Hoofd operatieassistenten, sector 2 Operatieve Zorg Organisatie

Afdeling

Operatieve Zorg Organisatie

Werkomgeving

De OZO binnen het UMCG vertegenwoordigt alle snijdende specialismen en bestaat uit 28 operatiekamers, verdeeld over 4 operatieve sectoren, inclusief een dagbehandelcentrum (ODBC). De sectoren zijn verdeeld over verschillende locaties in het klinische gebouw. Binnen de OZO werken (leerling) operatieassistenten, senior-, stagiaires, (leerling) anesthesiemedewerkers, anesthesiologen en chirurgen in een hecht team met elkaar samen.

Samen met je collega hoofden van de andere sectoren, de manager Zorg & Bedrijfsvoering en de medisch coördinator maak je deel uit van het managementteam OZO en ODBC. Met de hoofden operatieassistenten OZO heb je een nauwe samenwerkingsrelatie. Over en weer wordt waargenomen; vrije dagen en vakanties worden met elkaar afgestemd. Je legt verantwoording af aan de manager Zorg & Bedrijfsvoering OZO/ODBC.

Functiebeschrijving

Als hoofd van sector 2 ben je verantwoordelijk voor een cluster van 7 operatiekamers: Mond-Kaak-Aangezichtschirurgie, Keel-Neus-Oorheelkunde, Plastische Chirurgie en Neuro Chirurgie. Verder ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van 5 regieverpleegkundigen. Je combineert jouw kennis van onze specifieke zorgsector met leidinggevende capaciteiten en ontwikkelingsvaardigheden. Hierbij maak je gebruik van de binnen de OZO aanwezige talenten, om zo tot optimale patiëntenzorg te komen en een goed werkklimaat te creëren en behouden voor onze medewerkers. Daarnaast zet jij duidelijke lijnen uit en bewaak je de voortgang binnen jouw cluster. Daarnaast bestaan je werkzaamheden uit:
- samenwerking met een team van operatieassistenten, anesthesiemedewerkers, verpleegkundigen, anesthesiologen en snijdend en niet snijdend specialisten;
- het signaleren van trends en verbeterpunten en hierop anticiperen;
- zorgdragen voor de implementatie, bewaking en evaluatie van het werkproces;
- zorgdragen voor de operationele doorvertaling van besluiten van het managementteam van OZO/ODBC;
- stimuleren van medewerkers tot het bereiken van een zo hoog mogelijk niveau van patiënttevredenheid;
- kwaliteitsbewaking en voorwaarden scheppen voor deskundigheidsbevordering, beroepsontwikkeling en zorgvernieuwing.

Wat vragen wij

Voor deze functie vragen wij minimaal HBO denk- en werkniveau en goed ontwikkelde organisatiesensitiviteit. Verder heb je:
- leidinggevende ervaring. Kennis en ervaring binnen een OK complex of behandeleenheid is een pre. Je hebt een duidelijke visie op de zorg en kunt deze inhoud en vorm geven;
- een resultaatgerichte instelling. Je bewaakt het nakomen van gemaakte afspraken en spreekt medewerkers en gebruikers van de OZO er op aan als de gemaakte afspraken niet worden nagekomen;
- een motiverende en coachende stijl van leidinggeven. Je weet veranderingen helder over te brengen naar je medewerkers en de gebruikers van de OZO;
- een op samenwerken in een multidisciplinair team gerichte instelling;
- met nadruk een stevige, communicatief sterke persoonlijkheid;
- gevoel voor sfeer en weet je door je analytische vaardigheden zaken snel te doorgronden.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Wat bieden wij

In eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar (36 uur per week), met uitzicht op een vast dienstverband. Je salaris bedraagt maximaal € 4.615,- bruto per maand (schaal 10) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Johan van der Meer telefoonnummer (050) 361 3910
j.van.der.meer@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 25 juli 2021. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier