Communicatieadviseur

Werkzaamheden

Communicatieadvies geven, content creëren en projecten coördineren. Als energieke – junior, medior of senior – communicatieadviseur kan het jou niet gevarieerd genoeg zijn. De stap naar TKP ligt dan ook helemaal in jouw straatje. Je gaat de overgang naar een nieuw pensioenstelsel meemaken, waarin begrijpelijke en activerende pensioencommunicatie op nummer 1 staat. Zie jij jezelf daarin verder groeien? Durf je vernieuwend te zijn en weet je met humor te relativeren? Dan zijn we erg benieuwd naar je ervaring en motivatie!


Het profiel

 • Je maakt pensioen begrijpelijk voor 4 miljoen Nederlanders
 • Je coördineert, plant, brieft, monitort en haalt deadlines
 • Je spart met en leert van 45 bevlogen vakgenoten - en zij van jou
Dit is jouw nieuwe rol
Wij willen pensioen easy maken. Daarvoor zetten we intuïtieve websites, duidelijke brieven en aansprekende campagnes in. Als communicatieadviseur werk je - als onderdeel van een multidisciplinair team - voor jouw klant: een van de 17 (middel)grote pensioenfondsen waar wij voor werken. Variërend van voorstellen voor het bestuur tot mailings voor pensioendeelnemers - jij werkt zelfstandig aan verschillende projecten. Je adviseert niet alleen, maar maakt ook planningen en briefings en stuurt externe partijen - zoals vormgevers -aan.

Daarnaast pak je allerhande verzoeken van collega's of de klant op en zet je acties uit. Daarbij houd je de doelstellingen van de klant in het oog. Uitdaging genoeg dus! Je kunt sparren met collega's en bouwen op de expertise van de 45 specialisten op de afdeling. Samen met de andere communicatieadviseurs, de accountmanager en de operations manager manage je verwachtingen steeds goed.

In deze functie verwachten we van jou dat je:
 • zelfstandig communicatieprojecten van a tot z oppakt, zoals nieuwsbrieven en mailings;
 • coördineert, planningen maakt, werkt met collega's van andere afdelingen, externe partijen inschakelt en aanstuurt, en deadlines haalt;
 • het proces bewaakt, op tijd bijstuurt en scherp bent op de kwaliteit van de middelen.
Dit ben jij
Of jij nou net bent afgestudeerd in communicatie of je strepen al ruimschoots hebt verdiend - je bent iemand die zo'n beetje aan alle clichés van het vak voldoet: duizendpoot, spin in het web, alle ballen in de lucht houden… Met jouw proactieve houding schakel je met veel energie tussen adviserende, coördinerende en creërende taken. Je bent open en daadkrachtig en beweegt je makkelijk op ieder niveau - of je nou te maken hebt met een leverancier, een collega, een klant of een directeur. Je kunt dan ook goed schrijven en luisteren en bent creatief en vernieuwend. Je laat je niet gek maken, weet mensen warm te maken voor jouw ideeën en durft de juiste vragen te stellen om tot de kern te komen. Ook als je tegenover inhoudelijke zwaargewichten staat.

Je kunt goed plannen en prioriteren, maar bent ook flexibel en kunt goed omgaan met dagen waarop alles anders loopt dan gepland. Je denkt dan ook in mogelijkheden en oplossingen, pakt daarin de regie en gebruikt humor om te relativeren. Kom je ergens niet uit? Dan stroop je de mouwen op en ga je net zo lang door tot het wél lukt - natuurlijk in overleg met je collega's. Dat je veel moet schakelen tussen verschillende werkzaamheden en contactpersonen, vind je geen punt - je geniet juist van de afwisseling.

Daarnaast:
 • heb je een afgeronde hbo- of wo-communicatieopleiding;
 • heb je minimaal 2 jaar ervaring als communicatiespecialist of -adviseur;
 • ben je goed op de hoogte van trends en ontwikkelingen in het vakgebied.Afdeling

Je gaat werken op de afdeling Pensioencommunicatie – waar zo’n 45 collega’s zich bezighouden met strategie, onderzoek, content en digitale marketing. Met als doel: pensioen tot leven brengen. Je maakt deel uit van een multidisciplinair team, waarin we de communicatie voor een van de 17 (middel)grote pensioenfondsen verzorgen – op strategisch en uitvoerend niveau. Zo informeren en activeren we bijna 4 miljoen pensioendeelnemers: van notarissen en ICT’ers tot postbodes en agrariërs.


Bedrijfsinformatie

Vanuit Groningen werken we bij TKP aan het beste digitale pensioenplatform. Een stevige ambitie, waar we met ruim 1.000 ambitieuze professionals iedere dag met hart en ziel aan werken. Dat moet ook wel, want 17 pensioenuitvoerders, 100.000 werkgevers en zo'n 4 miljoen Nederlanders rekenen op onze dienstverlening. Of het nu gaat om een pensioenuitkering die juist én op tijd is of om een actueel overzicht van het opgebouwde pensioen. Zo maken we pensioen 'easy'.

Waarom TKP?
 • De inhoud van ons werk, veel ruimte om met eigen ideeën te komen en energieke collega's die elkaar graag helpen;
 • Veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit - van workshops en intervisie tot online academy;
 • Veel sportieve en gezellige activiteiten, zoals wekelijkse bootcamps, fiets- en skiweekenden en een maandelijkse borrel.
Fijne voorwaarden
De functie is gewaardeerd in schaal 6,7 en 8. Je salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en bedraagt minimaal € 2.787,81 en maximaal € 5.561,84 bruto per maand op basis van een 40-urige werkweek. Daarnaast krijg je een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget van 16,7% boven op je bruto maandsalaris. Je valt onder de cao van onze moeder Aegon, krijgt minimaal 28 vakantiedagen, profiteert van een uitgebreid pakket aan voordelen én natuurlijk van een goede pensioenregeling. Je werkt bij ons deels thuis en deels op kantoor. Zodat werk en privé goed in balans zijn.


Contactinformatie

Dan ontvangen wij graag jouw motivatie en cv. Je ontvangt binnen 2 weken na je sollicitatie een reactie van ons. Voor meer informatie over deze functie - of om een kijkje in de keuken te komen nemen en te ervaren hoe het er bij TKP aan toe gaat - kun je contact opnemen met Hanky Mannak, operationeel manager Communicatie, via 06-23 28 24 74 of mannak.h@tkppensioen.nl. Vragen over de procedure kun je stellen aan Daphne de Vries, recruiter, via 06-21 97 62 97 of recruitment@tkppensioen.nl.

Goed om te weten:
 • op deze vacature is onze medewerversregeling van toepassing;
 • acquisitie op basis van deze vacature heeft geen zin, werven doen wij zelf.

Reageer op deze vacature