Database administrator

Werkzaamheden

Jij werkt graag mee aan onze cloudtransitie naar AWS. En houdt de databaseomgevingen binnen onze private en public cloud secure, operationeel en up-to-date. Zorg jij voor geautomatiseerd beheer? En wil je zo de gegevens van 3,7 miljoen Nederlanders actueel en veilig houden? Dan zijn we erg benieuwd naar je ervaring en motivatie!


Het profiel

Dit is jouw nieuwe rol
TKP zit midden in de digitale transformatie. We ontwikkelen een state-of-the-art cloudplatform dat ervoor zorgt dat pensioen eenvoudig is en blijft. Als database administrator werk je mee aan dit nieuwe cloudplatform. Maar vooral ook aan het up-to-date en veilig houden van onze huidige databaseomgevingen. Die omvatten diverse grote en kleine DBMS'en van bijvoorbeeld Oracle, Microsoft, PostgreSQL en AWS. Je zorgt dat dit complexe landschap op geautomatiseerde wijze beheerd en ontwikkeld wordt. Een flinke uitdaging - iets waar jij juist enthousiast van wordt.

In deze functie verwachten we van jou dat je:
 • onze Oracle, PostgreSQL en Microsoft DBMS-omgevingen beheert en ontwikkelt;
 • die omgevingen via bijvoorbeeld Puppet, GIT en Jenkins uitrolt en verder automatiseert;
 • meewerkt aan onze transitie van on-premises Oracle naar PostgreSQL en AWS-varianten hiervan;
 • verbetervoorstellen doet en DevOps-teams ondersteunt op het gebied van DBMS-omgevingen;
 • het omgevingenbeheer van onze OTA- en testfaciliteiten ondersteunt en volwassener weet te organiseren;
Dit ben jij
Of je nou starter bent of al jaren werkervaring hebt - jij laat je niet afschrikken door nieuwe technologieën. Sterker nog, je weet jouw kennis en expertise om te zetten in effectieve oplossingen en adviezen. Je krijgt graag veel vrijheid en pakt kansen. Lef en daadkracht zijn je op het lijf geschreven. Je bent dan ook een echte aanpakker en werkt probleemoplossend. Daarnaast beschik je over uitstekende communicatieve vaardigheden en werk je graag samen met collega's.

Daarnaast:
 • heb je een afgeronde hbo-opleiding ICT;
 • heb je veel kennis van Oracle, Microsoft SQL en PostgreSQL enterprise RDBMS-omgevingen;
 • heb je ervaring met scripting en geautomatiseerd uitrollen en synchroniseren, en met datamasking, anonimisering en pseudonomisering.
 • heb je kennis van (private en public) clouddatabasesystemen en -oplossingen;
 • is ervaring met cloudmigratie een pre.Afdeling

Je komt te werken op de afdeling ICT Beheer in het team ICT Beheer Support. In dit team gaat de meeste aandacht uit naar het operationeel houden en verder optimaliseren en verbeteren van onze systemen. Samen zorgen we er zo voor dat onze collega’s elke dag met plezier hun werk kunnen doen. Daarnaast zijn we druk bezig met de ontwikkeling van onze ICT-omgeving – van on-premises cloud naar een hybride cloud in AWS. Het team bestaat uit 7 medewerkers waarvan 4 met DBA-taken.


Bedrijfsinformatie

De digitale transformatie - we zitten er middenin. Met ruim 900 professionals werken we aan het beste digitale pensioenplatform, waarop miljoenen Nederlanders inzicht in hun pensioen krijgen. We experimenteren met artificial intelligence, chatbots en data analytics. Dat schept interessante kansen voor ICT'ers met ambitie.

Sleutelen aan state-of-the-art technologie is voor ons dagelijkse kost. Interessante projecten genoeg. Denk maar eens aan die enorme financiële datastromen die in goede banen geleid moeten worden. Met Angular, Java en Drupal werken we dagelijks aan betere dienstverlening.

Waarom TKP?
 • De inhoud van ons werk, veel ruimte om met eigen ideeën te komen en energieke collega's die elkaar graag helpen;
 • Veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling - van workshops en intervisie tot online academy;
 • Veel sportieve en gezellige activiteiten, zoals een wekelijkse bootcamp, fiets- en skiweekenden en een maandelijkse borrel.
Fijne voorwaarden
De functie is gewaardeerd in schaal 7. Je salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en bedraagt minimaal € 2.757,13 en maximaal € 4.595,22 bruto per maand op basis van een 40-urige werkweek. Daarnaast krijg je een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget van 16,7% bovenop je bruto maandsalaris. Je valt onder de cao van onze moeder Aegon, krijgt minimaal 26 vakantiedagen, profiteert van een uitgebreid pakket aan voordelen én natuurlijk een goede pensioenregeling.


Contactinformatie

Dan ontvangen wij graag jouw motivatie en cv. Je kunt tot 20 april 2021 reageren via onze website. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met DirkJan Nijland, manager ICT Beheer, via 06-12 21 13 97 of nijland.dj@tkppensioen.nl.

Goed om te weten:
 • bij gelijke geschiktheid hebben interne sollicitanten voorrang;
 • acquisitie op basis van deze vacature heeft geen zin, werven doen wij zelf.

Reageer op deze vacature