Vacature Coördinator informatievoorziening in Emmen

Vacature Coördinator informatievoorziening in Emmen

De coördinator informatievoorziening is een professional die verantwoordelijk is voor het beheren en optimaliseren van de informatiestromen en -middelen binnen Tangenborgh. De coördinator informatiemanagement speelt, in samenspraak met de functioneel applicatiebeheerders,  een cruciale rol bij het waarborgen van de juiste stroom van informatie binnen Tangenborgh en bij het waarborgen van de integriteit en beveiliging van gegevens. Spreekt dit jou aan? Dan maken wij graag kennis met jou!

De functie van Coordinator informatievoorzieningen betekent concreet:

 • In staat zijn om informatiestromen te optimaliseren
 • Efficiënt beheren, verwerken, en beschikbaar stellen van informatie binnen de organisatie
 • Waarborgen van de kwaliteit, toegankelijkheid en beveiliging van gegevens en informatiebronnen

We zoeken dan ook iemand die houdt van een uitdagende functie, maar ook de praktische vertaling weet te maken van de geïnventariseerde informatiebehoefte naar de concrete oplossingen in de operatie. Iemand die er niet vies van is om actief de handen uit de mouwen te steken. Daarnaast ben je bekend met het opzetten, implementeren en evalueren van informatiebeleid en bijbehorende governance. Ook ben je dé verbindende factor tussen de diverse interne en externe partijen met betrekking tot applicatie- en technisch beheer. Specifieke verantwoordelijkheden die bij deze functie horen zijn samen te vatten in de volgende punten:

Informatiebeheer: coördinatie op het beheer van digitale informatiebronnen, inclusief documenten, databanken, en archieven.
Informatiesystemen: toezicht op het beheer en onderhoud van informatiesystemen en softwaretoepassingen die de organisatie gebruikt voor gegevensverwerking en rapportage.
Informatiebeveiliging: het waarborgen van de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van gevoelige informatie. Dit omvat het implementeren van beveiligingsmaatregelen, het bewaken van toegangsrechten en het reageren op beveiligingsincidenten.
Procesoptimalisatie: het identificeren en implementeren van verbeteringen in informatiebeheer processen om de efficiëntie en effectiviteit te verhogen.
Samenwerking: samenwerken met verschillende afdelingen en belanghebbenden binnen de organisatie om de informatiebehoeften te begrijpen en te voorzien in relevante oplossingen.
Compliance: zorgen dat de organisatie voldoet aan wettelijke voorschriften en normen met betrekking tot informatiebeheer.

En dit alles doe je ook nog eens graag in een maatschappelijk betrokken omgeving!

We zoeken jou:

Samenwerken, tact, doorzettingsvermogen, luisteren, inlevingsvermogen, verbinden, vindingrijk en analytisch zijn eigenschappen die je in deze rol als Coördinator informatievoorziening goed van pas komen. Verder:

 • Minimaal een afgeronde (post)HBO opleiding op het gebied van bedrijfskunde, informatiemanagement of informatietechnologie.
 • Je hebt enkele jaren ervaring in een soortgelijke functie. Wij willen mensen uit een andere branche dan de zorg ook uitnodigen om te solliciteren.
 • Kennis van informatieprincipes, -methoden en -tools. En begrip van informatiesystemen en softwaretoepassingen. 
 • Je hebt sterke communicatieve vaardigheden, geduld en organisatiesensitiviteit wat nodig is in onze organisatie en de fase waarin we zitten.

We bieden jou:

 • We hebben het vertrouwen dat we samen informatievoorziening klaarmaken voor de toekomst. We bieden daarom een contract voor onbepaalde tijd, voor het aantal uren dat jij wilt werken (met een maximum van 36 uur).
 • Inschaling volgens FWG 60 van de CAO VVT op basis van opleiding en ervaring tussen de €3500 - €5196,- op basis van een fulltime dienstverband, excl. een eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • Je hebt de vrijheid om thuis te werken of op één van onze locaties. Dit faciliteren we met een laptop en een telefoon.
 • Toegang tot de Tangenborgh academie om je verder te ontwikkelen (o.a. e-learningen van Good Habitz).

Het team waar jij mee gaat werken
De functie van Coördinator informatievoorziening valt onder de verantwoordelijkheid van de manager Financiële Zaken en Informatiemanagement.  Je werkt veel samen met onze ICT afdeling en de applicatiebeheerders binnen de organisatie. Het gehele team is gevestigd aan de Hooggoorns in Emmen en daarnaast zijn we natuurlijk ook op de locaties te vinden en we hebben de optie om thuis te werken. We zien elkaar niet elke dag, maar ondanks de afstand typeert ons team zich als warm en collegiaal.

Werken bij Tangenborgh
Binnen Tangenborgh werken zo’n 1500 medewerkers verdeeld over 5 regio’s. Wij bieden zorg met behandeling, zorg zonder behandeling in de woonzorgcentra en wijkzorg, op en vanuit totaal zo’n 11 locaties in de gemeenten Emmen, Coevorden en Borger-Odoorn. We zijn specialist op het gebied van psychogeriatrie (dementie). Ook verhuren we meer dan 700 woningen geschikt voor ouderen in Zuidoost-Drenthe. Wonen, welzijn en zorg zijn voor ons onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wij zien de bewoner of klant als compleet mens en kijken verder dan alleen de fysieke of mentale klachten. Lees hier verder.

Tangenborgh is een organisatie waar de beste zorg verlenen voorop staat. Er wordt dan ook continu geïnvesteerd in ontwikkelingen, verbeteringen en vernieuwing. Jij werkt bij Tangenborgh, voor onze klanten en hun naasten.

Jij past bij Tangenborgh! Daarom word je, net als onze klanten, gekend om wie je bent. Wij willen de beste werkgever zijn. Daarom willen we bijdragen aan jouw werkgeluk. Voor jou is er altijd een uitdaging, een mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen bij Tangenborgh.


Vragen?

Bij vragen kun je contact opnemen met Rowena Drenth, Recruiter:

M: 06-10811635

T: rowena@debaanzaak.nl

Solliciteren op de functie Coördinator informatievoorziening

Spreekt deze vacature je aan en het lijkt het je leuk om bij Tangenborgh aan de slag te gaan? Solliciteer dan voor 24 november via het sollicitatieformulier en wie weet mogen wij jou binnenkort verwelkomen bij Tangenborgh.

Het proces:
Stap 1: Je hebt tot 24 november de optie om een oriënterend (telefoon)gesprek inplannen met Rowena Drenth of gelijk solliciteren.
Stap 2: We nemen telefonisch contact met jou op om eventuele onduidelijkheden weg te nemen en je uit te nodigen voor een persoonlijk gesprek.
Stap 3: De gespreksfase zal bestaan uit 2 rondes.
Stap 4: Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure, evenals een referentiecheck.
Stap 5: Het arbeidsvoorwaardengesprek en ondertekening overeenkomst..


Het opvragen van referenties en het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) maken onderdeel uit van de procedure.