HR Businesspartner

Afdeling

University Services

Organisatie

Rijksuniversiteit Groningen

Functiebeschrijving

Wil jij als HR Businesspartner helpen de toekomst van ons onderwijs en wetenschap vorm te geven? De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is op zoek naar bijzondere individuen om ons team te versterken. In deze uitdagende functie ben je een strategische sparringpartner voor bestuurders, directie en leidinggevenden.

Wij zoeken gedreven, ervaren HR professionals die van een uitdaging houden, om een cruciale rol te spelen in de realisatie van de strategische (HR-)doelstellingen van faculteiten en/of diensten.
Je adviseert onder andere over strategische personeelsplanning, talent- en organisatieontwikkeling en HR-beleid. Jouw ervaring in het schrijven van beleidsstukken komt hierbij goed van pas.
Je functioneert in een team van HR-adviseurs binnen een faculteit en/of dienst en je wordt op basis van jouw specifieke HR-expertise ook op andere plekken binnen de universiteit ingezet.

De kern van jouw werkzaamheden als HR Businesspartner zijn:

- je ondersteunt de faculteit/dienst in het vertalen van strategische doelstellingen naar HR-initiatieven en -programma's. Hierin werk je nauw samen met de HR-adviseur en de specialisten binnen ons cluster
- je draagt bij aan de gedachtevorming over het oplossen van HR-vraagstukken en verandertrajecten voor de faculteit/dienst
- conceptuele HR-vraagstukken vertaal jij naar concrete plannen of interventies. Je neemt initiatief voor en speelt een belangrijke rol bij projectplannen en implementatievoorstellen voor ‘jouw’ faculteit/dienst en voor het hele cluster HR & Health
- je coacht je collega HR-adviseurs
- met enthousiasme breng je je specifieke kennis en ervaring in bij kennisteams en projecten die RUG-brede impact hebben en je draagt bij aan universitaire project- en werkgroepen.

Het wetenschappelijk onderwijs en onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen staan internationaal hoog aangeschreven. De RUG behoort tot de top van de Europese universiteiten, honoreert verschillen in ambities en talenten en werkt actief samen met het bedrijfsleven, overheden en de maatschappij.

Het cluster HR & Health is één van vijf clusters binnen University Services. Met meer dan 1250 medewerkers ondersteunen wij onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering. We zijn er trots op een sleutelrol te spelen als facilitators, ondersteuners en adviseurs, voor onze onderzoekers en docenten, die hun vak beoefenen vanuit wetenschappelijke hartstocht, en onze studenten, die het beste uit zichzelf willen halen.

Ons cluster HR & Health heeft als doel een positieve werkomgeving te creëren waarin medewerkers zich gewaardeerd voelen en waarin ze de RUG als werkgever waarderen. We streven naar inspiratie, uitdaging, duurzaamheid, gezondheid en veiligheid op de werkvloer.

Wij werken aan een transitie binnen ons cluster. Je levert vanuit jouw functie een belangrijke bijdrage aan deze transitie. De functie is dan ook volop in beweging, met kansen voor groei en ontwikkeling.

Organisatie
De Rijksuniversiteit Groningen is de universiteit waarvan wetenschappelijk onderwijs en onderzoek internationaal hoog staan aangeschreven. De RUG behoort tot de top van de Europese universiteiten, honoreert verschillen in ambities en talenten en werkt actief samen met het bedrijfsleven, overheden en de maatschappij.

Functie-eisen

We zoeken een stevige collega die zich thuis voelt in een grote en complexe organisatie en de opgedane kennis en ervaring toe kan passen in de wereld van wetenschappelijk onderwijs en onderzoek. Je bent gepokt en gemazeld in veranderprocessen en bent een echte samenwerker, met een heldere en moderne visie op het HR-vak.

Wij zoeken vakmensen met:

- een relevante afgeronde opleiding op hbo of academisch niveau, bijvoorbeeld in het domein van human resources, bedrijfskunde of bestuurskunde
- tenminste vijf jaar aantoonbare werkervaring in een soortgelijke functie, liefst in een complexe organisatie
- ervaring met projectmatig werken
- een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Ervaring binnen een universiteit of andere onderwijsinstelling is een pre.

Arbeidsvoorwaarden

Contractduur: 12 maanden.

In overeenstemming met de cao voor Nederlandse Universiteiten bieden wij:

● een salaris afhankelijk van ervaring van minimaal € 4.332,- tot maximaal € 5.929,- (schaal 11) bruto per maand bij volledige werktijd
● een werkweek van minimaal 32 uur
● 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering over het jaarlijks bruto-inkomen
● een aanstelling in eerste instantie voor een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband.

Meer informatie over onze uitgebreide secundaire arbeidsvoorwaarden vind je op onze website: https://www.rug.nl/about-ug/work-with-us/new-staff/conditions-of-employment

Datum van indiensttreding: zo spoedig mogelijk

Sollicitatie

Klinkt dit als een goede match? Laat ons dan weten dat je belangstelling hebt door je motivatiebrief en curriculum vitae uitsluitend via het sollicitatieformulier te uploaden. Je kunt dat doen tot uiterlijk maandag 6 november 2023.

De eerste gesprekken zijn in de periode van 13 tot 17 november 2023. Daarna kunnen een tweede gesprek met een collega, afdelingshoofd en een interne klant en een assessment volgen. We willen de procedure afronden vóór 1 december a.s.

De RUG is een inclusieve organisatie: een veelzijdige werkgever voor alle groepen in de samenleving. Wij vinden sociale veiligheid belangrijk. We streven ernaar een universiteit te zijn waar medewerkers en studenten zich gerespecteerd en thuis voelen, ongeacht verschillen in achtergronden, ervaringen, perspectieven en identiteit. Voor meer informatie zie ook onze pagina over ons diversiteitsbeleid: https://www.rug.nl/[…]/

Onze selectieprocedure volgt de richtlijnen van de sollicitatiecode NVP, sollicitatiecode NVP, https://www.nvp-hrnetwerk.nl/sollicitatiecode/

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met:

Marlies Beuving, teamleider HR-Advies
06-18530432
m.beuving@rug.nl

Ryanka Hazekamp, teamleider HR-Advies
06-29056017
r.hazekamp@rug.nl

Dorothée de Vries, teamleider HR-Advies
06-15569116
d.c.de.vries@rug.nl

Noemt u in uw sollicitatie altijd het vacaturenummer V23.0629

Digitaal sollicitatieformulier