AIOS Revalidatiegeneeskunde in opleidingsregio Noordoost-Nederland

Afdeling

Revalidatiegeneeskunde

Werkomgeving

- Je bent BIG-geregistreerd basisarts en hebt aantoonbare interesse in de revalidatiegeneeskunde. Ervaring in aanverwante specialismen, zoals orthopedie of neurologie, strekt tot aanbeveling.
- Je bent enthousiast, hebt goede communicatieve vaardigheden, bent verbindend en in staat leiding te geven aan een interdisciplinair team professionals.

Functiebeschrijving

Het OOR-NO bestaat uit 3 opleidingscircuits: UMCG (Groningen - Friesland), Twente en Zwolle, die intensief samenwerken en de opleiding revalidatiegeneeskunde regionaal organiseren. Gedurende de opleiding loop je diverse stages en participeer je in multidisciplinaire behandelteams voor volwassenen en kinderen, zowel in het revalidatiecentrum als in het ziekenhuis (perifeer en academisch) en je doet consulten op de ziekenhuisafdelingen.

Je volgt je opleiding grotendeels in één van de 3 circuits. Daarnaast doe je gedurende 3 maanden een academische stage in het UMCG en een verdiepingsstage van 6 maanden over een onderwerp naar keuze in één of meerdere circuits. Je kunt zo vanuit het instroom circuit ook delen van de opleiding volgen in één van de andere circuits en profiteren van de specifieke expertise die in het OOR-NO aanwezig is. Thema’s van expertise zijn onder meer dwarslaesierevalidatie, bewegingsanalyse, revalidatietechnologie, amputatie-prothesiologie van onderste en bovenste extremiteit, spasticiteitsbehandeling en handrevalidatie.

Je volgt gedurende de opleiding meerdere cursussen en trainingen ten behoeve van het ontwikkelen van competenties (CANMED) en revalidatiegeneeskunde inhoudelijke kennis en vaardigheden. Gedurende de opleiding voer je een wetenschappelijk onderzoek uit onder begeleiding van een onderzoeksgroep met als doel het schrijven van een submittable artikel voor een peer-reviewed tijdschrift. Er bestaan meerdere wetenschappelijke onderzoekslijnen binnen de verschillende circuits welke worden ondersteund door researchteams van UMCG, Roessingh Research and Development (RRD) en Isala/Vogellanden. Je kunt je tijdens de opleiding verder verdiepen in wetenschappelijk onderzoek, maar ook in het geven van onderwijs of in medisch leiderschap. Je participeert in de bereikbaarheidsdiensten voor de in de kliniek opgenomen patiënten.

Het is mogelijk om in je sollicitatiebrief vooraf en tijdens het gesprek een voorkeur voor een instroom circuit aan te geven.

Wat vragen wij

Goede arbeidsomstandigheden conform CAO. Bij indiensttreding bij Het Roessingh of de Vogellanden is het salaris gebaseerd op FWG 65 bij een voltijdse aanstelling (38 uur). Het volgen van de opleiding in deeltijd is mogelijk. De arbeidsvoorwaarden zijn bij indiensttreding bij het UMCG conform CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC/NFU). Het salaris is gebaseerd op schaal 11A. De duur van het dienstverband is gelijk aan de duur van de opleiding. Ervaring opdoen binnen de revalidatiegeneeskunde als ANIOS behoort tot de mogelijkheden, evenals het doorlopen van een ontwikkelassessment voorafgaand aan de start van de opleiding. Voorafgaand aan de indiensttreding wordt een verklaring omtrent gedrag gevraagd (VOG). Alle organisaties voeren een preventief Hepatitis B beleid.

Wat bieden wij

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met:
- Circuit Groningen: prof. dr. Corry van der Sluis, opleider UMCG, telefoonnummer: (050) 361 7665
- Circuit Enschede: dr. Marc Nederhand, opleider Roessingh Enschede, telefoonnummer: (088) 087 5710
- Circuit Zwolle: dr. Erwin Baars, opleider Vogellanden Zwolle, telefoonnummer: (038) 498 1314

Voor meer informatie over de opleidingscircuits:

Circuit Groningen
Centrum voor Revalidatie
Revalidatie Friesland
Informatie Groningen

Circuit Twente
Roessingh, Centrum voor Revalidatie (RCR)
Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) Almelo
Medische Spectrum Twente (MST)
Informatie Twente

Circuit Zwolle
Vogellanden/Isala
Isala

Meer informatie

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 28 februari 2021. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op dinsdag 16 maart 2021 in het UMCG.

Digitaal sollicitatieformulier