Student voor onderzoek informatiebehoefte patiënt over pijnbestrijding

Afdeling

Stage, afstuderen en scriptie

Werkomgeving

Inleiding
Het UMCG is een grote organisatie met zo’n 12.500 medewerkers en kent een groot aantal medische afdelingen, waaronder de afdeling Anesthesiologie. Voorafgaand aan een operatie (perioperatief) geeft men aan patiënten voorlichting over pijnbestrijding na een operatie (postoperatief). Op dit moment maakt men daarbij nauwelijks gebruik van de mogelijkheden van moderne digitale media.

De afdeling Anesthesiologie wil in samenwerking met de afdeling Chirurgie de mogelijkheden op het gebied van perioperatieve patiënten de voorlichting (voorafgaand aan een operatie) te verruimen. Naast het geven van algemene informatie wil men ook proberen meer individuele vormen van voorlichting te introduceren, bijvoorbeeld door directe patiëntfeedback via een webapplicatie.

Probleemschets
Op dit moment maakt men in het UMCG bij de voorlichting aan patiënten die een operatieve ingreep moeten ondergaan nauwelijks gebruik van de mogelijkheden van de moderne digitale media. Ook is onbekend in welke mate en over welke specifieke onderwerpen patiënten elders informatie zoeken over postoperatieve pijnbestrijding. Uit eerder onderzoek bleek dat een deel van de patiënten de huidige voorlichting als onvoldoende beoordeeld. Hoe groot deze groep is en waar de ontevredenheid zich met name op richt is onduidelijk.

Er is dan ook behoefte aan een onderzoek voor afdeling Anesthesiologie/Acute pijnservice om zicht te krijgen op wat de informatiebehoefte is van patiënten die een operatieve ingreep moeten ondergaan over de postoperatieve pijnbestrijding en hoe kan men deze informatie het beste aangebieden.
Na afloop van het onderzoek is bekend op welke onderdelen verbetering mogelijk is en hoe deze verbeteringen in de praktijk gerealiseerd kunnen worden.

Functiebeschrijving

Alvorens informatie en informatiekanalen aan te passen is het noodzakelijk de huidige stand van zaken te onderzoeken, wat de wensen van patiënten zijn m.b.t.de inhoud en wijze van informeren en hiervan verslag te doen. Dit onderzoek moet een vertrekpunt geven waar vanuit de gewenste ontwikkelingen kunnen starten.

Wat vragen wij

Voor deze afstudeeropdracht zijn naast de kennis en vaardigheden uit je studie de volgende kenmerken en eigenschappen van belang:
- Je hebt een voor de opdracht relevante HBO- of WO-opleiding.
- Je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden die je naar gelang het contact op een correcte wijze gebruikt.
- Je bent creatief en hebt frisse ideeën, ook binnen gestelde kaders.
- Je beschikt over goede schriftelijke vaardigheden.
- Je bent ambitieus en wilt graag nieuwe dingen leren.
- Je vindt het leuk om samen te werken en anderen enthousiast te maken.

Wat bieden wij

- Stageovereenkomst met het UMCG
- Goede begeleiding in het UMCG
- Wetenschappelijke werkomgeving
- Ruimtes met flexplekken, voorzien van pc en telefoon
- Studentenwerkoverleg (inloopuur) voor intervisie, vragen en ondersteuning
- Nestor: een omgeving speciaal voor afstudeerders met informatie, links, tips & trics die je kunnen helpen tijdens je afstudeerperiode in het UMCG

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

afstuderen@umcg.nl (niet gebruiken om te solliciteren)

Solliciteren

Je kunt uitsluitend reageren via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina. Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie. Genoemde uiterste reactiedatum in het vacatureoverzicht is niet van toepassing op deze vacature. De vacature blijft op de website staan totdat een geschikte student is gevonden voor deze opdracht.

Digitaal sollicitatieformulier