Dienst Justitiële Inrichtingen

Managementassistent

Functie omschrijving

Werken voor de Dienst Justitiële Inrichtingen is veelzijdig en boeiend. Waarom? Omdat ons werk van direct invloed is op het leven van ruim 47.000 mensen die vrijheidsstraffen en vrijheidsbenemende maatregelen ondergaan. Als managementassistent ondersteun jij vanuit Assen een directeur die landelijk werkt. Dat geeft jou een afwisselende rol, met een uitdagende agenda.

Jouw opdracht? Het ontzorgen van de directeur. Jij bent verantwoordelijk voor het verlenen van secretariële en managementondersteuning. Dat houdt onder andere in: agendabeheer, postafhandeling en het verzorgen van de correspondentie. Verder bereid je vergaderingen voor. Na afloop daarvan zorg je voor een nette verslaglegging en bewaak je de afhandeling van gemaakte afspraken.

In deze rol communiceer je veel. Je bent het eerste aanspreekpunt én een vraagbaak voor collega’s en externe contacten. Ook draag je oplossingen en alternatieven aan, zodat het agendabeheer soepel en snel kan verlopen.

Snelheid en kwaliteit zijn begrippen die hoog in het vaandel staan. Het betreft een functie waarin flexibiliteit en zelfstandigheid wordt gevraagd met een directeur die landelijk werkt. De directeur werkt deels op het hoofdkantoor van de DV&O maar ook grotendeels in het land. Ook wordt de managementassistent gevraagd om assertief en zelfverzekerd te communiceren, te komen met oplossingen en alternatieven aan te dragen, zodat het agendabeheer soepel en snel kan verlopen. De managementassistent werkt in een team van managementassistenten en deze wordt functioneel aangestuurd door de directiesecretaris.

Functie-eisen

 • Je hebt mbo-niveau.
 • Je hebt ruime relevante werkervaring.
 • Je hebt ervaring met Microsoft Office: Excel, Word en PowerPoint.
 • Je kunt goed werken met de standaardkantoorapplicaties en -systemen die gebruikt worden voor de interne bedrijfsvoering en projectmanagement.
 • Je spreekt en schrijft goed Nederlands, en redelijk Engels.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €2615,- tot €3376,- bruto per maand
Dienstverband: Vaste aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd (eventueel met een proeftijd)
Uren per week: 36 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

 • Solliciteren? Volg de stappen door op de solliciteerknop te drukken en upload je motivatie en cv via je account. We raden je aan eerst meer informatie over onze sollicitatieprocedure te lezen voordat je solliciteert.
 • Ben je in dienst van de Rijksoverheid en heb je een aanwijzing als Van-Werk-Naar-Werk-kandidaat of ben je (medisch) herplaatsingskandidaat? Voeg dan een voordracht van leidinggevende of trajectmanager en een kopie van de aanwijzingsbrief bij je sollicitatie.
 • Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.
 • Voor deze functie is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vereist.
 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 • We willen graag dat je ongeveer eens per maand aanwezig bent op onze locatie Soesterberg.
 • Wil je meer informatie? Bel naar 088 – 073 03 00. Monique Dikboom of Ronald de Jong staan je graag te woord.

Ministerie van Justitie en Veiligheid, Dienst Justitiële Inrichtingen

Werken bij de Rijksoverheid betekent een bijdrage leveren aan een beter Nederland. Dus ook aan een veilige en rechtvaardige samenleving voor iedereen. Justitie en Veiligheid verdedigt en beschermt de rechtsorde. Van beleid tot uitvoering.

Dienst Justitiële Inrichtingen

De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) is niet alleen verantwoordelijk voor het uitvoeren van vrijheidsstraffen en vrijheidsbenemende maatregelen, maar ook voor de dagelijkse zorg van mensen die dit ondergaan. Dat zijn er jaarlijks meer dan 47.000. We bieden hun de kans om een maatschappelijk aanvaardbaar bestaan op te bouwen. Dat doen we met ruim 15.000 collega’s in gevangenissen, justitiële jeugdinrichtingen, forensisch psychiatrische centra en detentiecentra. Het is veelzijdig en boeiend werk. In alle gevallen houden we ons bezig met zaken die direct van invloed zijn op het dagelijks leven. Dat maakt werken voor DJI zo bijzonder. Want recht raakt mensen.

Dienst Vervoer & Ondersteuning (DV&O)

De directie van de dienst Vervoer en Ondersteuning bestaat uit een algemeen directeur, twee directeuren operatie, een directeur ondersteunende diensten, een businesscontroller en een directiesecretaris. Jij gaat aan de slag voor het organisatieonderdeel Bedrijfsmanagementondersteuning. Je werkt samen met negen collega-managementassistenten, die ieder een directeur en/of manager ondersteunen.


Reageer op deze vacature