Werkvoorbereider Riolering

Is riolering jouw passie? En houd je ervan om in teamverband te werken? Wij zijn op zoek naar een:

Werkvoorbereider Riolering

(voor gemiddeld 36 uur per week)

Het team Beheer Civiel is onderdeel van de eenheid Fysieke Leefomgeving van de Samenwerkingsorganisatie (SWO). Voor zowel de gemeente Hoogeveen als voor de gemeente De Wolden leveren we maatwerk. Werken bij SWO is een prachtige kans om je werkveld te verbreden en ervaring op te doen bij zowel een stedelijke als een landelijke gemeente.


Functie-informatie

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste medewerker, die ervaring heeft met het voorbereiden en uitvoeren van (druk)riool- en waterprojecten.

Team Beheer Civiel bestaat uit 16 collega’s. Ons team verzorgt het beheer van de volgende taakvelden in de openbare ruimte: wegen, riolering, kunstwerken, openbare verlichting, kabels- en leidingen. Wij zorgen voor onder andere het opstellen van meerjaren onderhouds- en investeringsplannen, begrotingen, aanbestedingen, toezicht in de openbare ruimte. Ook het oplossen van klachten en storingen en advisering in het vakgebied behoort het takenpakket.

De functie biedt jou de kans om:

 • Onderhoudsplannen op te stellen op basis van inspecties en rioleringsplannen;
 • Onderhoudswerkzaamheden op het gebied van (druk) riolering en iba’s;
 • Te adviseren op het gebied van water-, rioleringsbeheer en klimaatadaptatie;
 • Het muteren en bijhouden van beheergegevens;
 • Het verstrekken van informatie, zowel in- als extern;
 • Het verwerken van revisies (Obsurv).

Wij zoeken iemand met een afgeronde MBO- IV opleiding civiele techniek met aanvullende vakspecifieke cursussen en opleidingen op het gebied van weg- en waterbouw die:

 • Verantwoordelijk is voor het verrichten van alle voorbereidende en bijbehorende taken binnen de diverse (riolerings-) projecten, met als doel de uitvoering en begeleiding van die projecten zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Meedenkt in water-, klimaat-, en rioolbeheer en verbinding kan leggen met andere disciplines (integrale afweging);
 • Een ruime werkervaring heeft op het gebied van (druk) riolering en iba’s;
 • Onderhoudswerkzaamheden zelfstandig kan voorbereiden;
 • Ervaring met geautomatiseerde beheerssystemen heeft;
 • Ervaring met tekenpakketten heeft;
 • H2gO is een pré, eventueel bereid tot het volgen van opleiding;
 • Proactieve houding en klantgericht is en goed kan werken in teamverband;
 • Communicatief vaardig is.

Wat bieden wij?

Wij bieden een prettige werksfeer in een team van enthousiaste professionals, waarbij kwaliteit voorop staat. De functie is ingedeeld in schaal 8 (max. bruto €3.732,- per maand bij een fulltime dienstverband, salarispeil 1 april 2022).

Je krijgt een tijdelijke arbeidsovereenkomst van een jaar die bij goed functioneren wordt omgezet naar een vaste aanstelling.

We bieden een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket met een Individueel Keuzebudget ter hoogte van 17,45% van je salaris. Het Individueel Keuze Budget is een breed te besteden budget waar je over beschikt naast je salaris en is opgebouwd uit vakantietoeslag, eindejaarsuitkering, levensloopbijdrage, bovenwettelijk verlof en een persoonlijk budget van €200,- per persoon (naar rato van je contractomvang). Je kunt zelf bepalen voor welk doel jij jouw budget inzet. Je kunt het budget uitruilen voor extra salaris, verlofuren, (niet verplichte) opleidingskosten, kosten woon-werkverkeer, vakbondscontributie, internetabonnement, parkeervergunning en de aankoop van een fiets voor woon-werkverkeer.

Omdat we de ontwikkeling van onze medewerkers belangrijk vinden, kun je als werknemer van de SWO gebruik maken van de trainingen die ons opleidingsinstituut S.K.I.K. (School voor Kennis, Inspiratie en Kunde) biedt.

Overige informatie

Voor nadere informatie over de functie kun je contact opnemen met Arthur Wijngaarden. Informatie over de procedure kun je krijgen van Susanne Wobbes-Berg of Daniele Sieders. Allen zijn te bereiken via telefoonnummer 140528.

Kijk voor meer informatie over SWO als werkgever op http://www.dewoldenhoogeveen.nl

Interesse?

Ben je geïnteresseerd? Dan kun je solliciteren door jouw cv en een korte motivatiebrief te uploaden via deze vacature op www.vooruitindrenthe.nl. In jouw motivatie lezen wij graag wat jou aanspreekt in deze functie en waarom jij bij ons wilt werken.

Solliciteren kan tot en met 5 juli 2022.

We zien je sollicitatie met veel belangstelling tegemoet!

Het maakt ons niet uit waar je geboren bent, waar je in gelooft en van wie je houdt. We zijn nieuwsgierig naar jouw talent en hoe jij het verschil maakt voor onze inwoners.

Competenties

 • Klantgerichtheid
 • Mondelinge communicatie
 • Schriftelijke communicatie
Solliciteer nu