Junior Onderzoeker COELO (0,8 fte)

Afdeling

Faculteit Economie en Bedrijfskunde

Organisatie

Rijksuniversiteit Groningen

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is gevestigd in het Noorden van Nederland, behoort tot de top van de Europese researchuniversiteiten, biedt kwalitatief hoogstaand onderwijs en is internationaal georiënteerd. De RUG, opgericht in 1614, is actief in de volle breedte van het wetenschappelijk spectrum en werkt actief samen met bedrijfsleven, overheden en burgers. Onderwijs, onderzoek en valorisatie zijn wezenlijk met elkaar verbonden.

De Faculteit Economie en Bedrijfskunde (FEB) van de Rijksuniversiteit Groningen bestaat uit ca. 650 medewerkers en is gericht op hooggekwalificeerd onderwijs en onderzoek. Kwaliteit is van groot belang en komt tot uiting in nationale en internationale accreditaties (AACSB, Equis, etc.). De faculteit is een grote entiteit met meer dan 6.500 studenten en heeft een omzetniveau van ruim M€ 45 per jaar. Een substantieel deel hiervan is afkomstig uit externe bronnen. De faculteit heeft veel ambities, bijvoorbeeld op het gebied van verdere internationalisering, career services en executive education en is een inspirerende en internationale academische gemeenschap voor al onze studenten, docenten, alumni en externe relaties. Onze identiteit laat zich omschrijven als open, persoonlijk, ambitieus en nuchter. De faculteit stimuleert studenten en medewerkers hun persoonlijke toegevoegde waarde te laten floreren.

Functiebeschrijving

De Faculteit Economie en Bedrijfskunde zoekt een junior onderzoeker voor het Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheden (COELO). COELO verricht onderzoek op eigen initiatief, maar ook in opdracht van derden, zoals ministeries, provincies en gemeenten. Wetenschappelijk werk en toegepast beleidsonderzoek wisselen elkaar af. Het onderzoek richt zich onder meer op decentrale belastingen, de bekostiging van gemeenten, provincies en waterschappen, de relatie tussen doelmatigheid en bestuurlijke schaal, en het functioneren van de lokale democratie. Zie https://www.coelo.nl COELO-medewerkers zijn in dienst van en maken deel uit van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde en hebben een verbinding met de vakgroep Economics, Econometrics and Finance.
De onderzoeker ondersteunt en neemt deel aan verschillende COELO-onderzoeken. De betrouwbaarheid van de onderzoeksuitkomsten is van groot belang. Sommige onderzoeken zijn eenmalig, andere komen jaarlijks terug. Een voorbeeld van dat laatste is de Atlas van de lokale lasten die COELO elk voorjaar publiceert. U bent onder meer verantwoordelijk voor het beheren van data. Een ander belangrijk onderdeel van de functie is het beheren en verder ontwikkelen van de website.

Functie-eisen

Wij bieden een positie in een klein informeel team. Wij zoeken iemand die voldoet aan de volgende voorwaarden:
• een recent afgeronde academische of HBO-opleiding in de economie of in een verwante richting
• aantoonbaar numeriek inzicht
• aantoonbare interesse voor het verrichten van onderzoek
• belangstelling voor overheidsfinanciën
• uitstekende computervaardigheid; programmeerervaring; veel ervaring met Excel.

U bent nauwkeurig, stressbestendig en collegiaal. U kunt zelfstandig werken, maar ook goed samenwerken. U kunt gegevens bewerken en toegankelijk maken voor anderen, bijvoorbeeld via een website. U heeft een cijfermatige instelling en u weet overzicht te houden in complexe databestanden.

Arbeidsvoorwaarden

Contractduur: 24 maanden.

De Rijksuniversiteit Groningen biedt een salaris afhankelijk van opleiding en ervaring van minimaal € 2552,- tot maximaal € 4028,- (schaal 10 CAO Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij volledige werktijd. De vacature is voor een periode van 2 jaar. Bij ongewijzigde organisatieomstandigheden en bij goed functioneren volgens afgesproken criteria, bestaat de mogelijkheid het dienstverband om te zetten naar onbepaalde tijd.

Ingangsdatum: in overleg.

Sollicitatie
U kunt solliciteren door uw sollicitatiebrief en curriculum vitae uiterlijk 31.08.2017 in te sturen, uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier. Wij vragen u om als onderdeel van uw brief (onderaan) in maximaal 200 woorden op te schrijven wat u als verbeterpunten of uitbreidingsmogelijkheden ziet voor onze website.

Het vermelden van referenties (inclusief contactgegevens) wordt op prijs gesteld.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met:

Maarten Allers, directeur COELO
050-3633745,
m.a.allers@rug.nl

Noemt u in uw sollicitatie altijd het vacaturenummer 217151

Digitaal sollicitatieformulier