Junior Projectleider Internationale Alumnirelaties en Fondsenwerving (1,0 fte)

Organisatie
Rijksuniversiteit GroningenAfdeling
Bureau van de Universiteit

De Rijksuniversiteit Groningen streeft naar een intensieve wisselwerking tussen universiteit en samenleving. Daarbij hoort een duurzaam contact met oud-studenten (alumni), het bedrijfsleven en maatschappelijke instellingen.
De afdeling Alumnirelaties en Fondsenwerving is verantwoordelijk voor het alumnibeleid, de relatieontwikkeling en de fondsenwerving van de RUG. De afdeling ondersteunt de Stichting Ubbo Emmius Fonds, dat fondsen werft voor het wetenschappelijk onderwijs en onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen.

In verband met uitbreiding van de werkzaamheden zijn wij op zoek naar een junior projectleider.


Functiebeschrijving
Junior Projectleider Internationale Alumnirelaties en Fondsenwerving is een veelzijdige, internationale functie met relatiebeheer en evenementenorganisatie als hoofverantwoordelijkheid. De universiteit heeft zo’n 125.000 alumni van wie 13-14% in het buitenland woont en werkt.

De Junior Projectleider Internationale Alumnirelaties en Fondsenwerving coördineert programma’s die de betrokkenheid van de buitenlandse alumni bij de universiteit stimuleert. Hij/zij brengt mensen in verschillende plekken over de hele wereld samen en in contact met de Rijksuniversiteit Groningen, haar wetenschappers en studenten. Hierbij wordt ook het Ubbo Emmius Fonds onder hun aandacht gebracht met oog op fondsenwerving.

We zoeken een collega met een internationale oriëntatie die in staat is verschillende doelgroepen te benaderen en te enthousiasmeren, goed kan plannen, organiseren en schrijven. U bent initiatiefrijk, empathisch, zelfstandig, ondernemend, creatief, flexibel en u bent bereid om regelmatig te reizen. U heeft affiniteit met wetenschappelijk onderwijs en onderzoek. U houdt van veel afwisseling en van doordacht doorpakken. U toont interesse in de ontwikkelingen van de bredere organisatie en zoekt aansluiting bij andere afdelingen.

Concreet gaat het o.m. om de volgende taken:
• relatiebeheer met alumni (donateurs en vrijwilligers)
• het coördineren van alumninetwerken en het organiseren van evenementen in het buitenland
• het coördineren van het jaarlijkse international alumni ambassador programme, waarbij afstuderende, internationale studenten worden opgeleid tot ambassadeurs van de universiteit in het land van herkomst
• het benaderen van specifieke doelgroepen via nieuwsbrieven, sociale media, pers-berichten, brochures, website, etc.


Functie-eisen
• een afgeronde HBO of WO-opleiding
• minimaal 2-4 jaar werkervaring
• een uitstekende netwerker en internationaal georiënteerd
• sterke analytische en communicatieve vaardigheden
• kennis van acquisitie, fondsenwerving en relatiemanagement is een pre
• ervaring met projectmatig werken en evenementenorganisatie
• IT-skills (o.m. Mailchimp, Eventbrite, Adobe suite, social media)
• uitstekende beheersing van de Nederlandse en de Engelse taal.


Arbeidsvoorwaarden
De Rijksuniversiteit Groningen biedt een salaris afhankelijk van opleiding en ervaring van minimaal € 2465,- tot maximaal € 3292,- (schaal 8 CAO Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij volledige werktijd. Het UFO profiel van “projectleider 3” is van toepassing. Het betreft in eerste instantie een tijdelijke aanstelling voor een periode van een jaar. Binnen dit jaar vindt een evaluatie plaats om te beoordelen of een verlenging voor bepaalde dan wel onbepaalde tijd tot de mogelijkheden behoort. De overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Nederlandse Universiteiten. Solliciteren U kunt solliciteren door middel van uw sollicitatiebrief voorzien van curriculum vitae te sturen vóór 23.06.2017 uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.
Maximum salaris: 3292.


Meer informatie
Voor meer informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met:
Gerbrand Visser, directeur UEF, hoofd A&F
050-3637595.

Noemt u in uw sollicitatie altijd het vacaturenummer 217244


Digitaal sollicitatieformulier