Junior Onderzoeker Klinische Farmacie & Farmacologie (0.8 fte)

Afdeling

Klinische Farmacie & Farmacologie

Werkomgeving

Het onderzoek bij de afdeling Klinische Farmacie en Farmacologie van het Universitair Medisch Centrum Groningen is gericht op het verbeteren van de individuele therapie respons (personalised/precision medicine). Binnen het thema ‘Personalised treatment from evidence to practice’ richten we ons onder meer op het verbeteren van geneesmiddelgebruik in de dagelijkse praktijk. Een aandachtsgebied is het verbeteren van medicatie in complexe situaties, waarbij klinisch en patiënt perspectief relevant zijn voor het maken van behandelkeuzes.

Functiebeschrijving

We hebben een vacature voor beginnend onderzoeker die praktijkgericht onderzoek wil doen rond het optimaliseren van medicatie bij oudere patiënten. Het onderzoek vindt plaats binnen een project met een looptijd van een jaar, dat wordt gefinancierd door de KNMP en wordt uitgevoerd in samenwerking met de Groninger Apotheken Vereniging en de afdeling Farmacie van de Rijks Universiteit Groningen (RUG).
Doel van dit onderzoeksproject is het ontwikkelen en valideren van een screeningsalgoritme om te differentiëren tussen ouderen met eenvoudige dan wel complexe medicatieproblematiek. Dit algoritme moet in de toekomst worden ingezet om een gerichte selectie te maken van patiënten die in aanmerking komen voor een uitgebreide medicatie review. Deze aanpak dient als vervanging van de huidige pragmatische selecties op basis van leeftijd en aantal voorgeschreven geneesmiddelen. Het algoritme wordt ontwikkeld op basis van casuïstiek en getoetst met behulp van expert panels. Vervolgens wordt een praktijk pilot studie uitgevoerd met het algoritme in vijf apotheek/huisarts teams om de haalbaarheid en mogelijke winst van de nieuwe aanpak te bepalen.

Wat vragen wij

- een afgeronde relevante academische opleiding, zoals farmaceutische, medische of gezondheidswetenschappen
- kennis van en/of ervaring met kwalitatieve en kwantitatieve gegevensverwerking
- affiniteit met praktijkgericht geneesmiddelonderzoek
- een nieuwsgierige aard en analytische geest
- goede organisatorische vaardigheden en daadkracht
- goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk
- beschikbaar vanaf februari of maart 2017
- eventueel ambitie om promotieonderzoek te gaan doen

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Dit kan betekenen dat u voldoende bescherming tegen Hepatitis B moet hebben opgebouwd voordat u kunt worden aangesteld. Indien nodig verzorgt het UMCG de vaccinatie.

Wat bieden wij

Het betreft een 0,8 fte aanstelling voor een jaar. Afhankelijk van de vervolgfinanciering valt een promotietraject binnen de mogelijkheden. Uw salaris bedraagt € 2.244,- bruto per maand (schaal PRO) op basis van een volledige aanstelling. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag, 8,3% eindejaarsuitkering en een budget voor ontwikkeling. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Prof. dr. Petra Denig, hoogleraar kwaliteit van geneesmiddelgebruik telefoonnummer (050) 361 7189 e-mail: p.denig@umcg.nl (niet gebruiken voor sollicitaties)

Extra informatie kan worden verkregen via een van de volgende links:
Klinische Farmacie & Farmacologie
Clinical Pharmacy and Pharmacology

Solliciteren

U kunt uitsluitend reageren via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina. Solliciteren kan tot en met 18 december 2016. Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier