Rijksvastgoedbedrijf

Veiligheidskundige in het bouwproces

Functie omschrijving

Als je veiligheidskundige in het bouwproces wordt bij het Rijksvastgoedbedrijf in Den Haag (of je werkt op een van onze andere vestigingen), is er één ding zeker: je hebt een functie vol variatie. Gebouwontwerpen controleren, erover adviseren én er richting aan geven. Om er vervolgens voor te zorgen dat op en om de bouwplaats toezicht wordt gehouden op de veiligheid. Het is slechts een greep uit jouw unieke takenpakket, waarbij jij de rol pakt van opdrachtgever. Mede door jou blijven we onszelf verbeteren, iedere dag weer.

Van a tot z ben je bij bouwprocessen betrokken. Hoe dat er in de praktijk uitziet? Heel divers! Het ene moment sta je in Den Helder naast een bevoorradingsschip van de marine om te onderzoeken hoe een aanlegsteiger veilig kan worden aangepast. Een ander moment loop je op het dak van een gevangenis en beoordeel je welke veiligheidsmaatregelen nodig zijn om de gloednieuwe zonnepanelen veilig te onderhouden. En de volgende dag kom je samen met collega’s tot een ontwerp van een werkplaats voor een straaljager of een hoogbouwproject in hartje Den Haag.

Voor welk project je ook aan de slag gaat; meestal ben je betrokken vanaf het eerste initiatief tot en met de oplevering en nazorg. Daarbij richt jij je voornamelijk op de aansturing van het technisch team, bewaak je de kwaliteit en samenhang met andere disciplines, en lever je een advies op aan de eindverantwoordelijke projectmanager. En soms treed je op als technisch manager van bouw- en renovatieprojecten. In jouw functie houd je continu rekening met de betrokken partijen, de verschillende belangen en de politieke en bestuurlijke dimensie. Vervolgens zet je de vraag om in een bindend advies, waarin je juridische en financiële overwegingen meeneemt. Ook ben je daarna proactief betrokken bij de uitvoering van het advies.

Naast de afwisselende projecten die jij in goede banen leidt, zorg je ook dat jouw collega’s zich continu bewust zijn van veiligheid bij de bouw en renovatie van vastgoed. Zo werk je aan de ontwikkeling van instrumenten, standaarden en normen. Geef je interne veiligheids- en gezondheidstrainingen aan medewerkers. En breng je gevraagd en ongevraagd advies uit aan de Chief Safety Officer. Kortom, aan afwisseling geen gebrek in jouw functie. Extra mooi: bij het Rijksvastgoedbedrijf werken we onafhankelijk van tijd, plaats en apparaat. En jij dus ook. Zo krijg je de vrijheid om je werktijden zelf in te delen. Ook bieden we je de mogelijkheid om thuis te werken.

Meer weten?
Solliciteer direct, wij kijken ernaar uit! Een eerste kennismaking kan wat ons betreft snel plaatsvinden. Wil je eerst inhoudelijk meer weten over de functie? Bel of app dan met Dea Snoeijer, veiligheidskundige in het bouwproces, via 06 – 29 45 69 41 of met Hans de Haan, veiligheidskundige in het bouwproces, via 06 – 11 58 38 02.

Functie-eisen

Je bouwtechnische inzicht én kennis van relevante wetgeving vertaal jij moeiteloos naar een goed onderbouwd advies. Anderen neem je door jouw communicatieve skills en samenwerkingsgerichte houding vervolgens feilloos mee in je denkproces. Je bent daarbij niet alleen overtuigend, verbindend en enthousiasmerend, maar ziet er ook op toe dat je advies daadwerkelijk opgevolgd wordt. Verder heb jij inzicht in de organisatie waarin je werkt en eventuele belangen die daar spelen en span jij je actief in om doelstellingen te halen.

Verder herken jij je hierin:

 •  Je hebt academisch werk- en denkniveau.
 •  Je hebt ervaring als veiligheidskundige of bouwkundige in de ontwerpfase van het bouwproces, waarbij je invulling hebt gegeven aan de vergwisplicht van de opdrachtgever.
 •  Een afgeronde HVK of masteropleiding in de richting van veiligheidskunde is een pré.
 • Je hebt ervaring met het opstellen en/of vertalen van functionele programma’s van eisen, het adviseren in ontwerpfasen en het opstellen van adviesrapportages.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €4092,- tot €6045,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Uren per week: 24 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

 • Voor de sollicitatie gesprekken nemen wij zo snel mogelijk contact op.
 • Op dit moment voeren we de sollicitatiegesprekken via Webex (videoplatform) en indien mogelijk fysiek op kantoor. Bij de uitnodiging voor het sollicitatiegesprek ontvang je hiervoor een instructie.
 • Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Frans van Ekerschot, hoofd sectie Veiligheid en Gezondheid, via 06 – 52 71 39 49.
 • Mogelijk is voor de uitoefening van je werkzaamheden bij het Rijksvastgoedbedrijf (in de toekomst) een veiligheidsonderzoek aan de orde. We gaan ervan uit dat je daaraan meewerkt.
 • Omdat we duurzaamheid stimuleren, reizen we zoveel mogelijk met het openbaar vervoer. Je krijgt daarom van ons een ov-kaart voor woon-werkverkeer en dienstreizen. Voor locaties die niet goed te bereiken zijn met het ov zijn bedrijfsauto’s beschikbaar.
 • Bij het Rijksvastgoedbedrijf werken we onafhankelijk van tijd, plaats en apparaat. Je overlegt met het sectiehoofd hoe je hier invulling aan geeft.
 • Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Rijksvastgoedbedrijf (RVB)

Het Rijksvastgoedbedrijf, onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, is de grootste opdrachtgever in Nederland op het gebied van vastgoed. Wij zijn een professionele organisatie met een enorme hoeveelheid beschikbare kennis en ervaring. We beheren ruim 12 miljoen vierkante meter gebouwen en circa 89.000 hectare grond. Onze medewerkers ontwikkelen en beheren onder meer rechtbanken, kazernes, magazijnen, kantoren, musea, gevangenissen, gerechtsgebouwen, paleizen en monumenten.

Bij het Rijksvastgoedbedrijf werken project- en procesmanagers, inkopers, contractmanagers, gebouwbeheerders, juristen, restauratiespecialisten, ingenieurs en architecten. Maar ook ecologen en kunsthistorici. Wij zorgen voor beheer en onderhoud, aan- en verkoop, nieuwbouw, verbouw en renovatie én ontwikkeling en herontwikkeling van gebouwen en terreinen.

Zie https://www.rijksvastgoedbedrijf.nl/over-ons voor meer informatie over het Rijksvastgoedbedrijf.

Afdeling Architectuur en Techniek

Afdeling Architectuur en Techniek
De afdeling Architectuur en Techniek bestaat uit tien secties: Duurzaamheid & Comfort, Bouwtechniek & Werktuigbouw, Elektrotechniek, Beveiliging & Digitalisering, Veiligheid & Gezondheid, Constructie & Brandveiligheid, Architectuur & Huisvesting, Architectuur & Stedenbouw en de secties Technisch Management 1 & 2. We zijn verantwoordelijk voor de technische en architectonische kwaliteit bij complexe en programmatische projecten. Onze experts, die de technische risico's in de uitvoering en bij de exploitatie kunnen benoemen en beheersen, hebben kennis van constructieve veiligheid, bouw- en installatietechniek, veiligheid en gezondheid, duurzaamheid, comfort, architectuur en bouwkosten.

Jij gaat aan de slag bij de sectie Veiligheid & Gezondheid. Dit team bestaat uit 14 professionals die elkaar helpen ontwikkelen. Het team heeft tot doel om de veiligheid in projecten te verbeteren, maar ondersteunt ook het hele Rijksvastgoedbedrijf met het verbeteren van haar veiligheidsperformance en ook die van de Ontwerp-, Bouw- en Technieksector op het gebied van veilig werken.


Reageer op deze vacature