Samenwerkings-organisatie De Wolden Hoogeveen

Vanaf 1 januari 2015 vormen de ambtelijke organisaties van gemeente Hoogeveen en gemeente De Wolden één organisatie: Samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen.
We adviseren en ondersteunen de twee gemeentebesturen op professionele wijze bij de uitoefening van alle gemeentelijke taken en we verlenen diensten aan circa 80.000 inwoners van de twee gemeenten. De Samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen heeft bijna zevenhonderd medewerkers in dienst.

De Samenwerkingsorganisatie (SWO) werkt vraag- en resultaatgericht voor de inwoners en de beide besturen van de gemeente De Wolden en de gemeente Hoogeveen. Beide gemeenten bestaan naast elkaar en hebben hun eigen dynamiek. Het werken voor twee gemeentebesturen vraagt flexibiliteit en sensitiviteit. Het is soms best complex maar als medewerker biedt het je een prachtige kans om je talenten lenig in te zetten. Waarbij omgevingsgerichtheid en maatschappelijke betrokkenheid van groot belang zijn. We vinden de persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers erg belangrijk. Alleen door hier voortdurend in te investeren halen we de door ons gestelde ambities.