enthousiaste personeelsconsulent (vervallen)

Wij geloven dat werk een belangrijke bijdrage levert aan de zelfredzaamheid van mensen en aan een zinvol bestaan. Wij zetten ons met hart en ziel in voor die mensen voor wie het krijgen en vervullen van een baan op de reguliere arbeidsmarkt, geen vanzelfsprekendheid is.

Met onze jarenlange expertise in begeleiding van deze doelgroep en de infrastructuur binnen Wedeka met een grote variëteit in werksoorten, begeleiden we mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Hiermee vergroten we de eigen kracht van onze medewerkers en hun kansen op het verkrijgen van een reguliere baan. We bevorderen participatie en vervullen zo een maatschappelijk doel.

We leveren diensten en producten van goede kwaliteit aan vele trouwe klanten en/of detacheren medewerkers bij reguliere bedrijven en gemeenten en dragen zodoende bij aan het betaalbaar houden van de voorziening.

Wij bieden een passende en beschutte werkplek of een leer/werktraject in één van onze vele werksoorten en zijn hierdoor een belangrijk arbeidsmarktinstrument in de regio.

Wedeka is een organisatie in ontwikkeling op weg naar een breed Leer/werkbedrijf. Wij zijn op zoek naar een

 

enthousiaste en betrokken Personeelsconsulent (m/v) 

Voel je je in het personeelsadvieswerk als een vis in het water en wil je een bijdrage leveren aan activering en ontwikkeling van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt?

Ben je resultaatgericht en heb je kennis van het HR-werkveld, HR-instrumenten, arbeidsrecht en sociale wetgeving? Ben je in staat voldoende draagvlak te creëren, medewerkers en leidinggevenden te stimuleren en mensen mee te nemen in veranderingen? Dan komen wij graag in contact met jou.

Wat ga je doen?

Samen met de collega’s van HRM zet jij je in voor het oplossen van personele vraagstukken en adequate uitvoering van de HR praktijk. Je zet je in voor verdere ontwikkeling van medewerkers met afstand tot de arbeidsmarkt.

Je geeft gevraagd en ongevraagd advies en fungeert als gesprekspartner voor leidinggevenden en medewerkers op het gebied van HR gerelateerde onderwerpen als ziekteverzuim, gesprekscyclus, rechtspositie, personeelsvoorziening, opleiding en ontwikkeling. Je bent op de hoogte van de actuele ontwikkelingen op het gebied van sociale wetgeving, HRM en arbeidsrecht.

Je kunt de onderlinge verhoudingen goed inschatten en creëert draagvlak zodat jouw adviezen van waarde zijn. Je bent in staat weerstanden om te buigen en kunt goed schakelen tussen verschillende niveaus. Je analyseert vraagstukken, signaleert knelpunten, lost problemen op en verwerkt dit in rapportages en andere documenten. Je adviseert, begeleidt en ondersteunt leidinggevenden bij het toepassen van de HR-instrumenten en wet- en regelgeving.

Je neemt deel aan projecten, draagt bij aan beleidsontwikkeling en geeft indien nodig voorlichting en training. Je draagt bij aan de ontwikkeling van Wedeka als organisatie waarbij medewerkers met afstand tot de arbeidsmarkt zich gericht kunnen ontwikkelen en kunnen participeren in de samenleving door werk of activering.  

Je komt terecht in een dynamische omgeving: er gebeurt iedere dag wel iets wat je niet had verwacht. Je schakelt gemakkelijk van operationele naar tactische werkzaamheden. Zo ben je het ene moment bezig met HR-brede projecten en het volgende moment adviseer je leidinggevenden over bijvoorbeeld functioneren, leiderschapsontwikkeling, verzuim of vitaliteit. Je draait je hand niet om voor operationele werkzaamheden die ook onderdeel zijn van deze functie.

Je weet een goede afweging te maken tussen jouw eigen HR-taken en taken die onder integraal management vallen. En, heel belangrijk in deze rol: je bent goed in staat met een hoge mate van zelfstandigheid te opereren en tegelijkertijd de samenwerking en afstemming op te zoeken met andere personeelsconsulenten en relevante partijen. Dat vraagt om klantgerichtheid, omgevingsbewustzijn en een goed ontwikkeld analytisch vermogen.

Functie-eisen:

 • HBO werk- en denkniveau (Human Resource Management of HBO Personeel & Arbeid).
 • Kennis van en ervaring met het toepassen van de verschillende personeelsinstrumenten en de wet- en regelgeving.
 • Adviesvaardigheden.
 • Organisatiesensitiviteit, kunnen werken binnen een spanningsveld van verschillende belangen.
 • Analytisch en probleemoplossend vermogen.
 • Goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Zeer zelfstandig en tegelijk goed samenwerkend
 • Stimuleert ontwikkeling van medewerkers
 • Initiatiefrijk.
 • Inlevingsvermogen en affiniteit met mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.
 • Een professionele werkhouding (kwaliteit, objectief, onafhankelijk, integer en zorgvuldig).
 • Doel- en resultaatgericht.
 • Goed kunnen organiseren en plannen.
 • Flexibiliteit, kunnen omgaan met werkdruk en met voortdurend wisselende situaties.

Informatie:

We bieden een interessante afwisselende functie die volop in ontwikkeling is met een passende beloning. Het betreft een dienstverband van 32 uur per week.

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Antje van Niejenhuis via 0599-692000.

Sollicitatie:

Jouw sollicitatie kun je tot 10 juni 2020 sturen naar avniejenhuis@wedeka.nl.