Ministerie van Justitie en Veiligheid - JustID

Specialist ICT Infrastructuur Microsoft

Functie omschrijving

Ben jij nieuwsgierig, creatief en zoek je altijd de samenwerking op? Hou je van een uitdagende en complexe werkomgeving? Lees dan snel verder!

Wat ga je doen?
Als specialist infrastructuur (Microsoft) ben je verantwoordelijk voor het beheren van complexe ICT-infrastructuren, in het bijzonder de Windows en Citrix omgeving. Je zult starten met het oplossen van incidenten en service requests. Langzamerhand zul je steeds meer projectmatige werkzaamheden gaan oppakken.

Je werkt in een multidisciplinair team en bent medeverantwoordelijk voor het goed laten functioneren van de infrastructuur en signaleert problemen en tekortkomingen en doet suggesties voor mogelijke oplossingen. Je zorgt voor de technische beveiliging van de systemen en ICT-componenten en voor de bewaking van de back-upmechanismen. Daarnaast lever je een proactieve bijdrage aan de installatie en het beheer van de ICT-infrastructuur.

Je neemt deel aan projecten voor vernieuwing of vervanging van deze ICT-infrastructuur en levert een bijdrage aan de ontwikkeling van standaardwerkwijzen, processen en procedures. Tot slot ondersteun je klanten en leveranciers bij het gebruik van de organisatie specifieke ICT-diensten. Kortom, een uitdagende en veelzijdige functie!
Als we kijken naar bovenstaande werkzaamheden en jouw ontwikkelpad binnen deze functie zal je starten met het oplossen van incidenten en service requests. Langzamerhand zul je steeds meer projectmatige werkzaamheden gaan oppakken.

Wat bieden we?

 • Dynamische omgeving - Een informele en dynamische omgeving waar we werken aan een veilige samenleving met onze maatschappijkritische informatiesystemen. Je mag werken aan de complexere IT-vraagstukken en met grote databronnen.
 • Beloning - Een marktconforme beloning in Schaal 10 - maximaal € 4.707,- obv 36 uren per maand bij een 36-urige werkweek. Daar bovenop een individueel keuzebudget van 16,37% dat, op het moment van jouw keuze, in te zetten is voor bijvoorbeeld geld, verlofdagen, een fitness abonnement of een fiets. Onze goede secundaire voorwaarden, zoals onze verlofregelingen, een thuiswerkvergoeding en een goed geregeld pensioen via het ABP, zijn te vinden op https://www.caorijk.nl/
 • Flexibiliteit - Een fulltime werkweek is 36 uur en hybride werken, met onze faciliteiten, is het uitgangspunt. We bieden veel flexibiliteit in de manier waarop je dit wilt indelen zodat je carrière en je privéleven goed op elkaar aansluiten. Samen met je collega's en leidinggevende maak je hier praktische afspraken over.
 • Informele cultuur - Een gedreven en behulpzaam team met korte lijntjes naar leidinggevenden en/of directie.
 • Persoonlijke groei - De mogelijkheid om te werken aan je eigen talent, persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling vinden we bij Justid vanzelfsprekend. Zo zorgen we voor jouw duurzame inzetbaarheid en kan Justid inspelen op ontwikkelingen in de samenleving en/of technische vernieuwingen. Er zijn regelmatig loopbaanmogelijkheden omdat we een groeiende organisatie zijn.
 • Vrije tijd - Je krijgt 208 verlofuren op basis van een 36-urige werkweek (ruim 5,5 week).
 • Gezelligheid – Een leuk team op een leuke afdeling met leuke collega’s in een leuk bedrijf. Dus doe mee met borrels, activiteiten, uitjes. Heb je zelf leuke ideeën? Horen we ook graag!
 • Duurzaamheid - Je krijgt een OV-chipkaart waarmee je gratis voor je werk reist. Voor de duurzaamheden stimuleren we reizen met het OV!
 • Let op als je gaat solliciteren. Wij stellen een aantal vragen om je beter te leren kennen. Je hoeft dus geen sollicitatiebrief te schrijven. Als je Linkedin profiel voldoende informatie geeft over jouw opleiding en relevante werkervaring is een cv ook niet nodig. Hoe makkelijk is dat?

Functie-eisen

Wat vragen we?

 • Je hebt minimaal mbo-4 of hbo werk en denkniveau, bij voorkeur aangetoond met een afgeronde opleiding op het gebied van Informatica.
 • Je hebt kennis van en ervaring met Windows server, Microsoft AD/DHCP/DNS, Microsoft Exchange, Microsoft SCOM, Microsoft Configuration Manager, Citrix componenten zoals Netscalers en XenMobile, RSA, Vmware vSphere, Nutanix virtualisatieplatform.
 • Kennis van de volgende technieken/tooling is een pre: Microsoft Azure platform, Cisco ACI, Fortinet Fortigate Firewalls, F5 Load balancers, Ansible, Gitlab/Git, Red Hat Enterprise.
 • Je bent bekend met projectmatig werken (Scrum en Agile) en werken volgens ITIL

Spreekt deze vacature je aan, maar heb je nog niet voldoende kennis en ervaring? Samen ontwikkelen we je graag naar dit niveau toe. Als jij enthousiasme en leergierigheid meebrengt, komt het helemaal goed!

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €3045,- tot €4848,- bruto per maand
Dienstverband: Vaste aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd (eventueel met een proeftijd)
Uren per week: 36 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

 • We beginnen met een arbeidsovereenkomst voor een jaar. Bij ongewijzigde omstandigheden en gebleken geschiktheid wordt deze omgezet in onbepaalde tijd.
 • Voor deze functie is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig.
 • Je bent bereid incidenteel buiten kantoortijden te werken
 • Bij Justid is de voertaal Nederlands
 • Een meeloopdag is mogelijk
 • We nodigen met nadruk ervaren én minder ervaren kandidaten uit om te reageren.
 • Voor deze functie ben je bereid bereik- en beschikbaarheidsdiensten te vervullen
 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Justitiële Informatiedienst (Justid)

Meer dan ooit vraagt de samenleving om betrouwbare informatie en slimme (ICT) oplossingen om Nederland veilig en rechtvaardig te houden. Als leverancier van cruciale informatie op het juiste moment wordt onze rol binnen het ministerie van Justitie en Veiligheid, en daarbuiten, dan ook steeds groter.

Wij zijn de Justitiële informatiedienst oftewel: Justid.
Dé specialist op het gebied van het ontvangen, verzamelen, verwerken, verrijken, bewaren en verspreiden van strikt vertrouwelijke digitale informatie. Het gaat namelijk over mensen en persoonsgegevens. We zorgen dat onze partners in de strafrecht- migratie- en jeugdketen beschikken over de cruciale informatie op het juiste moment. We werken dagelijks met grote hoeveelheden data aan slimme IT-oplossingen, voor bijvoorbeeld de politie, rechtbank en marechaussee, maar ook om slachtoffers van misdrijven te informeren. Door te bouwen aan een krachtige verbinding tussen mens, informatie en technologie zorgt Justid dat cruciale informatie beschikbaar is op het juiste moment voor de juiste persoon.

Strikt vertrouwelijke informatie
Vingerafdrukken, informatie over de gezinssituatie, een strafverleden of de geldigheid van een verblijfsvergunning. Detentie-informatie voor slachtoffers en burgemeesters wanneer een dader weer vrijkomt. Enkele voorbeelden van informatie die wij, via onze ICT-voorzieningen, beschikbaar stellen. Informatie die strikt vertrouwelijk is en met veel zorg moet worden behandeld: het gaat immers over mensen. Wij maken dit mogelijk door slim gebruik te maken van bestaande technologie en door innovaties en creativiteit te stimuleren.

Wij zijn Justid
Met onze 600 professionals in Almelo, Zutphen, Leeuwarden en Den Haag, werken we aan producten met innovatieve tools en technieken, vanuit deskundigheid en vakmanschap. Zo is ons voortbrengingsproces agile ingericht en werken we aan continue verbetering van onze producten en diensten. Onze organisatie is groeiende zodat er doorlopend loopbaanmogelijkheden blijven ontstaan.
Justid is een informele organisatie met korte lijnen naar leidinggevenden en directie. Kom je bij ons werken, verwacht dan ook een fijne sociale en informele werksfeer! Een goede werk-privébalans is wat ons betreft erg belangrijk. Daarom werken we hybride. Ook zorgen we ervoor dat als je thuis aan het werk bent, je tot dezelfde mogelijkheden beschikt als op kantoor. Als netwerkorganisatie zijn er uiteraard voldoende mogelijkheden om jouw collega’s beter te leren kennen. Zo worden er geregeld team- en afdelingsuitjes georganiseerd en kijken we jaarlijks uit naar de zomerborrel.
Als jij geniet van grote hoeveelheden data en innovatieve IT-technieken en vraagstukken en dit wil combineren met een relaxte werksfeer, dan kom je hier zeker tot je recht!

Hoe onze medewerkers ons ervaren en wat ze doen kun je hier verder lezen en bekijken: https://www.justid.nl/over-ons/werken-bij-justid


Reageer op deze vacature