Senior adviseur asset management elektrotechniek

Functie omschrijving

Aan de lange termijn planning van elektrotechnische assets werken zoals de aansturing van bruggen, sluizen en pompen? En vernieuwende projecten en ideeën in je vakgebied initiëren en trekken? Daar word jij enthousiast van, en dat is precies wat jij bij Rijkswaterstaat gaat doen! Als senior adviseur asset management elektrotechniek zorg jij voor risicogestuurd beheer en onderhoud van verschillende assets zoals bijvoorbeeld sluizen Heumen en Weurt, en assets rondom het Maas-Waalkanaal. Wil jij hier een bijdrage aan leveren? Lees snel verder!

Hoe jij de Nederlandse infrastructuur veiliger gaat maken

Als senior adviseur asset management elektrotechniek ben je verantwoordelijk voor het vormgeven van risicogestuurd beheer en onderhoud van met name de elektrotechnische assets van sluizen, bruggen en verhardingen in de regio Oost-Nederland. Wat houden je werkzaamheden in:

 • jij stelt zelfstandig instandhoudingsplannen op, op basis van inspecties en voorgestelde (verbeter)maatregelen om deze instandhoudingsplannen te actualiseren;
 • je bent het aanspreekpunt en thematrekker rondom thema's als machine- en elektrische veiligheid;
 • op basis van de instandhoudingsplannen lever jij voor jouw assets een basis voor de meerjarenprogrammering en de vertaling hiervan in projectopdrachten;
 • je adviseert gevraagd en ongevraagd in vraagstukken op jouw vakgebied. Dit doe je vanuit een breed overzicht van het werkveld en in actieve samenwerking met andere onderdelen van Rijkswaterstaat.

Je draagt bij aan de elektrotechnische onderhoudsstrategie van de sluizen en bruggen. Je zorgt voor kwalitatief goede objectgegevens en bepaalt het noodzakelijke onderhoud. Dit doe je op basis van risicoanalyses. Je vertaalt de uitkomsten van deze risicoanalyses en lopende projecten naar een passende onderhoudsplanning. Die leg je vast in (prestatiegerichte) instandhoudingsplannen.

Dit is waar jij voldoening uit haalt

Als senior adviseur ben jij de expert op het gebied van elektrotechniek. Jij adviseert het afdelingshoofd over wat er nodig is om onze objecten én de projecten van anderen in de omgeving in goede staat te houden. Maar dat is niet alles! Jij werkt ook aan de lange termijn visie van onze assets. Samen met jouw team ontwikkel jij plannen en maatregelen om onze objecten te onderhouden en te verbeteren. Hiervoor volg jij de landelijke ontwikkelingen binnen het asset management (ISO55001) en vertaal je deze naar vraagstukken in de regio.

Jij vindt kwaliteit belangrijk en daarom ben jij altijd op zoek naar verbetermogelijkheden. Je krijgt veel vrijheid om deze ideeën te implementeren en vult jouw functie inhoudelijk in met jouw expertise. Je wordt gestuurd op output en kwaliteit en jouw manager staat altijd klaar om jou te faciliteren in wat jij nodig hebt om jouw werk goed te kunnen doen. Daarnaast draag je graag bij aan de ontwikkeling van jouw collega's. Hierin ben je onder andere vraagbaak als het gaat om vragen en adviezen omtrent technische installatie verantwoordelijkheid. Kortom, als senior adviseur asset management ben jij een belangrijke schakel in het beheer en behoud van onze assets in de regio.

Wat wij aan jou waarderen

Je komt graag met verschillende mensen in contact, die jij met overtuiging adviseert over het beheer en onderhoud. In deze functie heb je gevoel voor wat belangrijk is voor de organisatie en de omgeving. Je bent nieuwsgierig naar de belangen van de ander. Jij weet of leert ook snel hoe je met die belangen om moet gaan, want jij voelt je thuis in deze politieke omgeving.

Je behoudt goed het overzicht en zoekt naar creatieve oplossingen bij uitdagende thema's. Je bent onderzoekend en houdt je graag bezig met tactische vraagstukken. Daarnaast ben je communicatief sterk en haal je energie uit het maken van goede analyses. Verder ben je sterk in de planning en organisatie van je werk. Bovendien waarderen we jouw vermogen om knopen door te hakken, door te pakken en resultaten te halen.

Kom vast kennismaken of meelopen

Solliciteer direct, wij kijken ernaar uit! Een eerste kennismaking kan wat ons betreft snel plaatsvinden. Alle eerste gesprekken vinden momenteel online plaats. Wil je eerst inhoudelijk meer weten over de functie? Bel of app met Malou Hovinga, coördinator team Sluiscomplexen, via 06-10317954. Zij staat je graag te woord.

Wil je wat meer te weten komen over het werk van een adviseur asset management bij Rijkswaterstaat?

Beluister dan hier de podcast van Koen Janssen, adviseur asset management in de regio Oost- Nederland.

Bekijk hier een filmpje over asset management bij Rijkswaterstaat!

Functie-eisen

 • je hebt een afgeronde hbo-opleiding in elektrotechniek, industriële automatisering of soortgelijk;
 • je hebt minimaal 3 jaar ervaring met asset management, machine veiligheid, veiligheid gerelateerde systemen en systems engineering;
 • je hebt aantoonbare kennis van en ervaring met installatieverantwoordelijkheid, de NEN3140, NEN3840, NEN1010 en NEN-EN60204;
 • je wilt je ontwikkelen binnen asset management, RAMS (betrouwbaarheid (reliability), beschikbaarheid (availibility), onderhoud (maintainability) en veiligheid (safety), FMECA ( failure mode effect & criticality analysis) en LCC (Life cycle costs).

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €3608,- tot €5503,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Rijkswaterstaat is een aantrekkelijke werkgever. Dit komt ook tot uiting in onze arbeidsvoorwaarden. Wat bieden wij jou?

 • een passend maandsalaris (fulltime is 36 uur per week);
 • diverse verlofregelingen en de mogelijkheid om meer of minder te werken;
 • hybride werken;
 • studiefaciliteiten en persoonlijke ontwikkeling.

Je kan je arbeidsvoorwaardenpakket gedeeltelijk zelf samenstellen door het Individuele Keuze Budget (IKB) Het IKB bestaat uit geld en uren. Je kan zelf kiezen wanneer je het geld uitbetaald wilt hebben. De IKB uren kan je opnemen, deels laten uitbetalen of opsparen voor later. Ook kan je het IKB inzetten voor fiscaal vriendelijke doelen.

Wij vinden het belangrijk dat je zowel op je werk als privé lekker in je vel zit. Bij ons kan je hybride werken als je functie dat toelaat. Je kan een thuisvergoeding ontvangen en er zijn voorzieningen voor het ergonomisch inrichten van je thuiswerkplek.

Bijzonderheden

 • je standplaats is afhankelijk van je woonplaats Wolfheze, Hengelo of Zwolle. Bij Rijkswaterstaat stimuleren we het hybride werken. Werk in overleg met je leidinggevende en collega’s vanuit huis of op kantoor wanneer je functie dit toelaat;
 • met passende kandidaten gaan we graag direct in gesprek, dus kennismaking en/of selectiegesprekken vinden doorlopend plaats;
 • mochten we de juiste kandidaat hebben gevonden dan zullen we de vacature eerder sluiten;
 • een (online) voorselectietest of een assessment kan onderdeel zijn van het sollicitatieproces. Het maken van een casus en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, kan eveneens deel uitmaken van het sollicitatieproces. Het inwinnen van referenties maakt deel uit van het sollicitatieproces.

Solliciteren: eerst online, daarna op locatie
Heb je binnenkort je eerste kennismakings- of sollicitatiegesprek? Deze vindt bij voorkeur online plaats. Daarmee stimuleren wij ‘slim’ reizen. Zo dragen we bij aan minder druk op snelwegen en OV én minder CO2-uitstoot. Heb je toch liever een gesprek op een van onze kantoren? Laat het ons weten, dan kijken we natuurlijk wat mogelijk is.

Ben je toe aan het gesprek voor de 2e ronde of het arbeidsvoorwaardengesprek? Dan ontvangen wij je graag op locatie. Heb je dit gesprek liever online? De recruiter inventariseert wat jouw wensen zijn waarna een definitieve afspraak wordt gemaakt.

Vragen?
Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met onze recruiter of kijk op onze website voor meer informatie.

Acquisitie op onze vacatures wordt niet in behandeling genomen.

Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en bestaat uit zeven landelijke en zeven regionale organisatieonderdelen. Al meer dan 225 jaar werken we dagelijks aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. We beheren en ontwikkelen de rijkswegen, -vaarwegen en -wateren en zetten in op een duurzame leefomgeving. Samen met anderen werken we aan een land dat beschermd is tegen overstromingen. Waar voldoende groen is, en voldoende en schoon water. En waar je vlot en veilig van A naar B kunt. Samenwerken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland: dat is werken bij Rijkswaterstaat.

Talent als basis, diversiteit als kracht
Rijkswaterstaat is een inclusieve organisatie. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om samen betere resultaten te halen voor Nederland. Inclusief betekent dat iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt; niet ondanks, maar dankzij de verschillen. Daarom nodigen wij jou graag uit, als jij je herkent in deze vacature, om te solliciteren.

Oost-Nederland (ON)

Wil jij werken bij Rijkswaterstaat binnen Oost-Nederland (ON)? Deze regio is verantwoordelijk voor het onderhoud, het beheer en de aanleg van (snel)wegen en hoofdvaarwegen in de provincies Overijssel en Gelderland. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het doortrekken van de A15, de verbreding van de A1 Apeldoorn-Azelo en de A50 Eindhoven-Nijmegen, de bereikbaarheid van de groeiregio Zwolle, en het Anders Reizen op de A12. Naast de autosnelwegen kent Oost-Nederland een aantal autowegen (N-wegen), die een eigen complexiteit en omgevingsinteractie kennen.

Oost-Nederland is de rivierendienst van Rijkswaterstaat. Tot het gebied behoren de Rijn, de Waal, de IJssel, de Lek en diverse kanalen. De uitdagingen rondom dit gebied zijn immens en divers: uiterwaardenbeheer, renovatie van sluizen, het nationaal watermanagement, verbeteren van riviernatuur & waterkwaliteit, klimaatadaptatie en de scheepvaartroutes. De Oost-West corridor in onze regio verbindt de randstad met Europa, over weg en water. Het goederenvervoer wordt in deze corridor scherp in de gaten gehouden. Hierbij wordt er samengewerkt met medeoverheden, inwoners en bedrijven in de regio.

In totaal werken ongeveer 300 mensen binnen ON verspreid over drie directies: Netwerkontwikkeling, Netwerkmanagement en Bedrijfsvoering.

Directie Netwerkmanagement, District Oost

Het district Oost staat aan het roer als het gaat om asset management, omgevingsmanagement en crisismanagement. Het district is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud in een groot gebied, namelijk een deel van de autosnelwegen A1, A18, A35, een stuk van de N-wegen N18, N35, N36 en N48, de Twentekanalen met de sluiscomplexen en gemalen Eefde, Delden en Hengelo.

District Oost is met andere overheden actief op de ‘natte’ en ‘droge’ infrastructuur. Zij werkt aan het beheer en onderhoud van de rijkswegen, bruggen, viaducten, waterkeringen, vaargeulen en kanalen. Daarnaast is het district de voordeur van Rijkswaterstaat als het gaat om de communicatie met derden.

Het cluster asset management verzorgt de onderhoudsplanning en -programmering van het district en de voorbereiding en begeleiding van contracten en opdrachten. Ook draagt het cluster zorg voor de belangen van Rijkswaterstaat als beheerder binnen planstudie- en aanlegprojecten en de kennisborging van het areaal. Het district opereert in verschillende rollen. De ene keer als opdrachtgever en de andere keer als leverancier van scopes. District Oost is partner van de directies Netwerkontwikkeling en Bedrijfsvoering.


Reageer op deze vacature