Testcoördinator

Afdeling

IM-MIT: Informatie Management

Werkomgeving

IM Zorg is onderdeel van de afdeling Informatiemanagement binnen het UMCG. Deze afdeling is het aanspreekpunt voor de UMCG-afdelingen voor vragen en wensen ten aanzien van hun informatievoorziening. De afdeling verzorgt het functioneel beheer van een groot aantal UMCG-systemen, business analyse en testcoördinatie. Informatiemanagement bestaat uit 3 domeinen: Zorg, Onderzoek Onderwijs & Opleidingen en Bedrijfsvoering.

Het UMCG werkt met het Elektronische Patiënten Dossier (EPD) van Epic. Dit EPD ondersteunt het UMCG in haar doelstellingen om te excelleren en te innoveren in patiëntenzorg, wetenschappelijk onderzoek, onderwijs en opleiding. Het beheer van het EPD is belegd binnen de afdeling IM Zorg. Aan de basis van dit EPD staan de patiënt en de zorgprofessional.

Binnen IM Zorg werken dagelijks ruim 80 enthousiaste functioneel applicatiespecialisten in verschillende applicatieteams. De applicatieteams richten zich op de verschillende onderdelen en gebruikersgroepen binnen de zorg:
- het klinisch zorgproces, orders, gynaecologie en onze spoed afdelingen, waarbij verpleegkundigen en artsen belangrijke eindgebruikers zijn;
- het poliklinische proces, transplantatie, oogheelkunde, medicatie, oncologie en mijnUMCG, hier zijn artsen en patiënten in grote mate de eindgebruikers, naast uiteraard alle collega's die dagelijks met Epic werken uit de genoemde specialismen;
- de specialistische processen voor het Hartcentrum, Anesthesiologie, Radiologie en Nucleaire Geneeskunde en het operatiecentrum;
- de processen met betrekking tot digitale gegevensuitwisseling (transmuraal);
- de ondersteunende processen. Denk hierbij aan bevoegdhedenbeheer, afsprakenplanning, opname- en ontslagprocessen, capaciteitsbeheer, dossiervernietigingsverzoeken, DBC-registratie en facturatie. Hierbij is de medische administratie is een omvangrijke groep eindgebruikers.

Functiebeschrijving

- Je stelt testplannen op, beoordeelt en voert testen uit.
- Je toetst de gebruikerswensen/-eisen aan de functionaliteiten van de applicatie.
- Je coördineert het testproces.
- Je werkt mee aan de ontwikkeling van testaanpak, -tools, -standaarden en -technieken.
- Je doet de rapportage.

Speelruimte
Je legt verantwoording af aan de leidinggevende over de uitwerking van de testaanpak (tijd en ICT-middelen), de testcoördinatie, ingezette teststandaarden en de kwaliteit, voortgang en resultaten van het testproces.
De belangrijkste kaders worden gevormd door de afgesproken teststrategie, acceptatiecriteria, testbeleid en het van toepassing zijnde architectuur- en informatiebeveiligingsbeleid. Je neemt beslissingen over de inhoud van testplannen, uitgebrachte adviezen alsmede over aanpak en wijze van uitvoering van testcoördinatie.

Wat vragen wij

- Je hebt minimaal een HBO werk- en denkniveau;
- Vaardigheid in het opstellen van testplannen en het uitvoeren van testtrajecten;
- Vaardigheid in het beoordelen van product risicoanalyses, de testbasis en het vertalen naar testplannen;
- Vaardigheid in het verkrijgen, analyseren en presenteren van testresultaten;
- Coördinerende en adviesvaardigheden;
- Affiniteit met testautomatisering;
- Kennis van agile werken en Azure Devops is een pre.

Kennis
Je hebt kennis van en ervaring met het toepassen van testmethodieken, -soorten, diepgang en middelen van testen. Globale kennis van applicatie- en systeemontwikkeling en inzicht in (effecten op) aanpalende terreinen. Inzicht in de samenhang van de te testen systemen/componenten/nieuwe functionaliteiten met het geheel van applicaties/infrastructuur binnen het UMCG. Inzicht in de bedrijfsprocessen binnen het eigen aandachtsgebied.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.
Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

We bieden een enerverende en uitdagende werkomgeving, waarin je samenwerkt met gemotiveerde collega’s en je de kans krijgt jezelf verder te ontwikkelen. Vrijwel alle collega's werken hybride. Dat wil zeggen een aantal dagen vanuit huis en een aantal dagen in het UMCG. Je krijgt van ons een laptop en mobiele telefoon waarmee dat optimaal gefaciliteerd wordt.
Je krijgt een arbeidsovereenkomst (32-36 uur per week) voor onbepaalde tijd. Je salaris bedraagt maximaal € 4.632 ,- bruto per maand (schaal 9), afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Marcel Otto telefoonnummer 06 2565 0750
m.otto@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 3 mei 2023. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier