Student voor ontwerpen van de ideale stage medische administratie in het UMCG

Afdeling

Stage, afstuderen en scriptie

Werkomgeving

Het UMCG is een grote organisatie met heel veel verschillende beroepen. Eén daarvan is de beroepsgroep medische administratie. Zij werken bij diverse afdelingen en je kunt ze bijvoorbeeld vinden op de poliklinieken van het UMCG, waar ze de regie voeren over de administratieve zorgprocessen van patiënten. Intern spreken we van het domein medische administratie, dat ruim 400 fte behelst. Om de beroepsgroep te vertegenwoordigen in het UMCG is er een dagelijks bestuur medische administratie die de polimanagers en hoofden medische administratie vertegenwoordigt en overkoepelende thema’s op pakt.

Probleemschets
Veel van de medewerkers medische administratie vallen in de leeftijdscategorie boven de 50 jaar. Dit betekent dat er op termijn schaarste kan ontstaan, terwijl het vinden van jonge enthousiaste medewerkers moeizaam verloopt.
Daarnaast kreeg de beroepsgroep de afgelopen jaren te maken met een grote verschuiving in de taken en inhoud van het werk door steeds verdergaande digitalisering.
Ten slotte constateert men dat er vanuit studenten in opleiding tot medische administratie wel belangstelling is om in het UMCG stage te lopen, maar is het op dit moment onduidelijk in hoeverre de opleidingen aansluiten bij hoe de functie medische administratie er in het UMCG uit ziet en waar een stageplaats aan moet voldoen.
Eén van de opties die het dagelijks bestuur van de medische administratie uit wil laten zoeken is het bieden van goede stageplaatsen. Immers, diegenen die nu een opleiding volgen, zijn mogelijk de toekomstige collega’s. Onduidelijk is waar een goede stageplaats aan moet voldoen, welke opleidingen er zijn en wat zij te bieden hebben, hoe sluit dit aan bij de praktijk in het UMCG?

Kortgezegd is de onderzoeksvraag: Hoe ziet een ideale stage bij de medische administratie in het UMCG er uit?

Functiebeschrijving

Je levert een stageprogramma op, die de beroepsgroep medische administratie in het UMCG en de opleiding bij elkaar brengt. In het adviesrapport hierover besteed je aandacht aan leeftijdsopbouw, schaarste en hoe een goed stagebeleid voor de medische administratie hier positief aan bij kan dragen.
Daarvoor:
- breng je de huidige situatie in het UMCG in kaart;
- verdiep je je in het takenpakket van de medische administratie;
- kijk je naar de leeftijdsopbouw en de te verwachten schaarste;
- breng je in kaart welke opleidingen er zijn, waarbij je kijkt naar aansluiting bij het takenpakket in het UMCG, stageperiodes en eisen van de opleiding aan een stage;
- zoek je uit hoe een goede stagebegeleiding er uit ziet en wat dit vraagt van de stagebegeleider in het UMCG;
- onderzoek je hoe het UMCG kan zorgen voor binding met stagiairs medische administratie.

Wat vragen wij

- We vragen voor deze opdracht een WO of HBO student HRM.
- Je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden die je naar gelang het contact op een correcte wijze gebruikt.
- Je bent creatief en hebt frisse ideeën, ook binnen gestelde kaders.
- Je hebt affiniteit met de zorg.
- Je beschikt over goede schriftelijke vaardigheden.
- Je bent ambitieus en wilt graag nieuwe dingen leren.
- Je vindt het leuk om samen te werken en anderen enthousiast te maken.
- Je toont initiatief en kunt zelfstandig werken.

Wat bieden wij

- Een stageovereenkomst met het UMCG.
- Goede begeleiding in het UMCG.
- Een wetenschappelijke werkomgeving.
- Nestor: een omgeving speciaal voor afstudeerders met informatie, links, tips & trics die je kunnen helpen tijdens je afstudeerperiode in het UMCG.

Goed om te weten: vanwege de COVID-19 situatie werk je grotendeels vanuit huis aan deze opdracht en voer je alleen in goed overleg met de opdrachtgever bepaalde taken in het UMCG uit.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

afstuderen@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie. Genoemde uiterste reactiedatum in het vacatureoverzicht is niet van toepassing op deze vacature. De vacature blijft op de website staan totdat een geschikte student is gevonden voor deze opdracht.

Digitaal sollicitatieformulier