(Senior-) Verpleegkundigen Psychiatrie (28-36 uur)

Afdeling

Universitair Centrum Psychiatrie

Werkomgeving

Het Universitair Centrum Psychiatrie (UCP) combineert universitaire taken en ambities met klinische expertise in een breed behandelaanbod: het beste van twee werelden. Onze medewerkers zijn gedreven en betrokken, en voor wie het ontwikkelen en overdragen van kennis een aantrekkelijk onderdeel vormt van het werken in een academische setting. Patiëntparticipatie en multidisciplinaire samenwerking zijn essentiële kenmerken van het UCP.

Het topreferente aanbod omvat geavanceerde zorgprogramma's voor stemmings- en angststoornissen, psychosen, somatoforme stoornissen en ontwikkelingsstoornissen. Als academisch centrum beschikken wij over bijzondere expertise en aanvullende, deels experimentele, mogelijkheden voor diagnostiek en behandeling. Voor complexe, therapieresistente patiënten en voor consultatie en advies voelen wij ons nadrukkelijk verbonden met de ons omringende GGZ-partners. Dit geldt ook voor kennisoverdracht en het samenwerken in patiëntgebonden onderzoek.

Het UCP heeft belangrijke onderwijs-, opleidings- en onderzoekstaken. Wij bieden in de nieuwe opleidingsstructuur de aantekeningen volwassenenpsychiatrie, ouderenpsychiatrie en kinder- en jeugdpsychiatrie (via het Universitair Centrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie) aan. Het wetenschappelijk onderzoek is gericht op het verbeteren van de behandeling van de patiënt en is klinisch, epidemiologisch en neurobiologisch van aard. In het kader van het UMCG-brede speerpunt ‘Healthy Ageing’ wordt samengewerkt met grote multidisciplinaire onderzoeksgroepen rond basaal wetenschappelijke thema’s.

Het UCP heeft vijf afdelingen:
- Crisis, diagnostiek en ontwikkeling
- Soma en Psyche
- Psychosen
- Stemmings- en Angststoornissen
- Ouderenpsychiatrie

Functiebeschrijving

- Je bent verantwoordelijk voor het totale zorgproces van de aan jou toegewezen patiënten.
- Je bent verantwoordelijk voor een goed zorgklimaat, dat zich uit in een respectvolle bejegening, aandacht voor individuele wensen en behoeften van de patiënt en in een goede begeleiding van de patiënt en zijn naasten.
- Je speelt een belangrijke rol in de uitvoering en kwaliteit van de zorg.
- Je stelt de zorgvraag vast, plant en organiseert de benodigde zorg op korte en lange termijn.
- Je stemt de zorg af met de verschillende disciplines.
- Je neemt actief deel aan patiëntenbesprekingen en zorgt dat de patiënt daarin goed tot zijn recht komt.
- Je levert een bijdrage aan beroepsinhoudelijke ontwikkelingen.
- Je begeleidt leerlingen en stagiairs.

Wat vragen wij

- Je bent een BIG-geregistreerde HBO-verpleegkundige.
- Je hebt grote affiniteit met de zorg voor patiënten op een psychiatrische behandelafdeling.
- Je hebt een groot inlevingsvermogen, uitstekende communicatieve vaardigheden en kunt krachtig optreden.
- Je kunt omgaan met agressie en ongewenst gedrag.
- Je kent je sterke punten en ontwikkelpunten, kunt goed reflecteren en je draagt bij aan een goede sfeer op de afdeling.
- Je hebt ambitie om je professioneel functioneren en het functuioneren van het multidisciplinaire team te ontwikkelen.
- Je bent enthousiast, collegiaal, stressbestendig en flexibel.
- Je kunt goed organiseren en prioriteiten stellen.
- Je kunt problemen en moeilijkheden signaleren, verbeteringen voorstellen en je staat open voor vernieuwingen.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij aanstelling een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Het UMCG is een boeiende en dynamische omgeving met doorgroeimogelijkheden en ruimte voor ontwikkeling. Basis van ons handelen is ‘van mens tot mens’.

Het salaris bedraagt maximaal € 3.184,- bruto per maand voor een verpleegkundige (schaal 7) en maximaal € 3.403,- bruto per maand voor een senior verpleegkundige (schaal 8a) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime aanstelling. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Tijdens avond- en nachtdiensten kun je gratis parkeren in de parkeergarage van het UMCG. Voor diensten overdag zijn er snelle verbindingen met vijf P&R plekken rondom de stad. Via het fietsenplan kun je een fiets of een e-bike fiscaal voordelig aanschaffen. Het UMCG heeft onder meer twee collectieve zorgverzekeringen, een goede pensioenregeling en de fiscale regeling woon-werkverkeer.

Kijkje in de keuken

Je bent van harte welkom voor een rondleiding en nadere kennismaking ook indien je nog niet direct een sollicitatiebrief wilt schrijven. Je kunt hiervoor een afspraak maken met een van de onderstaande contactpersonen.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:
Mathilde Afman, regieverpleegkundige, telefoonnummer: 06 - 3162 3285
Emil Nuninga, regieverpleegkundige, telefoonnummer: 06 - 5525 6002
Onno Kors, regieverpleegkundige, telefoonnummer: 06 - 5525 6003
Anita Prins, hoofd Algemene Zaken, telefoonnummer: 06 2564 6051

Meer informatie

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina. De genoemde uiterste reactiedatum is niet van toepassing op deze vacature. Je reactie wordt direct in behandeling genomen en de vacature staat open totdat er een geschikte kandidaat is gevonden. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier