Student voor Stage Communicatie Beatrixoord

Afdeling

Stage, afstuderen en scriptie

Werkomgeving

Het UMCG Centrum voor Revalidatie is onderdeel van het UMCG, met een locatie in Groningen en in Haren (Beatrixoord). De standplaats voor deze stage is Beatrixoord. De missie van het centrum is: ‘Mensen met een handicap of chronische ziekte helpen zo zelfstandig mogelijk deel te nemen aan de maatschappij. Wij helpen op medisch, lichamelijk, psychosociaal en arbeidskundig terrein.’ De aanpak is multidisciplinair en als wetenschappelijk centrum liggen nieuwe inzichten ten grondslag aan de behandeling.
De afdeling Communicatie ondersteunt bestuur, managers en medewerkers bij de interne en externe communicatie, marketingcommunicatie en patiëntencommunicatie en kent een brede scoop en een gevarieerd takenpakket.

De interne communicatie is onder andere gericht op organisatieveranderingen, nieuwe behandelmethoden, projecten, verbouwingen en facilitaire zaken. De externe communicatie richt zich op imagoversterking, naamsbekendheid en bekendheid met het behandelaanbod bij verwijzers en potentiële patiënten. Patiëntenvoorlichting richt zich op de voorlichting aan (potentiële) patiënten, zodat zij weten wat een behandeling inhoudt, welke keuzes ze hebben en die weloverwogen kunnen nemen. Bij de communicatie maken we gebruik van digitale, gedrukte en face-to-face media: folders en brochures, flyers, bijeenkomsten, internetwebsites, intranet, narrowcasting, mail, twitter, facebook, youtube, persberichten, etc.

Als stagiair ondersteun je bij het maken van communicatieplannen en de uitvoering ervan en bij de reguliere communicatietaken. Je staat midden in de organisatie, je maakt mee hoe het is in een organisatie van ruim 600 medewerkers te werken en je leert de zieken- en revalidatiesetting van binnenuit kennen.

Een eventuele specifieke stageopdracht vullen we samen in. Er zijn genoeg onderwerpen om je tanden in te zetten, waarbij we het belangrijk vinden dat het onderwerp goed aansluit bij je wensen en expertise.

Functiebeschrijving

- Dagelijks voorkomende werkzaamheden op het gebied van interne en externe communicatie en patiëntencommunicatie
- Heldere, correcte, tijdige en doelgroepgerichte communicatie met medewerkers, patiënten, verwijzers en andere doelgroepen
- Communicatieplannen maken en ze uitvoeren
- Specifieke opdracht, nader in te vullen

Wat vragen wij

Voor deze afstudeeropdracht zijn naast de kennis en vaardigheden uit je studie de volgende kenmerken en eigenschappen van belang:
- Een voor de stageplaats relevante HBO-opleiding, bij voorkeur Communicatie
- Je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden die je naar gelang het contact op een correcte wijze gebruikt
- Je bent creatief en hebt frisse ideeën, ook binnen gestelde kaders
- Je hebt affiniteit met gezondheidszorg
- Je bent geïnteresseerd in de mens en zijn/haar levensstijl en -houding
- Je beschikt over goede schriftelijke vaardigheden
- Je vindt het leuk om samen te werken, maar kunt ook goed zelfstandig werken

Wat bieden wij

- Stageovereenkomst met het UMCG
- Goede begeleiding in het UMCG
- Wetenschappelijke werkomgeving
- Ruimtes met flexplekken, voorzien van pc en telefoon

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

afstuderen@umcg.nl (niet gebruiken voor sollicitaties)

Solliciteren

Je kunt uitsluitend reageren via het digitale sollicitatieformulier dat onderaan deze pagina staat. Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie. Genoemde uiterste reactiedatum in het vacatureoverzicht is niet van toepassing op deze vacature. De vacature blijft op de website staan totdat een geschikte student is gevonden voor deze opdracht.

Digitaal sollicitatieformulier