Administratief medewerker OVT Noord Nederland

Functie omschrijving

Vind je het leuk om in een jong en dynamisch team te werken, en ben je een echte teamplayer, dan zijn we op zoek naar jou!

Als administratief medewerker binnen OVT Noord Nederland ben je verantwoordelijk voor alle voorkomende administratieve en ondersteunende werkzaamheden binnen de afdeling.
Je registreert onder andere binnengekomen poststukken en dossiers binnen de gestelde termijnen in (geautomatiseerde) systemen.
Je bent in staat om zowel schriftelijk als mondeling klachten te onderkennen en deze door te geleiden naar betreffende zaakverantwoordelijke. Je controleert de vorm en de inhoud van dossiers en bent in staat om zelf dossiers aan te maken.
Ook zorg je voor de doorgeleiding van vertrekdossiers en aanvragen voor (vervangende) reisdocumenten.
Daarnaast plan je op verzoek van de regievoerder vertrekgesprekken en de daarbij behorende tolken in.
Je signaleert mogelijke knelpunten en draagt, in overleg met de regievoerder, zorg voor een tijdige en juiste planning.
We zoeken een allround administratief medewerker die in staat is om alle administratieve processen en werkzaamheden eigen te maken en uit te voeren.
Iemand die proactief meedenkt over het zo goed mogelijk ondersteunen van de regievoerders en die een positieve bijdrage levert aan de sfeer in het team.

Functie-eisen

 • Een afgeronde MBO-4 opleiding
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
 • Kennis van interne procedures en interne instructies, of in staat deze snel eigen te maken
 • Ervaring in- en kennis van administratieve werkzaamheden
 • Kennis van (de uitvoering van) het Nederlandse terugkeerbeleid. Je hebt ervaring met het werken met relevante procedures en instructies en kennis van de DT&V organisatie, of in staat deze snel eigen te maken
 • Goede beheersing van Microsoft Office applicaties Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden

Competenties

 • Stressbestendig
 • Flexibel
 • Plannen en organiseren
 • Klantgericht
 • Nauwkeurig
 • Proactief
 • Samenwerkingsgericht
 • Organisatiesensitiviteit
 • Representatief
 • Geen 9 tot 5 mentaliteit

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €2557,- tot €3190,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Uren per week: None tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

Als DT&V willen we een veelzijdige werkgever zijn voor alle groepen in de samenleving. En we zijn dus altijd op zoek naar (toekomstig) medewerkers die het verschil willen maken voor Nederland. We zijn er als onderdeel van de Rijksoverheid van overtuigd dat we op ons best zijn als wij een diversiteit aan perspectieven, achtergronden, oriëntaties en kennis in huis hebben.
In de selectieprocedure hebben herplaatsingskandidaten en verplichte Van-Werk-Naar-Werk-kandidaten binnen de Rijksoverheid een voorrangspositie. Mocht je tot één van deze doelgroepen behoren, stuur dan de aanwijzingsbrief met de sollicitatiebrief mee.
Detachering vanuit een Rijksoverheidsorganisatie is ook een optie. Tijdelijk ter beschikking gestelde arbeidskrachten (waaronder uitzendkrachten) worden eveneens uitgenodigd om te solliciteren.
Voor deze functie heb je een Verklaring Omtrent het Gedrag nodig.

LET WEL: De gesprekken zullen plaatsvinden in de week van 18 december!

Informatie
Voor meer informatie over deze vacature kan contact worden opgenomen met Ria Lok (coördinator administratie OVT Noord) op 06-55268072 of Dita van Eck (senior adminstratief medewerker) 06-29833718.
Voor informatie over de sollicitatieprocedure kan contact opgenomen worden met de afdeling PO&O via Wervingenselectie@dtv.minvenj.nl.

Dienst Terugkeer en Vertrek

De professionele uitvoerder van het terugkeerbeleid
De Dienst Terugkeer en Vertrek (DT&V) werkt aan de respectvolle terugkeer van mensen die geen recht hebben op verblijf in Nederland.

We streven ernaar dat vreemdelingen zo veel mogelijk zelfstandig uit Nederland vertrekken. Daarbij krijgen zij onze hulp, bijvoorbeeld bij het verkrijgen van reisdocumenten. Ook helpen we ze zo mogelijk een nieuw bestaan op te bouwen in het land van herkomst. Hiervoor werken we samen met diverse (maatschappelijke) organisaties.

Werken bij de DT&V
Als je werkt bij DT&V, kies je voor betekenisvol werk in een niet-alledaagse, zeer veelzijdige omgeving. Professionaliteit, eigenaarschap en samenwerking zijn belangrijke kernwaarden. DT&V’ers staan voor een mensgerichte en professionele aanpak. Samen met onze ketenpartners dragen we bij aan draagvlak voor het Nederlandse migratiebeleid. We hebben oog voor het perspectief van de mensen die ons land moeten verlaten, onze collega’s, onze keten- en samenwerkingspartners en de landen van herkomst. Verantwoordelijk werk, waar uitstekende arbeidsvoorwaarden tegenover staan: van een prima salaris tot goede verlofregelingen.

DOVT

De Dienst Terugkeer en Vertrek (DT&V) regisseert het daadwerkelijke vertrek van vreemdelingen die geen recht hebben op verblijf in Nederland. Als professionele uitvoerder van het terugkeerbeleid van de regering nemen we het initiatief om het vertrek zorgvuldig, waardig en tijdig te laten verlopen. Wij zijn verbonden met en onderdeel van de migratie uitdagingen in de Nederlandse maatschappij. Met onze aanpak maken wij het verschil in de uitvoering van het terugkeerbeleid en zijn wij van betekenis voor de maatschappij. Onze uitdaging is dat mensen die niet in Nederland mogen blijven, rechtmatig en respectvol terugkeren. Zelfstandig als het kan. Gedwongen als het moet.
Meer informatie over onze organisatie vind je op onze website: https://www.dienstterugkeerenvertrek.nl/Reageer op deze vacature