(Junior) Projectleiders

Wil jij je inzetten voor een goede woon- en leefomgeving in Oost Groningen? Heb je een goed stel hersens én steek je graag de handen uit de mouwen? Kun je goed samenwerken maar sta je ook
zelfstandig je mannetje wel? Dan is werken bij het RWLP iets voor jou!

Huh? RWLP?

RWLP staat voor het Regionaal Woon- en Leefbaarheidsplan Oost Groningen. We zijn een samenwerkingsverband tussen de zes Oost-Groninger gemeentes, de provincie Groningen, woningcorporaties en zorgpartijen. Met regionale afspraken over onze woningmarkt en een uitvoeringsprogramma (de menukaart) werken we aan ons doel: een mooie woon- en leefomgeving voor alle Oost Groningers.

Een paar voorbeelden van ons programma

 • We helpen huiseigenaren bij het energiezuinig maken van hun woning;
 • We pakken verouderde panden aan die een negatieve invloed op hun omgeving hebben (van opknappen tot slopen);
 • We helpen gemeentes en corporaties bij het maken van dorps- of wijkplannen;
 • We stimuleren de samenwerking binnen en tussen gemeentes en verbinden partijen met elkaar;
 • We zetten Oost Groningen op de landelijke agenda.

Organisatie

De organisatie van het RWLP bestaat uit een stuurgroep (wethouders en gedeputeerde) en een projectgroep (beleidsadviseurs Wonen) van de zes gemeenten en de provincie.

Het RWLP heeft een uitvoeringsprogramma; die noemen we de ‘menukaart Oost-Groningen’. De menukaart bestaat uit afspraken over de woningmarkt en zes verschillende projecten. De uitvoering van deze projecten ligt bij het programmabureau. Op dit moment zijn daar 12 personen werkzaam, in verschillende functies. Om onze grote klus aan te kunnen zijn we op zoek naar (junior)
projectleiders.

Wat ga je doen?

Je ondersteunt programmamanagers en projectleiders bij projecten (o.a. woonlastenaanpak, aanpak kwetsbare woningen en gebiedsgerichte aanpak) en algemene werkzaamheden (zoals communicatie en organisatie van bijeenkomsten) en je voert daarnaast ook werkzaamheden zelfstandig uit.

Wij vinden persoonlijke ontwikkeling belangrijk. Daarom gaan we ook werken met een persoonlijk ontwikkelingsplan. Kortom: een gevarieerde werkomgeving!

Wat breng je mee?

Als (junior) projectleider ben je klantgericht en heb je talent voor plannen en organiseren. Je legt makkelijk contact met alle lagen van de bevolking. Je werkt graag samen en staat open voor nieuwe ontwikkelingen. Bovendien, zeker niet onbelangrijk, je staat stevig in je schoenen.

Verder:

 • beschik je over een HBO denk en werkniveau;
 • beschik je over aantoonbare affiniteit met Wonen en/of Leefbaarheid;
 • beschik je over goede communicatieve vaardigheden en een goede beheersing van de Nederlandse taal. Je kunt zowel mondeling als schriftelijk duidelijk je standpunten toelichten en met argumenten overbrengen;
 • beschik je over een auto en een rijbewijs.

En daarbij horen deze competenties:

 • Flexibiliteit;
 • Zelfstandigheid;
 • Klantgerichtheid;
 • Goed kunnen plannen en organiseren;
 • Een hart voor Oost-Groningen.

Wat bieden we je?

De functie is gewaardeerd op het niveau van schaal 9 CAO gemeenten. Het betreft een functie voor een jaar, met mogelijkheid tot verlenging.

Je hebt zelf veel mogelijkheden om je werkweek in te delen. De ingangsdatum van de werkzaamheden is zo spoedig mogelijk, daarbij houden we natuurlijk ook rekening met je huidige werk. Na een jaar kijken we of jouw inspanningen goed passen binnen ons team en kun je in aanmerking komen voor een verlenging.

Wat je ook nog moet weten 

Het Regionaal Woon- en Leefbaarheidsplan Oost Groningen heeft geen formele status. De Gemeente Westerwolde is penvoerder namens de samenwerkende gemeenten. Je komt daarom in dienst bij de Gemeente Westerwolde. ZZP of detachering is bespreekbaar. De standplaats van het RWLP is Scheemda, de projecten van Bad Nieuweschans tot Ter Apel.

De vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. 

Ga je ervoor?

Stuur dan jouw motivatiebrief en CV naar onder vermelding van vacaturenummer 102716. Jouw sollicitatie ontvangen we graag zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk 23 maart a.s. De 1 e gespreksronde is op maandag 30 maart 2020. 

We kijken uit naar je reactie!

Wil je eerst meer weten?

Neem dan contact op met Magda Söllner, teamleider. Magda is bereikbaar op 06 – 50 42 94 72 of via  Kijk ook op www.rwlp.nl. Daar lees je meer over wie we zijn en wat we doen.