Kwaliteitsregisseur

Werken voor het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG)

Functieomschrijving

Het IMG is op zoek naar een kwaliteitsregisseur!

De deskundigen die de fysieke schade bij bewoners en bedrijven onderzoeken en daarover advies uitbrengen aan het IMG voldoen aan hoge kwaliteitsnormen. Het IMG zoekt een kwaliteitsregisseur om de afspraken, processen en dus de kwaliteit van de adviesrapporten te volgen en te verbeteren.

Je bent succesvol als er binnen IMG en de externe partijen continue verbetering te zien is bij het vaststellen van schades, beoordeling en analyse als ook de calculatie. Hiervoor zoek je met name afstemming met Technisch Advies en Toetsing. Jij zorgt ervoor dat de acties en bij de juiste mensen en de juiste overleggen landen zodat daar de juiste beheersmaatregelen genomen kunnen worden. Je bewaakt tijdige afgeronding en implementatie, om vervolgens te toetsen of de maatregel ook het gewenste effect heeft. Hierbij ben je voorzitter van zowel het interne als externe Kwaliteitsoverleg.
Je bent mede input gevend aan het audit team dat bij de externe partijen auditeert met als doel kwaliteit van dienstverlening vast te stellen en positief te beïnvloeden.

Daarnaast ben je richtinggevend voor de processen voor het vaststellen van kwaliteit van rapporten, en de acties daar uit dienen te volgen. In dit verband werk je nauw samen met de teams toetsing en technisch advies, maar ook met teams als prestatiesturing planning, werkvoorbereiding, schade afhandeling en bezwaar. En natuurlijk de externe partijen

Een belangrijke uitdaging is ervoor zorgen dat jouw stakeholders meegaan in risicogestuurd denken en daar ook naar gaan handelen. Daarnaast kun je oplossingsgericht denken en handelen en krijg je mensen in beweging. Dat vereist een goede persoonlijke én zakelijke instelling, waarbij je met overtuiging en inhoudelijke professie zorgt dat veranderingen in kwaliteitsdenken en risicogestuurd werken een nieuwe manier van werken wordt.

Als Kwaliteitregisseur val je onder het onderdeel Kwaliteit. Je legt operationele verantwoording af aan de Teammanager Prestatiesturing. Hiërarchische val je onder de afdelingsmanager Schade Expertise en Herstel. Je werkt nauw samen met de procesondersteuner(s) van het team Prestatiesturing en de coördinator kaders.

Het betreft een nieuwe functie/rol, de precieze invulling zal in de praktijk vorm moeten krijgen. Gezien de nieuwe rol zal de eerste periode prioriteit liggen aan het (doen) opstellen van processen en werkafspraken die behoren tot je takenpakket.

Functie-eisen

 • WO werk en denk niveau.
 • Expliciete/aantoonbare werkervaring in kwaliteitsmanagement.
 • 3-5 jaar werkervaring in een Senior Bedrijfskundige rol.
 • Technische achtergrond is een pre.
 • Kennis en ervaring op het gebied van auditeren.
 • Ervaring met aansturing van verbeter trajecten.
 • Aantoonbare ervaring als voorzitter van multidisciplinaire teams.
 • Ervaring in een actieve verandermanagement rol.
 • Ervaring in het begeleiden van een organisatie op het gebied van risicomanagement.

Competenties:

 • Analyseren
 • Bestuurssensitiviteit
 • Klantgerichtheid
 • Overtuigingskracht
 • Samenwerken
 • Plannen en organiseren
 • Creativiteit

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau: schaal 13
Maandsalaris: Min €4.551 – Max. €6.786 (bruto)
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
Minimaal aantal uren per week: 32
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.
In de selectieprocedure is het mogelijk dat er referenties worden opgevraagd.

Na sluitingsdatum zal de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar zijn. Om te voorkomen dat je deze moet opvragen, verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.

Solliciteren?

Werken voor het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Solliciteren