Commercial Internal Sales

Commercial Internal Sales
Oude Pekela

De functie
Als Commercial Internal Sales heb je een belangrijke rol bij het realiseren van onze ambitieuze verkoopdoelstellingen. Je gaat onze Sales Managers ondersteunen met alle commerciële activiteiten en verzorgt ook zelfstandig het accountmanagement van onze C-klanten.

Een leuke en uitdagende front-office functie waarin alles draait om optimale serviceverlening aan onze klanten, het versnellen van de commerciële processen en het opvolgen van de vastgelegde salesafspraken.

Als Commercial Internal Sales zorg jij er voor dat het commerciële proces optimaal verloopt zodat we snel en effectief kunnen inspelen op de verwachtingen en vragen van onze klanten. Zo blijven wij onze concurrenten steeds een stap voor!

Wat ga je doen?
Als Commercial Internal Sales ben je het eerste aanspreekpunt voor prospects en nieuwe klanten, en voor nieuwe projecten bij bestaande klanten. Je hebt de regie over (de opvolging van) alle commerciële acties en salesafspraken die voortkomen uit de vastgelegde afspraken met onze klanten. Je zorgt ervoor dat de snelheid in het commerciële proces er goed in blijft door proactief te handelen en met onze klanten mee te denken over commerciële mogelijkheden van onze verpakkingsoplossingen. Je ondersteunt de Sales Managers waar dat nodig is en voert zelfstandig het accountmanagement voor categorie C-klanten.

Vanuit Salesforce, het CRM systeem dat SOLIDUS SOLUTIONS gebruikt voor Customer Relationship Management, regisseer jij alle commerciële activiteiten. Je kunt daarbij denken aan het proactief nabellen van leads en prospects, het verzorgen van prijscalculaties en offertes, het opsturen van prijslijsten en samples naar nieuwe klanten of bijvoorbeeld het najagen van acties uit commerciële projecten.

Als Commercial Internal Sales ben je werkzaam binnen een enthousiast team dat vanuit onze vestiging in Oude Pekela recyclebare massiefkartonnen verpakkingen verkoopt aan klanten in de hele wereld. Wij vervaardigen duurzame producten met hoogwaardige bedrukkingstechnieken en geavanceerde productieprocessen voor iedere klant en zorgen daarmee voor een unieke verpakking en presentatie!

Onze verwachtingen
  • Je bent een enthousiaste en gedreven persoonlijkheid en wordt je graag uitgedaagd om creatieve oplossingen te vinden voor je klanten.
  • Je hebt bij voorkeur een afgeronde bachelor opleiding in sales of commerciële richting maar in ieder geval ervaring in een (internal) salesfunctie in een industriële omgeving.
  • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden in de Nederlandse, Duitse en Engelse taal (Frans en/of Spaans is een pre).
  • Je kunt goed overweg met de Office-applicaties en hebt bij voorkeur ook ervaring met ERP-systemen.
  • Tenslotte vindt je het belangrijk om jezelf steeds te blijven ontwikkelen door aanvullende trainingen en opleidingen.

Ons aanbod
Als Commercial Internal Sales hebben we een uitdagende commerciële functie voor jou in onze dynamische en snelgroeiende internationale organisatie. We geven je graag de ruimte om aan de slag te gaan met onze commerciële doelstellingen zodat jij jezelf op je vakgebied en in de breedte verder kunt ontwikkelen. Je werkt in een prettige omgeving, waarin je gaat samenwerken met enthousiaste en betrokken collega’s die jou graag helpen om je doelen te realiseren. Niet in de laatste plaats bieden we jou een prima salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden, ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden en een tijdelijke functie met perspectief op een langdurig dienstverband.

SOLIDUS SOLUTIONS
Werken bij SOLIDUS SOLUTIONS betekent werken voor een toonaangevende en snelgroeiende internationale speler in de massief karton- en verpakkingsindustrie. Ons massief karton, dat duurzaam wordt geproduceerd uit gerecycled papier, is een uitstekend verpakkingsmateriaal en biedt duurzame innovatieve oplossingen. Met een omzet van ruim 400 miljoen euro, circa 1.500 werknemers, 17 productielocaties en twee verkoopkantoren in verschillende Europese landen zijn wij marktleider in geïntegreerde massief kartonnen producten voor de grafische en verpakkingsmarkt.

Interesse?
Spreekt de functie je aan en wil jij een bijdrage leveren aan het commerciële succes van SOLIDUS SOLUTIONS? Wij komen graag met je in contact.

Direct solliciteren? Stuur dan je sollicitatiebrief en cv, onder vermelding van Commercial Internal Sales, naar careers@solidus-solutions.com t.a.v. Mark Kwant (Corporate Recruiter). De sluitingsdatum van deze vacature is 20 april 2021.

Wil je eerst meer weten over deze vacature? Dan kun je altijd even contact opnemen met Alice Smeenk via e-mailadres: alice.smeenk@solidus-solutions.com

Wil je meer informatie over SOLIDUS SOLUTIONS en onze producten? Kijk dan even op onze vernieuwde website www.solidus-solutions.com of bekijk onze nieuwe bedrijfsfilm: https://solidus-solutions.com/nl/corporate-video

Acquisitie stellen wij niet op prijs.