Klinisch chemicus / arts klinische chemie

Krijg jij energie van samenwerking en continue verbeteren? Beheers jij als klinisch chemicus het hele vakgebied en wil jij meedenken over optimale diagnostiek? Ben je daarnaast snel beschikbaar? Dan zien we je reactie graag tegemoet!

De functie

Door tijdelijke uitval binnen de vakgroep zijn wij op zoek naar een collega! We hebben recent een nieuwe laboratoriumorganisatie binnen Treant opgebouwd waarbij het laboratorium op ziekenhuislocatie Emmen als centraal laboratorium is ingericht. Hier wordt een breed pakket aan analyses uitgevoerd met een afdeling speciale technieken waaronder beenmergdiagnostiek, flowcytometrie, allergie, eiwitelektroforese en bloedgroepserologie. De locaties Hoogeveen en Stadskanaal zijn ingericht als POCTplus laboratoria met enkel cito en basis diagnostiek.

Als klinisch chemicus / laboratoriumspecialist klinische chemie ben je verantwoordelijk voor de kwaliteit van de diagnostiek die wij bieden in de breedste zin van het woord. Kwaliteit van interne processen tot kwaliteit in het kader van consultfunctie richting aanvragers en patiëntveiligheid. We zijn ISO15189/22870 geaccrediteerd.

Het team

Het klinisch chemisch laboratorium (KCL) van Treant verzorgt momenteel laboratoriumonderzoek voor de ziekenhuislocaties Scheper in Emmen, Bethesda in Hoogeveen en Refaja in Stadskanaal. Als laboratoriumspecialist ben je verantwoordelijk voor alle Treant-locaties. Je standplaats is locatie Emmen. Incidenteel ben je werkzaam zijn op de andere locaties (Hoogeveen en Stadskanaal). Het KCL valt onder het medisch ondersteunend bedrijf.

De vakgroep klinische chemie bestaat uit 4 collega’s. Eén van hen ga je tijdelijk gaan vervangen tijdens diens afwezigheid en re-integratie. Binnen het adherentiegebied van Treant verzorgen wij ook laboratoriumdiagnostiek voor 1e lijn, care instellingen en verzorgingshuizen.

Jij bent de ideale kandidaat

Je bent een laboratoriumspecialist klinische chemie en geregistreerd in het NVKC-register. Je hebt ervaring en/of affiniteit met het vakgebied chemie en POCT. Rond je binnenkort je opleiding af, dan zien we ook graag je sollicitatie tegemoet. De exacte verdeling van aandachtsgebieden binnen de vakgroep zal in nader onderling overleg worden vastgesteld. Je beheerst het totale vakgebied van de klinische chemie om zelfstandig 24/7 bereikbaarheidsdiensten te kunnen uitvoeren. Ben je flexibel, een teamspeler, en houd je van aanpakken? Dan is dit een uitgelezen kans voor jou.

Ons aanbod

Je komt terecht in een ambitieus team. Door tijdelijke uitval zijn wij op zoek naar een klinisch chemicus. Je bent zo snel mogelijk inzetbaar. De aanstelling is voor bepaalde tijd volgens de arbeidsvoorwaarden van de AMS. Inschaling vindt plaats op basis van kennis en ervaring. 

Nieuwsgierig geworden?

Vertel het ons! Solliciteren kan tot en met 31 oktober 2022 via deze link.
Wil je graag meer informatie over deze functie? Neem dan contact op met Paula Engbers, medisch manager, bereikbaar via telefoonnummer 06 20 01 02 96 of Karen van der Weide, klinisch chemicus, bereikbaar via telefoonnummer 06 11 16 03 00 of Jos Pouwels, arts klinische chemie, bereikbaar via telefoonnummer 0591 69 10 75. Voor informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Floor Grimberg, senior recruiter, bereikbaar via telefoon 088 129 56 56.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.