregeling 

Herken je jezelf? 
Laat dan je sollicitatie met motivatie en CV achter op onze sollicitatiepagina.  

 Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Marco Berends, manager Marketing & Communicatie, telefoon 06-10 88 06 59.   

Meer weten over de procedure? Neem contact op met:
Recruitment@unigarant.nl