Codespecialist Medische Codering

Afdeling

Financiën en Control

Werkomgeving

- Je werkt mee als medisch codeur.
- Je adviseert medisch codeurs over codering en classificatie van de medische coderingen, in het bijzonder bij complexe vraagstukken voortkomend uit academische zorg (bijv. bij zeldzame ziektebeelden).
- Je doet voorstellen om fouten bij de codering te voorkomen en de kwaliteit van registratie en codering te verbeteren, zodat de informatievoorziening verbetert.
- Je bent de expert op het gebied van de totstandkoming van kwaliteitsindicatoren (HSMR, SMR, OLO, heropname) en bent mede verantwoordelijk voor de jaarafsluiting.
- Je treedt op als inhoudsdeskundige binnen het eigen aandachtsgebied en participeert in (in- en externe) commissies, werkgroepen e.d.

Functiebeschrijving

Alle Nederlandse ziekenhuizen leveren data voor de Landelijke Basisregistratie Ziekenhuiszorg (LBZ). De data wordt gebruikt voor informatieproducten voor ziekenhuizen op het gebied van patiëntenzorg & kwaliteit en bedrijfsvoering & financiën (Bron www.dhd.nl). Voor de betrouwbaarheid van de informatie is het belangrijk dat de LBZ-data op de juiste manier wordt aangeleverd. Daarnaast is het belangrijk om de schat aan informatie die de LBZ biedt op de juiste manier te interpreteren en begrijpen. Voor beide is de functie van codespecialist belangrijk. Als jij graag andere medewerkers helpt om goed te coderen of registreren en ook graag aan diverse doelgroepen uitlegt wat je met deze informatie kunt dan is de functie van codespecialist wellicht iets voor jou!

Werkomgeving
De Centrale Zorgadministratie (CZ) is onderdeel van de afdeling Financiën & Control en bestaat uit 3 teams: Medische Codering en Patiëntenregistratie, Compliance & Risk Control en DBC Support. Als codespecialist werk je in het team Medische Codering en Patiëntenregistratie.
Het team Medische Codering is verantwoordelijk voor het juist en tijdig aanleveren van LBZ registratie aan de DHD en voor de kwaliteit van die aanlevering. Daarnaast heeft het team een signalerende en adviserende rol, zodat via terugkoppeling van bevindingen de werkprocessen in de eerste lijn rondom de registratie continu kunnen worden geoptimaliseerd. In een universitair medisch centrum als het UMCG is de zorg voor patiënten complex. Dat zie je ook terug in de medische codering. Binnen het team Medische Codering werken 9 medisch codeurs. Ter versterking van dit team zijn we opzoek naar een enthousiaste nieuwe collega die aan de slag wil als codespecialist.

Wat vragen wij

- Je beschikt over een HBO werk- en denkniveau
- Je bent in het bezit van het diploma Medisch Codeur en hebt ruime ervaring als medisch codeur. Bij voorkeur heb je de opleiding codespecialist gevolgd.
- Je beschikt over kennis van relevante code- en classificatiestelsels (bijvoorbeeld ICD, Charlson index, CCS-groepen, SNOMED, verrichtingen- en Z|A-codes, DBC systematiek etc.).
- Je hebt kennis van en bent vaardig in het gebruik van applicaties die nodig zijn voor de analyse (bijvoorbeeld Excel, CVS, alsmede de tools van de DHD).
- Je bent klantgericht, proactief en samenwerken is voor jouw belangrijk.
- Je hebt affiniteit met het werken met geautomatiseerde gegevensbestanden en kennis van de ziekenhuisorganisatie, patiëntenzorg, administratieve processen en informatiestromen.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Het betreft een arbeidsovereenkomst voor 32 - 36 uur per week (0,89 - 1,0 fte). De mogelijkheid tot parttime thuiswerken is aanwezig.

Het salaris bedraagt maximaal € 3.712,- bruto per maand (schaal 8) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Eefke Eppinga telefoonnummer (050) 361 1797
e.m.eppinga@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 5 juli 2021. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie. De sollicitatiegesprekken zijn op maandag 12 juli 2021. Je ontvangt uiterlijk vrijdag 9 juli 2021 bericht of je wel of niet wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek.

Digitaal sollicitatieformulier