De Huismeesters | Medewerker Wonen

Word jij blij van het begeleiden van huurders in diverse situaties?
Ben jij dé ervaren kartrekker die ons team Wonen verrijkt? Solliciteer dan op deze functie!


De Huismeesters is een klantgerichte buurtcorporatie in de stad Groningen. We zetten ons in voor goede betaalbare woningen en een goede dienstverlening. Dit doen we samen met maatschappelijke organisaties in onze wijken. Onze aandacht ligt op verduurzaming van ons bezit, de leefbaarheid in onze wijken. En het bieden van maatwerk aan onze huurders.


Wij zoeken een collega in de functie van
Medewerker Wonen (32 uur)

Wat ga je doen
Als medewerker Wonen werk je in de Groningse wijken. Je hebt persoonlijk contact met onze huurders en bemiddelt bij (ingewikkelde) overlastsituaties. Je lost de overlastsituaties op en verwijst hierin door. Waar nodig start je een juridische procedure. Bij huurachterstand of hulpvragen verwijs je huurders door naar andere organisaties. Het onderhouden van je netwerk met ketenpartners (WIJ-teams, zorgpartijen en Politie) is daarom een voorwaarde. Je weet wat leeft en speelt in je wijk. Je betrekt huurders en bewonerscommissies zoveel mogelijk bij plannen en activiteiten in het belang van de leefbaarheid. Je vertaalt hun signalen en geeft input voor het leefbaarheidsbeleid. Ook stel je plannen en begrotingen op voor je wijken. Je bent voorzitter van de overleggen die je voert met je collega’s die ook in die wijken werken.

Kortom: een zelfstandige functie vol afwisseling en contacten waarbij elke dag weer anders is.

Wat wij van je vragen
Je hebt hart voor onze huurders. Je hebt visie op sociaal beheer en leefbaarheid in de wijken. Je hebt kennis van de Groningse wijken. Daarnaast leid je af en toe een project, intern of met huurders. Het is belangrijk dat je goed kunt schakelen en handelen op verschillende niveaus. Je bent communicatief sterk en bent helder en duidelijk in je boodschap. Je hebt kennis van en ervaring met het huurrecht. Je werkt oplossingsgericht, neemt initiatief en zoekt samenwerking met je teamgenoten en instanties. Je bevordert huurdersparticipatie. In onverwachte situaties weet jij hoe je moet handelen.


Voor deze functie vragen we minimaal een HBO-diploma, bijvoorbeeld SJD of Social Work. Aangevuld met een paar jaar belangrijke werkervaring met individuele en groepen bewoners en met externe belanghouders. Je hebt aantoonbare ervaring en vaardigheden op het gebied van projectmanagement.

Ons aanbod

Een baan met veel afwisseling in een team met enthousiaste collega’s. We bieden we je een salaris van maximaal € 3.979 bruto per maand (Schaal H, CAO Woondiensten). Dit is afhankelijk van je kennis en ervaring. En op basis van een voltijdse aanstelling.

Nieuwsgierig?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Sigrid Fekken, manager Wonen a.i. Haar telefoonnummer is: 06 44 305 801.

Wil je solliciteren?
Mail dan vóór dinsdag 30 november 2021 je CV en motivatiebrief naar solliciteren@dehuismeesters.nl. En houd in je agenda alvast rekening met een eventueel sollicitatiegesprek of speeddate op woensdag 8 december. Een persoonlijkheidstest kan deel uit maken van de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.