Medewerker Collateral Management en Portefeuille Implementatie

Als fiduciair manager voor institutionele beleggers, waaronder pensioenfondsen en charitatieve instellingen, biedt TKP Investments (TKPI) wereldwijde dynamiek aan de Groningse ringweg. Vermogensbeheer staat middenin de snel veranderende maatschappij en daarom bieden wij onze medewerkers veel ruimte voor eigen initiatief en ideeën. Want samen maken wij het verschil voor de financiële toekomst van onze klanten! 

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en deskundige:

 

Medewerker Collateral Management en Portefeuille Implementatie 

 

Binnen de afdeling Multi-management houdt het team Portefeuille Implementatie zich bezig met cashmanagement. Het team is onder andere verantwoordelijk voor het rendement van het Short Term Money Market Fund en het TKPI Savings Fund. Daarnaast bewaakt het team de samenstelling van de beleggingsportefeuilles van klanten en van de TKPI beleggingsfondsen. Met behulp van derivaten, fysieke transacties, valuta- en futures transacties stuurt het team bij naar gewenste gewichten. Klanten kunnen bij het team terecht voor specifieke beleggingsorders.

Functie

Als medewerker Collateral Management en Portefeuille Implementatie houd je je bezig met collateral management en bewaak je dagelijks de samenstelling van de beleggingsportefeuilles van klanten en TKPI fondsen. Tijdens je werkzaamheden heb je veel intern en extern contact, onder meer met onze eigen portefeuillemanagers en met onze klanten. Omdat veel communicatie in het Engels verloopt, is een goede beheersing van de Engelse taal essentieel.

Collateral management

Op het gebied van collateral management voer je onder andere de volgende activiteiten uit:

 • Je bent operationeel verantwoordelijk voor het collateral management. Voor onze klanten voer je dagelijks activiteiten uit met betrekking tot de uitwisseling van onderpand;
 • Je stroomlijnt de collateral processen met de tegenpartijen en stuurt op het optimaliseren van de omvangrijke stromen in onderpand;
 • In overleg met onze bancaire tegenpartijen stem je de collateral exposure zorgvuldig af, waarbij je je voornamelijk richt op OTC derivaten;
 • Je ziet scherp toe op een correcte en tijdige afhandeling, bij knelpunten onderneem je direct actie;
 • Je denkt proactief mee over optimalisatie van de strategie en rapporteert zowel aan interne als externe belanghebbenden.

Bewaken samenstelling beleggingsportefeuilles

Op het gebied van de beleggingsportefeuilles voer je onder andere de volgende activiteiten uit:

 • Je stuurt posities van klanten bij met behulp van derivaten, kastransacties en transacties in de door TKPI beheerde beleggingsfondsen;                                                                  
 • Voor de door TKPI beheerde beleggingsfondsen stuur je de diverse marktexposures (aandelen, vastrentende waarden, valuta) bij naar gewenste gewichten;                                                                                         
 • Je voert treasury activiteiten uit, zoals cashmanagement, uitvoeren van valuta- en futures transacties en beheren van de margin- en collateral accounts;                                                                                                      
 • Je handelt de uitvoering van specifieke klantorders af.

Profiel

We zijn op zoek naar een starter of een kandidaat met enkele jaren werkervaring die stevig in zijn schoenen staat en kan functioneren in een veranderende omgeving.

 • Je hebt academisch werk- en denkniveau met als specialisatie financiën en beleggen;
 • Ervaring met collateral management is een pre.
 • Je bent analytisch en je kunt op basis van feiten en scherpe analyses de juiste keuzes maken en stakeholders overtuigen;
 • Je hebt een goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift;
 • Je bent accuraat en stressbestendig;
 • Je bent een teamspeler, enthousiast, leergierig en communicatief sterk;
 • Je hebt een brede belangstelling voor de financiële wereld en bent bekend met handel in instrumenten als futures, forwards, renteswaps en aandelenopties;
 • Je bent een goede onderhandelaar en je hebt het zelfvertrouwen om ondernemerschap te tonen en daar ook verantwoordelijkheid voor te dragen.

TKP Investments

TKP Investments biedt volledige dienstverlening aan institutionele beleggers, waaronder pensioenfondsen en charitatieve instellingen, op het gebied van vermogensbeheer en advies. Onze dienstverlening omvat tevens strategische en risicomanagementadvisering. Daarnaast voeren wij de dagelijkse monitoring en het beheer van beleggingsportefeuilles uit en verzorgen wij rapportages aan fondsbesturen en toezichthouders. TKP Investments hanteert een gestructureerd multi-manager beleggingsproces voor het vermogensbeheer. Dit houdt in dat wij externe best-in-class vermogensbeheerders selecteren om het vermogen te beheren. Wij zijn gevestigd in Groningen en hebben ongeveer 100 medewerkers in dienst.
TKP Investments is een 100% dochter van Aegon Asset Management (AAM) en heeft circa 24 miljard euro onder beheer. AAM beheert als dochteronderneming van Aegon N.V. wereldwijd 350 miljard euro voor institutionele beleggers, financiële instellingen en particuliere beleggers. Wereldwijd zijn er 1500 medewerkers in dienst, waarvan 250 in Nederland.

 

Ons aanbod

Bij TKP Investments bieden we een goed salaris met aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo ontvang je naast je salaris een flexbudget waarmee je bijvoorbeeld extra verlofuren kunt kopen of dat je kunt laten uitbetalen. En buiten kantooruren kun je deelnemen aan de activiteiten van onze actieve personeelsvereniging.

Klantgerichtheid bepaalt ons succes. Als onze collega maak je daadwerkelijk het verschil voor onze klanten. Dankzij jouw kennis en ervaring helpen wij onze klanten om de juiste keuzes te maken voor de financiële keuzes van hun eigen klanten. Aandacht voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling vinden we dan ook vanzelfsprekend. Ook krijg je bij ons volop ruimte om initiatief te nemen en eigen ideeën uit te voeren. Wij staan achter de kernwaarden samenwerken, duidelijkheid bieden en verwachtingen overtreffen. Daarom hebben we veel aandacht voor coaching en opleiding en bieden we je de randvoorwaarden voor jouw succes.
Standplaats van de functie is Groningen. Het betreft een functie voor de duur van (vooralsnog) een jaar.

Sollicitatie en informatie

Heb je interesse in deze functie en voldoe je aan de gestelde eisen, dan nodigen wij je graag uit te solliciteren. Wil je meer informatie, bel dan gerust met Hilde Hagting (Manager Portefeuille Implementatie) op 06 230 152 58 of met Natasja van Heukelingen (HR Business Partner) op 06 232 783 06. Voor meer informatie over onze organisatie verwijzen we je naar onze website www.tkpinvestments.com. Je kunt je interesse kenbaar maken tot en met 31 mei 2017.

De vacature is zowel intern als extern geplaatst. Interne sollicitanten krijgen voorrang. Een Pre Employment Screening maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

SOLLICITEER