Junior projectleider

Afdeling

UMCG Bouwt 2035

Werkomgeving

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is bezig met het in uitvoering nemen van een Master-plan voor het vastgoed gelegen aan het Hanzeplein 1 te Groningen. Dit Masterplan geeft richting aan de toekomstige ontwikkelingen voor de benodigde ruimtelijke transformatie van het huidige UMCG-complex. Geheel beredeneerd vanuit het perspectief van het strategisch werkconcept voor de hoogwaardige zorgfuncties van nu en in de toekomst, alsmede de visie op onderzoek en onderwijs. Om een beeld te geven van het vastgoed, het gaat hier om circa 360.000 m2 bruto vloeroppervlak op één locatie, waarvan circa 200.000 m2 een onderdeel vormt van het Masterplan. Eindbeeld van het Masterplan is 2035. Hierbinnen zijn belangrijke milestones, dan dienen er namelijk diverse grote verbouwingen te zijn afgerond. Na 2035 verschuift de aandacht meer naar projecten met een beperktere omvang. De uitwerking van het Masterplan wordt uitgevoerd door de UMCG-organisatie: UMCG Bouwt 2035

Projectkenmerken
Tot het Masterplan UMCG behoren (in hoofdzaak) het Universitair Centrum voor Psychiatrie, Operatiecom-plex, Tijdelijk Operatiecomplex, Centrum voor Acute Zorg, Intensive Care, Apotheek, Moeder Kind Centrum, Laboratorium, Radiotherapie, Beddenhuizen, Kantoren, Facilitaire-, Verkeers- en overige ruimten. Het Centraal Medisch Complex van het UMCG is gebouwd tussen 1985 en 1997. Vanwege de functionele en technische leeftijd van dit vastgoed, is dit toe aan een midlife upgrade. Dit gebeurt gefaseerd in diverse, complexe projecten. Het gaat hier om projecten welke gefaseerd worden uitgevoerd.

Organisatieonderdeel UMCG Bouwt 2035
Het organisatieonderdeel UMCG Bouwt 2035 maakt in overleg met de gebruikers een Masterplan wat verder wordt uitgewerkt in een ruimtelijk Programma van Eisen met daarbij een structuurontwerp, om aan te geven waar wat zal worden gesitueerd. Rekening houdend met alle interne verschuivingen, er wordt namelijk maar beperkt bijgebouwd. Daarbij behoren uiteraard ook de technische, financiële en kwalitatieve kaders. Na vaststelling hiervan en goedkeuring door de Raad van Bestuur wordt aangevangen met het ontwerpproces ter voorbereiding op het realisatieproces. Kortom een complex werkveld door de vele projecten, de vele proces-stappen en vele onderlinge raakvakken en afhankelijkheden.

Om dit op een goede manier te realiseren zijn wij op zoek naar een junior projectleider.

Grondhouding binnen UMCG Bouwt 2035
UMCG Bouwt 2035 zoekt collega’s die zichzelf herkennen in de navolgende set generieke gedragsregels, attitudes en vaardigheden:
- Na een periode van dialoog, het uitdragen van een positieve houding ten opzichte van vastgesteld beleid;
- Oplossingsgericht denken;
- De bereidheid om buiten het directe takenpakket rollen te vervullen in het belang van de gehele opgave van het Masterplan;
- Het centraal stellen van de beheersbaarheid van het proces en het project;
- Het halen van doelen binnen de afgesproken kaders (TGK);
- Het tijdig signaleren van echte problemen en het aandragen van oplossingen daarvoor;
- Op samenwerking gerichte houding, elkaar 'vasthouden' als het lastig wordt en behoeden voor missers;
- Tijdig escaleren in geval van spanningen en problemen;
- Het op peil willen houden van de vakkennis en werken aan de persoonlijke ontwikkeling.

Functiebeschrijving

Wij zijn op zoek naar een junior projectleider binnen de organisatie UMCG Bouwt 2035. In een drukke en hectische werkomgeving ben jij diegene die het overzicht bewaart. Je hebt aan een half woord genoeg en voelt naadloos aan waar de prioriteiten liggen. Je bent organisatorisch en taalkundig sterk en zeer zorgvuldig. Je houdt ervan overzicht te bewaken. Je weet precies wat er gedaan moet worden en geeft duidelijk aan welke informatie je daarvoor nodig hebt. Je bent flexibel, proactief, resultaatgericht, sociaal en gezellig. Je wordt blij van: korte lijnen, hard werken, een goede teamspirit en het bereiken van het beste resultaat. Ook heb je een enorme dosis positieve energie en ben je niet snel uit balans te brengen als je dag anders ver-loopt dan je van tevoren had gedacht.

Inhoudelijk is dit een veelzijdige functie. Je ondersteunt het projectteam, maakt en bewaakt de planning, vraagt offertes aan, houdt contact met de werkvloer, communiceert hierover richting gebruikers, borgt dat contract-stukken op orde zijn en controleert op de bouw. Hier zul je ook geregeld langsgaan, om de voortgang en de kwaliteit (samen met de toezichthouders) te bewaken. Kortom: veel verantwoordelijkheid, vrijheid, afwisseling en uitdaging.

Functieomschrijving, resultaten en verantwoordelijkheden
De werkzaamheden van junior projectleider bestaan uit:
- Assisteren om projecten te realiseren binnen de kaders en randvoorwaarden;
- Projectorganisatie en kwaliteitsbeheersing, vermogen tot plannen en organiseren;
- Informatie ophalen/verstrekken (gebruikers), rapporteren en prognose einde project;
- Het beheren van het budget;
- Het beheren (en aanpassen) van de projectplanning;
- Het ordenen van documenten;
- Het voorbereiden en notuleren van (bouw-)vergaderingen;
- Het aansturen van onderdelen binnen het projectteam;
- Het voeren van overleg met stakeholders;
- Naleven van procedures/spelregels;
- Na ontvangst van een schriftelijke opdracht, ondersteunen bij een ordentelijke start van fases, fase over-gangen met behulp van rapportages;
- Voor het starten helpen bij het opstellen en uitvoeren van het Projectplan Ontwerpen en Realiseren (hoe, wanneer, wie) en dit periodiek actueel houden. Op basis van Projectplan (beleid) en de Projectopdracht;
- Verzorgen van rapportages en informatie (intern en extern);
- Actieve bijdrage leveren aan het functioneren van de afdeling.

Wat vragen wij

- HBO+ werk- en denkniveau (bouwkunde/installatietechniek) met minimaal één of twee jaar relevante werkervaring (bij voorkeur in de utiliteitsbouw);
- Heeft, ingeval van (echte) problemen, tijdig overleg met senior projectleider en/of leidinggevende (problemen bespreken als ze er nog niet zijn), communiceert duidelijk en op een open manier (mondeling en schriftelijk);
- Durft de confrontatie in positieve/opbouwende zin aan te gaan, is assertief en gedreven;
- Promotor van het UMCG-beleid, respecteert procedures en spelregels, toont voorbeeldgedrag, komt afspraken na;
- Staat open voor verandering en initieert verbeteringen en levert daar een bijdrage aan;
- Veerkrachtig en vasthoudend (doorzettingsvermogen);
- Proactief en oplossingsgericht;
- Gemotiveerd om een nieuwe stap te gaan maken;
- Je hebt een goed technisch inzicht en kan snel schakelen;
- Vaardigheden op het gebied van Office producten, zoals Word en Excel;
- Affiniteit met BIM/Revit is gewenst;
- De bereidheid om trainingen te volgen op het vakgebied en met betrekking tot persoonlijke ontwikkeling;
- In bezit van VCA-VOL certificaat, of dit binnen 6 maanden na indiensttreding te verwerven.

Wil jij graag aan de slag gaan als junior projectleider, ben je net afgestudeerd of heb je nog geen werkervaring als projectleider, maar ben je naar jouw idee toe aan een volgende stap in je loopbaan? Dan is dat geen probleem! We nodigen je graag uit op deze functie met groeiperspectief te reageren.

Vaardigheden
- Organisatiesensitief, betrokken, sterk gericht op samenwerken;
- Analytisch en zeer gestructureerd kunnen werken;
- Oplossingsgericht en nieuwsgierig, komt met voorstellen voor praktische oplossingen;
- Communicatief zeer vaardig;
- Stabiliteit en standvastigheid in een uitdagende werkomgeving;
- Veranderingsbereid en een flexibele werkhouding.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.
Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Wij komen graag met jou in contact. Wij bieden een boeiende werkomgeving met gemotiveerde collega’s en de kans om je verder te ontwikkelen op een zeer boeiende plek in het UMCG.
Het betreft een arbeidsovereenkomst (32-36 uur per week) voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast contract. Het salaris bedraagt maximaal € 3.863,- bruto per maand (schaal 8) op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Alexander Daems telefoonnummer 06 2564 9238

Jan Olthof telefoonnummer (050) 361 2705

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 7 december 2022. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier