Rijkswaterstaat

Adviseur waterkwaliteit

Functie omschrijving

Wil jij meewerken aan gezond en schoon water in onze rivieren, kanalen, meren en zee. Houd jij je graag bezig met het verbeteren van de waterkwaliteit in Nederland? Dan zoeken we jou als adviseur waterkwaliteit.

Hoe jij bijdraagt in jouw rol
Gezond en schoon water. Daar werken we bij Rijkswaterstaat dag in dag uit aan. Hiervoor is het belangrijk dat vergunningen voor (chemische) bedrijven in de ‘achtertuin’ van ons water op orde zijn. De opkomst van nieuwe stoffen in ons water leidt tot nieuwe vragen die jou en je collega adviseurs uitdagen om oplossingen te bedenken om de waterkwaliteit verder te verbeteren.

Via vergunningen onder de Waterwet stel je grenzen aan de emissies die bij bedrijven vrijkomen in het water. Je weegt de belangen van de initiatiefnemers af met de belangen van ons netwerk, in dit geval de Waddenzee en Eems Dollard. Je overlegt met adviesbureaus en milieu managers van grote bedrijven en onderhandelt over de benodigde informatie voor de aanvraag en voorwaarden die in de vergunning worden opgenomen. De uitkomsten hiervan leg je vast in de vergunning. Daarnaast beoordeel je meldingen op grond van algemene regels, zienswijzen en bezwaarschriften naar aanleiding van afgegeven vergunningen en adviseer je andere bevoegde gezagen.

Dit is waar jij voldoening uit haalt

  • je krijgt energie van het inhoudelijk en procesmatig begeleiden van projecten;
  • je mag graag zorgen voor een goede, maar zakelijke relatie met aanvragers, waarbij je in staat bent zowel de waterkwaliteits- als de bedrijfsbelangen te wegen.

Wat wij aan jou waarderen
Als adviseur werk je makkelijk samen met vier collega-adviseurs met elk hun eigen expertise en kennis van de aan hen toevertrouwde bedrijven. Je weet verbindingen te leggen met andere mensen en organisaties. Het in een groep werken gaat je van nature goed af. Daarbij doe je wat je zegt en zeg je wat je doet. Je voelt je prettig in een omgeving waarin ook van jezelf de nodige eigen reflectie wordt gevraagd.

Solliciteer direct, wij kijken ernaar uit!
Een eerste kennismaking kan wat ons betreft snel plaatsvinden. Alle gesprekken vinden momenteel online plaats. Wil je eerst inhoudelijk meer weten over de functie? Bel of app met Marco van der Laan, adviseur afdeling vergunningverlening, via 06-46021403. Hij staat je graag te woord.

Functie-eisen

  • je hebt minimaal een hbo opleiding in een relevante richting afgerond, bijvoorbeeld in de richting van chemie, procestechnologie of Milieukunde;
  • je hebt kennis van en/of affiniteit met chemie en procestechnologie;
  • je kunt goed samenwerken, plannen en organiseren en komt snel tot een helder oordeel;
  • je hebt kennis van en affiniteit met relevante wet- en regelgeving, waaronder de Waterwet en relevante algemene maatregelen van bestuur.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €2811,- tot €4519,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Volop doorgroei- en ontwikkelmogelijkheden
De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Denk aan het volgen van opleidingen en het behalen van certificeringen. Ook bieden we loopbaancoaching als je daar behoefte aan hebt.

Interessante extra’s
Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB) bestaande uit vakantiegeld van 8% en een jaarlijkse eindejaarsuitkering. Dit IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en/of tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt bijvoorbeeld een deel van je maandinkomen laten uitbetalen wanneer jij dat wenst, het IKB omzetten in verlof of het besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. Tot onze andere secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer bedrijfsfitness en volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer.

Bijzonderheden

  • je standplaats is Leeuwarden. Bij Rijkswaterstaat werken we volgens de richtlijnen van de overheid. Dit betekent dat we zoveel mogelijk thuis werken en maximaal de helft van de tijd op een Rijkswaterstaat kantoor of locatie als dit meerwaarde voor jou heeft;
  • de (online) selectiegesprekken vinden plaats in op 10 augustus 2022;
  • een (online) voorselectietest of een assessment kan onderdeel zijn van het sollicitatieproces. Het maken van een casus en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, kan eveneens deel uitmaken van het sollicitatieproces. Het inwinnen van referenties maakt deel uit van het sollicitatieproces.

Talent als basis, diversiteit als kracht
Rijkswaterstaat is een inclusieve organisatie. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om samen betere resultaten te halen voor Nederland.
Inclusief betekent dat iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt; niet ondanks, maar dankzij de verschillen. Daarom nodigen wij jou graag uit, als jij je herkent in deze vacature, om te solliciteren.

Hybride solliciteren
Dit houdt in dat alle eerste kennismakings- en/of selectiegesprekken online plaatsvinden via Microsoft Teams. Het vervolg- en/of arbeidsvoorwaardengesprek wordt daarna zoveel mogelijk op locatie gedaan. Heb je dit liever online? De adviseur Werving en Selectie neemt contact met je op en inventariseert jouw wensen hierin. Meer informatie kun je terug vinden via de pagina Solliciteren.

Acquisitie op onze vacatures wordt niet in behandeling genomen.

Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en bestaat uit zeven landelijke en zeven regionale organisatieonderdelen. Al meer dan 200 jaar werken we dagelijks aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. We beheren en ontwikkelen de rijkswegen, -vaarwegen en -wateren en zetten in op een duurzame leefomgeving. Samen met anderen werken we aan een land dat beschermd is tegen overstromingen. Waar voldoende groen is, en voldoende en schoon water. En waar je vlot en veilig van A naar B kunt. Samenwerken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.

Noord-Nederland (NN)

Noord-Nederland (NN) ontwikkelt als een van de zeven regionale organisatieonderdelen van Rijkswaterstaat de visie, meerjarenplanning en monitoring van de provincies Fryslân, Groningen en Drenthe. In totaal werken er ongeveer 215 mensen binnen NN, verspreid over drie directies: Netwerkontwikkeling, Netwerkmanagement en Bedrijfsvoering. Wij beheren onder andere het mooiste natuurgebied van Nederland: de Waddenzee. Naast het beheer van dit Werelderfgoed werken we ook aan het Eems-Dollard gebied en onderhouden we:
• 472 km snelwegen;
• 730 kunstwerken;
• 1072 km beheerde vaarwegen;
• 2949 km2 water.

Rijkswaterstaat NN beheert een groot gebied met een aantal bijzondere kenmerken. Naast genoemde werelderfgoed Waddenzee is ook de samenwerking met Duitsland en de economische en ecologische ontwikkelingen in het gebied rond de Eems en de Dollard kenmerkend. Noord-Nederland richt zich op de provincies Groningen, Friesland en Drenthe met de bijbehorende bestuurlijke partners. Wij willen een compacte en effectieve organisatie zijn. We denken niet vanuit functies en structuren, maar vanuit de toegevoegde waarde die je als individuele medewerker, team of directie kunt leveren.

Vergunningverlening
De afdeling Vergunningverlening houdt zich naast vergunningverlening op het gebied van (chemische) waterkwaliteit ook bezig met nautische vergunningen, activiteiten rondom de rijkswegen, vaarwegen, waterkeringen en buitendijkse activiteiten. De afdeling is vroegtijdig en proactief betrokken bij de omgevingsstrategie en plannen van externe partijen en bij aanleg- en onderhoudsprojecten van Rijkswaterstaat.


Reageer op deze vacature