Arts-onderzoeker VICI project Kindergeneeskunde

Afdeling

Kindergeneeskunde

Werkomgeving

Als arts-onderzoeker word je onderdeel van de sectie Kinderlongziekten en Kinderallergologie van het Beatrix Kinderziekenhuis, die binnen het GRIAC nauw samenwerkt met verschillende afdelingen van het UMCG: Medische Biologie, Epidemiologie, Genetica, ERIBA, en Longziekten. Onze multidisciplinaire onderzoeksgroep voert diverse studies uit naar de ontwikkeling van astma bij kinderen. We zijn een gepassioneerde groep onderzoekers, die gezamenlijk een doorbraak willen forceren in het onderzoek naar astma bij kinderen: Een vroege diagnose en een gerichte behandeling van het ontstaan van astma.
We werken samen in onderzoeksnetwerken binnen het UMCG (zoals de LifeLines NEXT-studie) en nationaal (zoals de ADEM2-studie in samenwerking met de Universiteit van Maastricht), en we hebben talloze internationale contacten. Deze positie biedt jou de kans om jezelf te ontwikkelen en een (inter)nationaal netwerk te verkrijgen.
Het GRIAC staat wereldwijd bekend als een toonaangevend onderzoeksinstituut op het gebied van longziekten. We bieden wekelijks training aan jonge onderzoekers in een multidisciplinair verband. Het is de ideale setting om jouw vaardigheden als onderzoeker op het gebied van kinderlongziekten verder te ontwikkelen.

Functiebeschrijving

Je komt te werken bij de afdeling Kindergeneeskunde in het Beatrix Kinderziekenhuis, sectie Kinderlongziekten en Kinderallergologie en het Groningen Research Instituut voor Astma en COPD (GRIAC).

Tot je taken behoren:
- Het werven en onderzoeken van patiënten in klinische studies naar het ontstaan van astma.
- Het afstemmen van onderzoeksactiviteiten met teamleden in de kliniek en het laboratorium.
- Het uitvoeren van kwaliteitscontroles over verkregen data.
- Het analyseren van de verkregen data en rapporteren van resultaten.

Je werkt hiervoor intensief samen met de kinderlongartsen, andere onderzoeks-medewerkers, het onderzoekslaboratorium, en functieafdelingen binnen het UMCG en het GRIAC.
Deze positie biedt de mogelijkheid om door te groeien naar een promotieonderzoek.

Wat vragen wij

- Je hebt met succes de studie geneeskunde afgerond (inclusief BIG registratie) en hebt interesse in de kindergeneeskunde.
- Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal.
- Je hebt bij voorkeur aantoonbare ervaring in het werken met kinderen.
- Je bent gefascineerd door wetenschappelijk onderzoek en hebt bij voorkeur al ervaring opgedaan in onderzoeksprojecten.
- Je hebt belangstelling voor het ontwikkelen van vaardigheden op het gebied van data-analyse, met name in het werken met grootschalige datasets zoals genetica, epigenetica en genexpressie.
- Je beschikt over uitstekende schriftelijke vaardigheden, ook in het Engels.
- Je bent resultaatgericht en je zoekt de samenwerking met anderen om jouw doelen te bereiken.
- Je hebt sterke communicatieve vaardigheden, zowel in de omgang met ouders als met kinderen, en je hebt een klantgerichte benadering.
- Je bent in staat om je eigen werk te organiseren binnen een grote organisatie.
- Je bent nauwkeuring, werkt accuraat en beschikt over doorzettingsvermogen om complexe vraagstukken aan te pakken.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.
Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Een inspirerende en multidisciplinaire werkomgeving waar samen met andere arts-onderzoekers veel ruimte is voor persoonlijke inbreng en ontwikkeling. Je krijgt de gelegenheid om je te bekwamen in het werken op het snijvlak van wetenschap en commercie, binnen een groot en dynamisch academisch ziekenhuis. We werken nauw samen met diverse andere afdelingen binnen het UMCG en hebben samenwerkingsverbanden met vooraanstaande centra in binnen- en buitenland.

De arbeidsovereenkomst is voor 36 uur per week. In eerste instantie betreft het een dienstverband voor een jaar. Bij succesvolle vervulling van deze functie kan dit leiden tot een promotietraject van een totale duur van 4 jaar. Het salaris bedraagt maximaal € 5.088,- bruto per maand (schaal 10), afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Prof. dr. Gerard Koppelman telefoonnummer (050) 361 1036
g.h.koppelman@umcg.nl
Dr. Elin Kersten telefoonnummer (050) 361 1036
e.t.g.kersten@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 8 juni 2023. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier