Medewerker bloedafname en analist Lifelines
Afdeling
Lifelines
Werkomgeving
Lifelines is de grootste bio-en databank van Nederland en de grootste longitudinale biobank wereldwijd. Sinds 2006 bouwen we een groeiende schat van data van 167.000 vrijwilligers in Noord-Nederland. Elke vijf jaar laten deze deelnemers zich meten, wegen, staan ze bloed en urine af en vullen ze vragenlijsten over de meest uiteenlopende onderwerpen. Deze data wordt gebruikt voor baanbrekend onderzoek en belangrijk gezondheidsbeleid.
Begin januari 2024 starten wij met onze vierde onderzoeksronde. Deze onderzoeksronde loopt van januari 2024 tot en met december 2028. Om het bloed bij onze deelnemers af te nemen en de samples te verwerken, zoeken wij een analist met prikervaring.
Functiebeschrijving
Jouw inzet, deskundigheid en klantvriendelijkheid zijn van groot belang om iedere dag onze vrijwillige deelnemers gastvrij te ontvangen en van het Lifelines onderzoek een fijne ervaring te maken. Je weet hierbij ook hoe je de specifieke doelgroepen moet benaderen zoals kinderen en ouderen. Tijdens het bezoek neem je bloed af (venapuntie) bij de deelnemer. Hiervoor werk je volgens protocol. Vervolgens verwerk je urine en bloedsamples op de locatie en ben je verantwoordelijk voor het transport van de samples naar het UMCG in Groningen en het lab van Lifelines in Roden.
Samen met het team van het laboratorium draag je verder bij aan de werkzaamheden die betrekking hebben op het verwerken tot materiaal wat bewaard kan worden voor later gebruik. Dit dagelijkse werkproces wordt uitgevoerd in ons laboratorium in Roden. Het is grotendeels geautomatiseerd en gerobotiseerd en is erop gericht om de materialen die bij deelnemers zijn afgenomen volledig te verwerken waarbij alle lichaamsmaterialen en bijbehorende gegevens veilig opgeslagen zijn. Daarnaast worden er diverse werkzaamheden in het domein Lab & Opslag verricht zoals het labelen van bloedbuizen en het opruimen van het laboratorium. Andere werkzaamheden zijn het verwerken van de verzoeken van onderzoekers die gebruikmaken van de verzamelde materialen van de deelnemers of de infrastructuur van het laboratorium. In deze afwisselende functie ben je breed inzetbaar op verschillende locaties in Noord-Nederland, wat vraagt om flexibiliteit van jou. De vierde onderzoekslocatie zal begin januari 2024 starten op onze locatie in Groningen. Dit betekent dat je op een werkdag deels in Groningen en deels in Roden werkt. In de loop van onze onderzoeksronde zullen meerdere locaties in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland wisselend worden geopend en gesloten.
Functie-eisen
- Een afgeronde MBO-opleiding biologisch medisch analist.
- Je hebt basiskennis van ICT.
- Je hebt ervaring met geautomatiseerde laboratoriumprocessen.
- Je verricht diverse werkzaamheden met geavanceerde apparatuur. Hierbij signaleer je storingen aan instrumenten en afdelingsapparatuur en verhelpt eenvoudige storingen.
- Je beheerst de Nederlandse in woord en geschrift.
- Je kunt goed in teamverband werken.
- Je bent in het bezit van rijbewijs B.
- Je bent 20 – 24 uur per week inzetbaar.
- Je bent flexibel inzetbaar qua tijden en locaties.
- Je bent inzetbaar voor bereikbaarheidsdiensten.
Wat vragen wij
- Betrokkenheid en affiniteit met het Lifelines-onderzoek waarin je te maken hebt met vrijwillige deelnemers
- Je voert de resultaten in het LIMS systeem in
- Je voert je werkzaamheden conform beschikbare werkvoorschriften en/of instructies uit
- Je bent goed in administatie en ziet het voordeel van goed registeren van handelingen.
- Gastvrije, dienstverlenende en representatieve houding met oog voor kwaliteit
- Goede communicatieve vaardigheden en empathisch vermogen
- Ruime ervaring in het werken met een computer en de competentie om nieuwe programma’s snel eigen te maken
- Stressbestendigheid en het vermogen om goed te presteren onder druk
- Een positieve en proactieve houding ten opzichte van je werk
- Goed staande weten te houden bij veranderingen en je staat open voor innovaties
Lifelines voert een preventief Hepatitis B beleid. Dit kan betekenen dat je voldoende bescherming tegen Hepatitis B moet hebben opgebouwd voordat je kunt worden aangesteld. Indien nodig, regelen we samen dat je deze inenting krijgt.
Wat bieden wij
Een prettige en uitdagende werkomgeving, waarin collega’s altijd bereid zijn elkaar te helpen en waar hard maar vooral ook samengewerkt wordt. Je wordt aangesteld voor de duur van 1 jaar met uitzicht op verlenging. Het salaris bedraagt maximaal € 3.434 ,- bruto per maand (schaal 6), afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).
Goed om te weten
We voldoen aan de voorwaarden van de privacy wetgeving (AVG) en vernietigen gegevens zodra deze niet meer noodzakelijk zijn. Dit doen we binnen de wettelijke bewaartermijnen. Voor deze functie is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vereist.
Meer informatie
Neem voor meer informatie contact op met:
Marjan Huizinga
telefoonnummer 06 4088 3707
M.huizinga@lifelines.nl
Solliciteren
Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 26 november 2023.
Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.De bevestiging vanuit het UMCG kan verwarrend zijn, daarom willen wij benadrukken dat het een dienstverband met Lifelines betreft.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.
Digitaal sollicitatieformulier