Medewerker Ruimtelijke Initiatieven

Ben jij een professional binnen het werkveld ruimtelijke ordening en beschik jij over goede communicatieve vaardigheden en een praktische, probleemoplossende instelling?
Lees dan snel onze vacature en solliciteer, wellicht word jij dan onze collega als:

Medewerker Ruimtelijke Initiatieven

(profiel medewerker beleidsuitvoering II)

(voor 32-36 uur per week)

(tijdelijk voor een jaar)

Wat houdt deze functie in?

Bij de Samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen zijn wij binnen de eenheid Dienstverlening, team Vergunningen op zoek naar een Medewerker Ruimtelijke Initiatieven. Het team is verantwoordelijk voor het afhandelen van WABO (aan)vragen voor de twee gemeenten.

Deze functie biedt veel afwisseling, waarbij geen werkdag er hetzelfde uitziet. Onderstaand een aantal taken en werkzaamheden die je kunt verwachten in deze functie:

 • Je behandelt principe verzoeken en vooroverleggen met een zwaartepunt op afwijken van het bestemmingsplan;
 • Je bent hiervoor het aanspreekpunt voor de aanvrager, voor collega’s en voor bestuurders;
 • Je toetst deze verzoeken aan gemeentelijk, provinciaal en landelijk beleid;
 • Je verwerkt in- en externe adviezen bij de beoordeling;
 • Je ondersteunt de zaakverantwoordelijken bij de afhandeling van WABO-vergunning;
 • Je stelt beschikkingen op bij aanvragen activiteit gebruik in strijd met het bestemmingsplan.

Irene Muller, medewerker ruimtelijke initiatieven bij de SWO geeft aan hoe de dag er uit kan zien:

“Het ene moment zit ik met een wethouder om tafel om een woningbouwproject te bespreken. Later op de dag zit ik met een collega aan de digitale tafel bij een ondernemer om de haalbaarheid voor een uitbreiding te bespreken. Voor de initiatieven ben ik de spin in het web, stem ik af met onze adviseurs en zorg voor afhandeling van uiteenlopende verzoeken.

De uitkomsten stem ik af met de collega’s van ruimtelijke ordening. Voor de activiteit afwijken van het bestemmingsplan stel ik een onderbouwing op voor een WABO-vergunning. Geen dag is hetzelfde en ik werk samen met een deskundig team, waar kwaliteit voorop staat.”

Wat vragen wij?

 • Je hebt tenminste HBO werk- en denkniveau;
 • Je hebt bij voorkeur ervaring binnen gemeentelijke organisaties;
 • Je hebt enkele jaren relevante werkervaring als medewerker ruimtelijke initiatieven;
 • Je hebt ervaring met het lezen en interpreteren van bestemmingsplannen, beleidsplannen en wetteksten.

Competenties

 • Je bent dienstverlenend, zowel naar je externe als interne klant en relatiebeheer gaat je goed af;
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden (mondeling én schriftelijk);
 • Je bent digitaal vaardig, stressbestendig en je hebt een praktische, probleemoplossende instelling vanuit de ja-tenzij grondhouding;
 • Je bent initiatiefrijk en beschikt over overtuigingskracht.

Wat bieden wij?

Wij bieden een prettige werksfeer in een team van enthousiaste professionals, waarbij kwaliteit voorop staat. De functie is ingedeeld in schaal 9 (max. bruto €4.048,- per maand bij een fulltime dienstverband, salarispeil oktober 2020). Daarnaast bieden wij jou een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket, met een Individueel Keuzebudget ter hoogte van 17,45% van je salaris.

Daarnaast vinden we ontwikkeling van onze medewerkers belangrijk en kun je gebruik maken van de trainingen die ons opleidingsinstituut S.K.I.K. biedt. Tevens zijn er doorgroeimogelijkheden binnen het team en de organisatie.

De organisatie

Samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen geeft met ruim 750 medewerkers uitvoering aan de gemeentelijke taken en verleent diensten aan ongeveer 80.000 inwoners van de twee gemeenten. Dit maakt ons de op één na grootste gemeentelijke organisatie in Drenthe. Daarnaast zijn wij een unieke organisatie door het werken voor 2 heel verschillende gemeenten. We zijn centraal gelegen en goed bereikbaar, zowel met de auto als het openbaar vervoer. Kijk voor meer informatie over onze organisatie op www.dewoldenhoogeveen.nl!

Interesse?

Ben je geïnteresseerd? Je kunt tot en met 31 januari 2022 je belangstelling kenbaar maken via www.vooruitindrenthe.nl. Wij nemen alleen sollicitaties in behandeling die binnenkomen via dit platform.

Nadere informatie over de functie kan worden ingewonnen bij Marieke Kroot (teamleider Informatie). Informatie over de procedure kun je krijgen van Jessica Koster. Allen zijn te bereiken via telefoonnummer 140528.

Overige informatie

Het opvragen van referenties kan een onderdeel zijn van de procedure;

Het aanleveren van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is vastgesteld voor elke nieuwe medewerker;

Een assessment kan onderdeel zijn van de procedure.

Indien we niet fysiek met sollicitanten in gesprek kunnen i.v.m. de ontwikkelingen rond het Coronavirus, zullen de sollicitatiegesprekken online plaatsvinden via Microsoft Teams.

Het maakt ons niet uit waar je geboren bent, waar je in gelooft en van wie je houdt. Wij zijn nieuwsgierig naar jouw talent en hoe jij het verschil maakt voor onze inwoners.

* Boventallige kandidaten, re-integratiekandidaten en herplaatsingskandidaten hebben voorrang op de procedure. Hierna op volgorde de interne kandidaten, semi-externe kandidaten (uitkeringsgerechtigden, uitzendkrachten of gedetacheerden, stagiaires, vakantiekrachten en medewerkers van andere organisaties aangesloten bij Vooruit in Drenthe) en externe kandidaten.

Competenties

 • Stressbestendigheid
 • Mondelinge communicatie
 • Overtuigingskracht
 • Schriftelijke communicatie
 • Initiatief
Solliciteer nu