Netwerkregisseur

Stichting Technasium zoekt zo spoedig mogelijk een

Netwerkregisseur voor
Groningen, Friesland en Drenthe
0,8 fte |  salariëring: schaal 12 cao-VO

De baan

Wat doe je als netwerkregisseur?
Binnen de drie netwerken in het Noorden van het land zorg je ervoor dat de 17 aangesloten Technasiumscholen goed geïnformeerd zijn over nieuwe ontwikkelingen, je stimuleert kennisdeling en het vergroten van eigenaarschap. Je geeft jouw scholen en netwerken advies waar dat nodig is.
Verder zorg je ervoor dat de scholen hun contacten met het bedrijfsleven en het hoger onderwijs goed onderhouden. Je coacht technatoren en schoolleiders als dat nodig is en bewaakt de kwaliteit van het onderwijs. Binnen Stichting Technasium maak je in een team van zes collega-
netwerkregisseurs en zes andere collega’s landelijk beleid, je draagt bij aan de verdere ontwikkeling van de technasiumformule en aan kwaliteitsvraagstukken.

Je snapt het: een complex speelveld met veel ontwikkelingen en vragen tegelijkertijd.


Wat maakt het werk leuk?
Je zit bovenop de (snelle) ontwikkeling van het technasiumonderwijs en de daarbij behorende didactiek. Netwerken loont! Uitwisseling van kennis en interactie met bedrijven rond de scholen betekenen steeds weer een impuls. Samen met de scholen in het Noorden organiseer je evenementen die leiden tot nog meer enthousiasme bij de technasiumscholen.
Goede arbeidsvoorwaarden (schaal 12 VO, bij een fulltime dienstverband 30 vakantiedagen per jaar die bij voorkeur in de schoolvakanties worden opgenomen, een eindejaarsuitkering en een flexibel te besteden keuzebudget en goede reiskostenregeling)

 
Profiel

Wanneer ben je geschikt voor deze functie?
Uit je cv en sollicitatieformulier blijkt het volgende:

 • Je hebt ervaring op het snijvlak onderwijs-bedrijfsleven: je hebt vanuit het MBO, HBO of VO ervaring met samenwerking met het bedrijfsleven. Of andersom: vanuit het bedrijfsleven heb je intensief samengewerkt met onderwijsinstellingen. Als je ervaring met het Technasium hebt is dat helemaal fijn.
 • Je hebt een netwerk aan experts in het hbo en/of wo om te betrekken bij projecten.
 • Je hebt een rijke visie op het Technasiumconcept. Je kunt de visie op Technasiumonderwijs doorvertalen naar de praktijk van de scholen.
 • Je hebt een hbo+- of wo-opleiding met succes afgerond.
 • Mobiliteit en woonplaats: je woont in de regio Groningen, Friesland, Drenthe. Je kunt vanuit huis werken en vanuit het kantoor in Groningen. Daarnaast ben je veel onderweg: op de scholen in jouw netwerken, bij overleggen met collega’s op ons kantoor in Utrecht of bij bijeenkomsten op een heel andere plaats in het land.

In gesprekken met jou wordt verder duidelijk dat je hoog scoort op de volgende criteria:

 • Netwerkkwaliteiten:
  je houdt ontwikkelingen in je netwerk levend door op het juiste moment nieuwe impulsen te leveren of partijen met elkaar in contact te brengen. Je hebt een goede antenne voor kansen en blokkades.
 • Coachende kwaliteiten:
  je helpt anderen door ze zelf oplossingen voor problemen te laten vinden. Je stuurt op zelfstandigheid en creativiteit op de scholen.
 • Oog voor kwaliteit:
  je hebt oog voor kwaliteit van onderwijs, beleid en scholing. Je bent daar scherp op en kunt anderen daar ook alert op maken.
 • Zelfgestuurd:
  je kunt goed prioriteiten stellen, je bent zelfstandig en werkt resultaatgericht. Je kunt verantwoorden wat je doet.


Procedure

Je kunt tot uiterlijk 30 maart solliciteren. De eerste ronde gesprekken met de selectiecommissie is gepland op maandagmiddag 12 april. De tweede ronde vindt plaats op dinsdagmiddag 20 april.


Meer informatie en solliciteren

Voor meer informatie of natuurlijk om te solliciteren kun je terecht op de website van Parcours. Daar kun je een sollicitatieformulier invullen en daarbij je cv uploaden. Je sollicitatie komt rechtstreeks terecht bij Stichting Technasium.

Klik hier voor meer informatie: https://www.parcours.nl/netwerkregisseur-technasium-regio-groningen-friesland-en-drenthe

Solliciteren