Adviseur Marketing & Communicatie

Afdeling

Communicatie UMC-Staf

Werkomgeving

In het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) werken we met ruim 13.000 medewerkers aan de toekomst van gezondheid. Samen staan we voor goede patiëntenzorg, innovatieve behandelingen, baanbrekend onderzoek en vernieuwend onderwijs. In Noord-Nederland werken we samen met allerlei partners aan preventie en een duurzame inrichting van de zorg. Wil je hieraan bijdragen? Reageer dan op deze vacature!

Marketing gaat over het begrijpen van onze doelgroepen en het kunnen toevoegen van waarde. Dit vraagt van ons dat wij continu anticiperen op onze omgeving. Daarom werken we in het UMCG, vanuit onze kerntaken, ook hard aan dialoog, onze marktpositie en innovatiedoelstellingen. Onze markt strekt zich uit van de nabije regio tot de hele wereld. De andere spelers op deze markt zijn zeer verschillend. Denk aan patiënten, studenten, wetenschappers, overheden, zorgaanbieders, farmaceutische bedrijven, (toekomstige) medewerkers, verzekeraars en verwijzers.

Communicatie UMC-Staf is verantwoordelijk voor de interne en externe communicatie van het UMCG. Het team bestaat uit 35 mensen en is op dit moment in transitie. Wij zijn op zoek naar een gedreven adviseur Marketing & Communicatie.

Functiebeschrijving

Als adviseur Marketing & Communicatie ben je het aanspreekpunt voor een breed scala aan interne klanten: onderzoekers, verpleegkundigen, artsen en diverse afdelingen. Wat hen bindt is de behoefte aan een aanscherping van het eigen product- en dienstenportfolio en de ontwikkeling van structurele en professionele marketing om optimaal onze klantvragen te beantwoorden. Je analyseert de markt, begrijpt de behoeften van de interne klant en hun eindklant en de waarde die onze producten en diensten te bieden hebben. Deze inzichten vertaal je naar diverse waardeproposities die passen in een breed en evenwichtig portfolio, passend bij de strategie van het UMCG. Je stelt de marketingplannen en campagnes op en voert deze uit waarmee je bijdraagt aan het realiseren van onze strategische doelstellingen. Hierbij werk je multidisciplinair samen met collega’s van de afdeling Communicatie, Strategie & Beleid en andere interne stakeholders.

Het betreft een nieuwe functie binnen het UMCG. Het is belangrijk dat je, vanuit je visie, marketing kunt ontwikkelen én tot uitvoering kunt brengen. Dit vraagt dat je autonoom, vasthoudend en verbindend bent.

Taken
- Ontwikkelen van een visie op marketing en zorgdragen voor een gestructureerde marketingaanpak UMCG.
- Ontwikkelen en implementeren van marketing- en communicatieplannen in samenwerking met interne klanten.
- Opstellen en uitvoeren van campagnes teneinde de marketingdoelstellingen te behalen.
- Het opzetten, ontwikkelen en beheren van alle relevante communicatiekanalen en -middelen, zowel intern als extern die voortvloeien uit de campagneplannen.
- Meten en bijsturen van en rapporteren over de (marketing)campagnes die je uitvoert.
- Het onderhouden van contacten met interne en externe doelgroepen.
- Het, samen met collega’s, uitvoeren van klant- en behoeftenonderzoek, zowel kwalitatief als kwantitatief.
- Afstemmen met interne stakeholders op het gebied van marketing- en communicatie.

Wat vragen wij

We zijn op zoek naar een marketing en communicatieadviseur die de volgende kwaliteiten en ervaring met zich meebrengt:
- Je hebt minimaal een HBO denk- en werkniveau (bij voorkeur een afgeronde opleiding op het gebied van marketing management).
- Bij voorkeur minimaal 3 jaar werkervaring in een vergelijkbare rol.
- Ervaring met de ontwikkeling van waardeproposities, marketing campagnes en marketingcommunicatieplannen.
- Ervaring met werken in multidisciplinaire teams bij voorkeur in een agile omgeving (ervaring als 'product owner' is een plus).
- Ervaring met en globale kennis van SEO/SEA, leadgeneratie, conversie en Analytics.
- Ervaring in en kennis van de huidige transitie in de zorg is een plus.
- Ruime en actuele ervaring met digitale communicatiemiddelen en -uitingen.
- Uitstekende spreek- en schrijfvaardigheden in het Nederlands en Engels.

Competenties
Je hebt een duidelijk beeld bij wat marketing in de zorg betekent. Je houdt overzicht en vertaalt complexe informatie naar heldere klantinzichten. Je bent een sterke teamspeler, integer, hebt een agile mindset en neemt het voortouw. Je bent overtuigend en weet te beargumenteren in scherpe discussies. Je beschikt over strategisch inzicht en weet dit te vertalen naar een multifunctioneel strategisch plan dat praktisch is en op draagvlak kan rekenen bij betrokken stakeholders. Je volgt online marketing trends, herkent veranderingen in de markt en speelt hierop in. Je hebt een neus voor het verbeteren van de 'customer journey' en weet ambitieuze doelen te realiseren. Je bent nieuwsgierig, verdiept je in onze portfolio en processen, draagt nieuwe ideeën aan en weet je omgeving positief te verrassen. Je denkt en handelt “digital first”.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Een functie voor 0,6 fte (24 uur per week) binnen een afdeling in ontwikkeling. De functie is veelzijdig met veel ruimte voor eigen inbreng. Het betreft in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar, met de mogelijkheid op verlenging. Het salaris bedraagt maximaal € 5.383,- bruto per maand (schaal 11) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Het betreft hier een voorlopige inschaling. De daadwerkelijke inschaling en bijbehorende beloning kan dan ook afwijken.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Sander Baesjou telefoonnummer 06-1743 3680
a.baesjou@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 30 november 2020. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier