Analist datakwaliteit

Werkzaamheden

Je bent analytisch sterk, legt snel verbanden en hebt oog voor detail. Je weet hoe belangrijk het is dat alle data kloppen. Daarom draag je graag bij aan een belangrijke missie: een correct pensioen voor 4 miljoen Nederlanders. Houd jij van puzzelen met data die echt ergens over gaan? Wil je de transitie naar het nieuwe pensioenstelsel van dichtbij meemaken? En in korte tijd veel leren – ook over jezelf? Dan zijn we erg benieuwd naar je ervaring en motivatie!


Het profiel

 • Je leert in korte tijd veel over datakwaliteit - een domein dat steeds belangrijker wordt
 • Je draagt als onderdeel van een specialistenteam bij aan een correct pensioen
 • Je controleert, registreert, rekent én bent vraagbaak voor je collega's
Dit is jouw nieuwe rol
Bij TKP zorgen we dat mensen hun inkomen juist én op tijd ontvangen. Met het nieuwe pensioenstelsel op komst, neemt het belang van datakwaliteit alleen maar toe. Als analist datakwaliteit draag jij er direct aan bij dat de data in onze administratie kloppen. Belangrijk werk én allesbehalve saai. Het gaat om enorme hoeveelheden gegevens die tot achter de komma moeten kloppen.

Je voert controles uit op de juistheid en volledigheid van complexe data. Je creëert overzicht, signaleert eventuele fouten en voorziet de impact van wijzigingen op de processen en data. Wanneer de pensioenleeftijd omhoog gaat naar 68, bijvoorbeeld. Kloppen de rekenregels dan nog? Dat zoek je uit, samen met je collega's, als schakel tussen verschillende afdelingen.

De komende jaren wordt jouw rol binnen onze organisatie bovendien steeds belangrijker. Want er gaat veel veranderen in de pensioenwereld. Waarbij datakwaliteit een belangrijke rol speelt. Het is dan ook een van de punten waar De Nederlandsche Bank, de toezichthouder, extra streng op let.

In deze functie verwachten we van jou dat je:
 • controles en registraties uitvoert in onze pensioenadministratie;
 • datasets controleert, fouten signaleert en herstelt of laat herstellen;
 • rapportages draait en testen uitvoert om de datakwaliteit te toetsen;
 • deelneemt aan grotere projecten, zoals het jaarlijks versturen van pensioenoverzichten;
 • als kennishouder vragen beantwoordt van de organisatie over de correctheid van data en reglementen.
Dit ben jij
Je houdt van puzzelen, bent analytisch sterk en legt vlot verbanden. Gestructureerd als je bent, kun je goed het overzicht bewaren, snel prioriteren en tot oplossingen komen. Ook onder druk. Je rust niet voor alles klopt en overziet de impact van veranderingen en risico's op andere processen en data. En zie je iets ingrijpends, dan stap je meteen op de collega's van andere afdelingen af. Met je servicegerichte en tegelijk kritische instelling zorg je ervoor dat dingen steeds beter worden. Dat je werk vaak ad-hoc en soms onvoorspelbaar is, vind je geen punt. Je neemt je werk altijd serieus en bent je bewust van je verantwoordelijke taak: het inkomen van mensen laten kloppen.

Daarnaast:
 • heb je een opleiding op hbo- of wo-niveau in Finance, (Bedrijfs)economie of Informatica afgerond;
 • heb je ervaring met MS Excel en Access;
 • is kennis van SQL een pré.Afdeling

Je gaat werken in het bedrijfsonderdeel voor pensioenuitvoering. Jouw afdeling bestaat uit een hecht team van ruim 25 collega’s, van administratief specialisten tot analisten. Je werkt nauw samen met 8 directe collega’s. In een dynamische omgeving, waarin veel van je wordt verwacht, maar je ook kunt rekenen op betrokken collega’s. Zodat je kunt blijven groeien en ontwikkelen.


Bedrijfsinformatie

Vanuit Groningen werken we bij TKP aan het beste digitale pensioenplatform. Een stevige ambitie, waar we met ruim 1.000 ambitieuze professionals iedere dag met hart en ziel aan werken. Dat moet ook wel, want 17 pensioenfondsen, 100.000 werkgevers en zo'n 4 miljoen Nederlanders rekenen op onze dienstverlening. Of het nu gaat om een pensioenuitkering die juist én op tijd is of om een actueel overzicht van het opgebouwde pensioen. Zo maken we pensioen 'easy'.

Waarom TKP?
 • De inhoud van ons werk, veel ruimte om met eigen ideeën te komen en energieke collega's die elkaar graag helpen;
 • Veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit - van workshops en intervisie tot online academy;
 • Veel sportieve en gezellige activiteiten, zoals wekelijkse bootcamps, fiets- en skiweekenden en een maandelijkse borrel.
Fijne voorwaarden
De functie is gewaardeerd in schaal 7 of 8. Je salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en bedraagt minimaal € 2.435,64 en maximaal € 3.982,59 bruto per maand op basis van een 40-urige werkweek. Daarnaast krijg je een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget van 16,7% boven op je bruto maandsalaris. Je valt onder de cao van onze moeder Aegon, krijgt minimaal 28 vakantiedagen, profiteert van een uitgebreid pakket aan voordelen én natuurlijk van een goede pensioenregeling. Je werkt bij ons deels thuis en deels op kantoor. Zodat werk en privé goed in balans zijn.


Contactinformatie

Dan ontvangen wij graag jouw cv en een korte motivatie waarin je jezelf voor stelt. Je ontvangt binnen een week een reactie van ons. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met onze recruiters Daphne, Judith of Jeremy via recruitment@tkppensioen.nl.

Goed om te weten:
 • bij gelijke geschiktheid hebben interne sollicitanten voorrang;
 • acquisitie op basis van deze vacature heeft geen zin, werven doen wij zelf.

Reageer op deze vacature